-
Tura XIV:
W tajemnicy przed Wysokimi Elfami i Imperium, do Obozu Orków został wysłany skink z wiadomością:
"Elfy przez najbliższe 2 tygodnie będą znajdować się w górach, po tym czasie jak opanuje bunt i zabezpieczę Krak zaatakujemy konfederację, liczę na to, że Norska zaatakuje imperium i odwróci uwagę od pomocy Wysokiemu Elfowi, czekaj na kolejną wiadomość, plan przebiega tak jak przewidziałem"
-
Tura XIV:
Goblinowi udało się. Dotarł z powrotem do Obozu Orkuf, był wycieńczony ale niedługo później udało mu się powiedzieć co widział:
,,Szeszefie, widziałem wielkie budowle, o wielgahniejsze nisz zamczysko starego szefa w Złych Ziemiach...''
// Goblinowi udało się zgromadzić następujące informacje: Wszystkie południowe ziemie Wysokich Elfów posiadają rozbudowaną sieć dróg. Tor Eldoir to miasto poziomu 5, znajduje się w nim Sala Posiedzeń Konfederacji Ładu, Wielka Szkoła Magii Hoetha, Tartaki, Wielki Port oraz wysokiego poziomu koszary.
-
Tura XIV:
,,Szefie, ograbilim te gupie elfiaki, hehehehe. Zabralim im wszystkie błyskotki, jednak chopaki najbardziej zadowolone są z potenżnych zapasuf żarcia z elfiakowych spiżarni, hehehehehe.''
// Splądrowano Athel Yenlvi. Jest to miasto poziomu pierwszego. Znajduje się w nim garbarnia oraz gildia łowców, żeby jednak miasto mogło na nowo funkcjonować trzeba je ponownie zaludnić (koszt: 500 złotych monet).
Przychody z plądrowania: +1000 złotych monet. Wszystkie jednostki łuczników w armii otrzymują jedną belkę za skórzane pancerze i elfickie łuki.
Otrzymano bonus za splądrowanie przetwórni żywności. Na następną turę (turę XV) koszt utrzymania jednostek zmniejszony zostaje o 25%.
-
Czy moge juz funkcjonowanie miasta opłacić od razu i liczyć zysk czy przy kolejnej turze zysk z nowej prowincji policzyć?
-
Możesz od razu zapłacić za funkcjonowanie, wtedy zysk dostajesz w następnej turze.
-
A czy ten bonus dla łuczników dotyczy aktualnie posiadanych czy także zrekrutowani ewentualnie w przyszłości będa posiadać te podarki elfie?
-
Tylko tych posiadanych aktualnie. Jeśli opiszesz sposób działania budynków po elfach u orków (tj. jak Ty to widzisz) to nie wykluczamy że bonusy na przyszłość też się znajdą :D
-
Wprowadziłem już zmiany w aktualkę, przywróciłem nową prowincję do żywych. Zapłaciłem 500g.
Zastanawiam się tylko jak na dłuższa metę przysłużyć mi się może garbarnia oraz gildia łowców. Gildia pomoże zdobywać pożywienie co mogłoby zmniejszyć koszta utrzymania wojsk ( albo ogólnie albo przebywających w tej prowincji - to już MG niech decyduje). Garbarnia może pozwolić na rekrutowanie wojsk w tej prowincji od startu na pierwszej belce. Dobry pomysł?
wstawiam tez rozbudowę drug z nowej prowincji bo widzę, że nie posiadały takiej rozbudowy Elfy w tej prowincji. Jeśli posiadały ale zapomniano wpisać proszę o informację.
-
Tak, miały drogi, przepraszam że zapomniałem tego przekazać. Co do bonusów to są one następujące:
Armia znajdująca się w tym regionie kosztuje o 25% mniej utrzymania,
Wszystkie jednostki łuczników startują posiadając 1 belkę.
-
Tuż po tym jak zielona armia zawładnęła lasami na wschód od obozu, zorganizowany tam łowy. Niegdyś w tutejszych lasach było wiele pajączków i pająków. Nie wiadomo czy elfy zdołały wybić całą populację tych stworzeń dlatego Szaman zarządził natychmiastowe poszukiwanie legowisk tych przydatnych zwierzątek. Może uda się nałapać ich tyle aby stworzyć nowy oddział łuczników na pająkach. Gildia łowców była gotowa na przyjęcie każdego chętnego ze zdobyczą. Przeszkolono w fachu wszystkich chętnych. Cała akcja kosztowała Szamana 200g. Polowanie/ poszukiwanie trwa. Nakaz wodza - przytargać wszystkie żywe!!!
Niedaleko od stolicy zaś słychać odgłosy ciężkiej pracy. Stuki i huki słychać i w mieście i w południowych jego okolicach. Kilku roboli podchodzi czasami do granicy urwiska gdzie w dole widnieją pola Elfów i sieć dobrze zorganizowanych dróg. Ewidentnie trwają jakieś prace przy usprawnianiu udźwigu starego wyciągu, którym kiedyś transportowano drewno dla Elfów. Nikt nie uwierzy w to, że orki przygotowują go do ponownego otwarcia handlu z nacją, która niedawno zaatakowaliśmy. Czy słusznie ??