FIFA10 lepsza od czego? Od FIFA09? Słyszałem, że to praktycznie to samo, a demo ssie pauke kompletnie:D Od PES2 na Playstation? To godni siebie przeciwnicy :lol:
Mam już PES2010 i rozpływam się widząc Ligę Mistrzów i całą jej oprawę w ML. W tym roku Konami postarało się o to, by ulepszyć ML. Wreszcie mamy euro, funta i dolara. Niby mało ważne sprawy, ale jakże cieszą moje oko.
Ale przejdźmy do sedna sprawy, czyli do gameplaya. Narzekałem w demie na to i owo i Konami rzeczywiście poprawiło się pod tymi względami. Piłkarze reagują szybciej na "rozkazy", bramkarze nie są już tacy debilni, poprawiono ogólnie AI. Komputer stara się grać flankami i nie boi się szarżować prosto przez obrońców (niekiedy z, niestety, tragicznym skutkiem dla mnie). Wymieniają dużo piłek i trzeba sporo się nalatać za "osiołami". Całe szczęście, że AI też ma problem z odzyskiwaniem piłek, bym powiedział, że nawet większy niż ja. Może to przez zmodyfikowaną fizykę gry, ale w nowym dziele Konami łatwiej jest rozgrywać piłkę i wymieniać dziesiątki podań. Wg mnie fizyka gry jest świetna i po raz kolejny PES mnie nie zawiódł.