Nareszcie. Arabia powróci pod panowanie prawowitych władców, a śmieszni śmiertelnicy będą tam gdzie ich miejsce - na placu budowy nowego pałacu Wielkiego Króla Settry!
Wersja do druku
Nareszcie. Arabia powróci pod panowanie prawowitych władców, a śmieszni śmiertelnicy będą tam gdzie ich miejsce - na placu budowy nowego pałacu Wielkiego Króla Settry!
Ja mam 3 sugestie.
1. Już o tym pisałem. W przypadku sojuszów różnych gatunków grać bitwy na zasadach ffa.
2. Zwiększenie skuteczności floty. Trzeba budować port. Potem statki, potem ładować jednostki. Koszta są ogromne a zasięg ruchu mniejszy niż na lądzie z drogami. Proponuję odpowiednio zwiększyć akweny lub też dać zasięg transportu 2 pola na raz.
3. W kampanii Hadvara niektórzy gracze abusowali wielu magów dając w czasie bitwy armię kilku ludziom i mogli korzystać z kilku pul wiatrów magii. Proponuję by w czasie bitwy obowiązkowo zmniejszać ilość armii do jak największej pojedynczej armii. Ewentualnie można zastosować jakieś rozwiązanie systemowe które zapobiegnie wykorzystywaniu kilku magów w jednoosobowych armiach.
Ej skoro tf'y gotowe, to może udostępnicie graczom to zaczniemy sobie już ambasady robić :)
Czekać z działaniami na główny wątek. Zaraz będzie gotowy.
Hasła rozesłane. Wstrzymajcie się z zakładaniem ambasad dopóki nie dostaniemy przed administrację działu "Dyplomacja". Jak Wam się podoba Rozdanie?
@Marcel -> 1. Zobaczymy jak będą się bitwy układać. 2. Flota będzie miała bardzo strategiczne znaczenie. 3. Poradzimy sobie z tym.
Dyplomacja stoi, ambasady czas zakładać ;D
Ja chciałem tylko ustalić jedną rzecz. W zasadach jest jasno napisane: Gracze na początku każdej tury na swoim TF piszą tzw. ,,Aktualizację'' (bądź ,,Aktualkę''), gdzie DOKŁADNIE piszą skąd i jakie mają przychody, oraz jakie wydatki podjęli przez całą turę.
Co oznacza zwrot "na początku". O ile rozumiem, że niektóre koszty są stałe i ujęte w zasadach, to bardzo wiele zależy od rozmowy z GM. W jaki sposób mam te koszty przewidzieć na początku swojej tury?
Ogólnie to tak zysk możesz uzyskać z :
- budynków które posiadasz [porty, tartaki, kopalnie]
- prowincji, im wyższy poziom tym więcej pieniążka
- handel
- akcję typu plądrowanie bądź jakieś akcję z innymi graczami
a to co zarobisz wydajesz na :
- utrzymanie wojsk, rekrutację
- budowę budowli
- zakładanie prowincji
- i inne akcję
większość informacji znajdziesz w zasadach, resztą jest podana przez MG bądź proponowana przez gracza. O to co chodziło?
tak rozumiem, Hadvar mi wyjaśnił. Chodzi mi tylko o niezbyt szczęśliwe użycie zwrotu "na początku". Zastanowialem się ponad godzinę jak na początku tury mam przewidzieć różne wydatki zależne od GM
Na początku tury możesz wykonać aktualke ale możesz ją uzupełniać do końca tury bądź do momentu aż napiszesz do MG "to już wersja finalna"