Re: SHOGUN TOTAL WAR - Problemy techniczne
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Jeszcze jedno pytanie. Czy osłabione jednostki można powtórnie regenerować w miastach czy robią to same gdy tylko ich wrzucamy do danej miejscowości :?: :?:
Zależy czy masz zwykłego Shoguna czy Mongol Invasion.
Osłabione jednostki w podstawce możesz tylko łączyć by uzupełniać ich stan osobowy. W MI możesz, tak jak w reszcie serii przeszkalać w przygotowanych do tego prowincjach.
I samo się to nie dzieje. :)
Dzięki za pomoc Samick :D
Kurde ale jestem upierdliwy. Ale ciekawi mnie jedna rzecz. Nie mogę na mapie taktycznej podczas bitwy kierować jednostkami. Chodzi o rozciąganie i ściskanie szyku lub wyznaczanie konkretnego miejsca gdzie dana jednostka ma pomaszerować. Żeby wskazać miejsce to muszę kliknąć na miniaturkę mapy po lewej stronie. Wtedy dopiero jednostki zmieniają położenie. Nie ukrywam że to utrudnia rozgrywkę. Jak włączyć normalne sterowanie jednostkami. ?
Cytat:
Zamieszczone przez Yamamoto
Kurde ale jestem upierdliwy. Ale ciekawi mnie jedna rzecz. Nie mogę na mapie taktycznej podczas bitwy kierować jednostkami. Chodzi o rozciąganie i ściskanie szyku lub wyznaczanie konkretnego miejsca gdzie dana jednostka ma pomaszerować. Żeby wskazać miejsce to muszę kliknąć na miniaturkę mapy po lewej stronie. Wtedy dopiero jednostki zmieniają położenie. Nie ukrywam że to utrudnia rozgrywkę. Jak włączyć normalne sterowanie jednostkami. ?
???
Ja wiem, że podczas ataku nie można nic zmieniać (w fazie rozstawiania), za to można takie rzeczy czynić podczas obrony. Kolejna rzecz, podczas bitwy zawsze możesz zmienić ilość szeregów, zaznaczając oddział i manewrując odpowiednio myszką przy wciśniętym jej lewym przycisku.
Cytat:
Kolejna rzecz, podczas bitwy zawsze możesz zmienić ilość szeregów, zaznaczając oddział i manewrując odpowiednio myszką przy wciśniętym jej lewym przycisku.
Właśnie mam zablokowane te opcje. Tak samo nie mogę normalnie kliknac na odział i wysłac z punktu A do B. Muszę posiłkować się mapka czy radarem po lewej stronie. gdzie wtedy zaznaczam jednostkę i klikam na radarze i dopiero wtedy działa.
Cytat:
Zamieszczone przez Yamamoto
Cytat:
Kolejna rzecz, podczas bitwy zawsze możesz zmienić ilość szeregów, zaznaczając oddział i manewrując odpowiednio myszką przy wciśniętym jej lewym przycisku.
Właśnie mam zablokowane te opcje. Tak samo nie mogę normalnie kliknac na odział i wysłac z punktu A do B. Muszę posiłkować się mapka czy radarem po lewej stronie. gdzie wtedy zaznaczam jednostkę i klikam na radarze i dopiero wtedy działa.
Zmuszony zostałem zainstalować Shoguna, a to źle .... To oznacza kilka nieprzespanych nocy podczas podboju Kraju Kwitnącej Wiśni.
Opcje>Sterowanie>Ruch myszą - zaznaczasz i wszystko gra.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=482722
Sposób na nowoczesne karty graficzne.
Czy da sie grę odpalić w rozdzielczości większej niż 1024x768, żeby można było komfortowo pograć na laptopie z szerokim ekranem ?
A dlaczego miało by się nie dać?
I i nie mogę ustawić tej rozdzielczości. Mimo że robię tak jak gościu opisuje. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ?
1) spróbuj zmniejszyć częstotliwość odświeżania, potem zobacz czy masz dostępne we WŁAŚCIWOŚCIACH PULPITU WINDOWS większe rozdzielczości. ustaw większą lub docelową.
następnie
2) odpal grę i zrób jak opisano w postach powyżej