-
Tura VIII:
Część z nich wyglądała na zadowoloną z odpowiedzi Jaszczuroczłeka. Jednak drugiej części wyraźnie z oczu bił strach i przerażenie, z którym spoglądali raz na wysłannika, raz na Książęcego Rzecznika. Żaden Elf nie wypowiedział już żadnego słowa, ale wyraźnie po wielu twarzach wyczytać się dało utratę sympatii i nieufność wobec przedstawicieli Kroq'Gara.
-
Tura VIII:
,,Książę, nasze wojska gotowe są do ataku. Niestety, ani naszym zwiadowcom ani Skinkom nie udało się zgromadzić informacji na temat wojsk nieprzyjaciela, z powodu nieprzeniknionej mgły która utrudnia obserwację''.
-
"Rozumiem bądźcie czujni mimo że ostatnia bitwa była na naszą korzyść teraz może być trudniej. Od nas zależy czy uwolnimy tą wyspę przed tą PLAGĄ. OD NAS TYLKO ZALEŻY CZY PRZEŻYJEMY."
Pełen zapału zakończył przemowę i wydał rozkazy. Nakazał czujność i odpoczynek na zmianę by było przygotowani.
"Nie bójcie się tych krzyków to działania dywersyjne przeciwka. Tylko podczas bitwy dowiemy się co na prawdę wydaje ten dźwięk a teraz skupić trzeba by być gotów."
Odszedł z oficerem książąt
"Przyjacielu zwiadowcy nic nie wiedzą. Mam zamiar polecić na przedszpiegi pola bitwy może zauważe czy są jakieś większe stwory i jak liczne są garnizony obronne."
Przed wyruszeniem Arennil Rycerski przekazał mu lunetę by nie musiał zbytnio zbliżać się.
Jeśli mgła zabardzo będzie uniemożliwiać bezpieczny zwiad wróci.
-
Tura VIII:
Tej nocy mgła była bardzo gęsta, i do tego zaczął padać deszcz. Widoczność była praktycznie zerowa i niezwykle ciężko było rozpoznać czy ktoś jest obywatelem czy wojownikiem - sylwetki były rozmazane. Torendilowi udało się jednak oszacować, że wojska wroga nie przekraczają w ilości dziesięciu regimentów. Również brak widocznych większych stworzeń niż koń.
-
Przekazał wieści oficerą nielicznych swych oddziałów i Kroq'garowi.
"Jesteśmy w stanie zdobyć tą twierdzę jesteśmy tymi co niosą ŁAD NA TYCH ZIEMIACH SZYKUJMY SIĘ NA ODPOWIEDNI ZNAK I ZWYCIĘŻYMY. Za Ład na ALBIONIE"
OKRZYK wydany wraz z odgłosem jego przyjaciela Wielkiego Orła, dołączyli się inni elfowie i ryk Saurusów i odgłosy innych gadzich sojuszników rozległ się po ten rejonie. Przez tą pogodę ego mogło dotrzeć nawet do samej twierdzy i martwych uszu ich nosiciela.
-
Tura VIII:
,,Książę, rozpoczęła się budowa punktu handlowego. Wśród drzew udało nam się dostrzec zwiadowców Fey obserwujących każdy nasz ruch. Niebawem powinna rozpocząć się wymiana towarów.''
// Przychód z handlu z Fey (od następnej tury) + 400 złotych monet ( +100g za miody Albiońskie i midy pitne, +150g za Elfickie Rumaki, +50g za Elfickie wyroby rzemieślnicze, +100g podstawowo).
-
Tura VIII:
,,Panie, Gwardzista Sadren z Tiranoc jest gotowy do służby. Czeka w Dzikim Gaju na Książęce rozkazy.''
// Szlachcic pojawił się w Dzikim Gaju, gotowy do ruchu w następnej turze. Zaczyna posiadając Elfiego Rumaka. Jego koszt utrzymania wynosi 100g na turę (od następnej tury).
-
Po ciężkiej bitwie Torendil poprosił oficera Białych Lwów.
"Miło wiedzieć że tacy wojownicy jak wy jesteście po naszej stronie"
poklepał go po ramieniu i zaprowadził namiotu, stojąc przed skrzynią rzekł
"Jesteś wielkim wojownikiem w podarunku chce ci dać o to te dwa topory przywiozłem je z Ulthuanu. Chciałem się uczyć walczyć jak wy lecz nie mam do tego predyspozycji ale ty masz Korliusie z Chare.
A twój odział od dziś zwać się biedzie "Lwami Oczyszczenia", jeśli masz jakiś sprzeciw powiedz mi proszę."
Podał topory i czekał na odpowiedz potężnego Elfa.
-
Tura VIII:
Korlius z dumą spojrzał na Księcia, po czym rzekł:
,,Panie, pochwała z Twojej strony to dla mnie najwyższy zaszczyt. Bardzo dziękuję za Książęce słowa. Po to tutaj jesteśmy, aby wykonywać służbę w imieniu Twoim oraz Króla Finubara. Dziękuję za ten przewspaniały podarunek. Z dumą dzierżył będę te potężne topory na wszystkie ciemne moce chcące zmącić porządek tego świata. Przysięgam że póki żyję, będę nimi walczył aż do momentu gdy duszą moją zaopiekuje się Ereth Khial''.
-
Tura VIII:
// Wynik Bitwy: Zwycięstwo, armia znajduje się w prowincji Twierdza Lenog.
Zyskane przedmioty/umiejętności/czary/wierzchowce: ,,Dodam niebawem''.
Straty: Brak
Ranni: 1x Smocze Książęta, 1x Łucznicy, 1x Straż Morska z Lothernu (możliwe do uleczenia za połowę ceny rekrutacji bądź poprzez odczekanie 3 tur).
Doświadczenie: 1x Białe Lwy z Chrace +1 poziom (1 belka), 1x Smocze Książęta +1 poziom (1 belka), 1x Straż Morska z Lothern +1 poziom (1 belka).
Reszta informacji pojawi się później.