Tura 10
Kolejne godziny w tym miejscu powodują kolejne wizje bądź wspomnienia. Nagle z pomiędzy drzew ukazało się dumne zwierzę wielki biały jeleń, podszedł, nic nie mówił lecz to słyszałeś
Patrzyłeś w stworzenie jak słup kamnienny, a on dalej mówiłCytat:
Witaj Turgonie czekałem na Ciebie. Jestem opiekunem tego miejsca, jestem Ylin-dar.
Stworzenie się wzburzyło twoje wojsko wraz z córką szybko zareagowali, lecz Ty ich uspokoiłeś ruchem dłoni. Nie rozumieli co tu się dzieje, gdyż nie słyszeli tego co ty.Cytat:
Twój Ojciec dosiadał mego przodka, z opowieści wiem że przybyliśmy tu razem... stworzenia z Lasu i Elfy. Twoja rodzina zginęła byśmy mogli założyć nowe królestwo, lecz nie było to proste..
Cytat:
.... A tyyy zamknięty na to co się dzieje zabrałeś swoich na powierzchnie, gdy Gaj się przebił na powierzchnie... takkk najpierw tu byłeś... podziemia... brodacze przypłyneli tu za nami założyli osadę na zachód stąd... wielkie bestie, gadyyy też tu były, lecz one wróciły skąd przyszły...
Krążył wokoło Ciebie a z lasu więcej mniejszych osobników pojawiało się.
Obrócił się i zmierzał w stronę swoich, a Ty widziałeś setki jeleni i saren z potomstwem,spojrzałeś na córkę i swój lud.Cytat:
Może być tak jak kiedyś lub lepiej. Brodacze muszą poznać gniew lasu. Tylko wtedy dołączymy do Ciebie Królu Gaju tylko wtedy
......
Jaskinia W której się znajdujesz to wielkie pomieszczenie z ogromnym lasem, zamieszkanym przez różne stworzenia od małych i dużych ssaków aż policzne gatunki ptaków
// teraz twoja decyzja czy będziesz,zwalczał Dawi czy nie
Budowa i rekrutacja zakończona