badania naukowców? seksuologów? lekarzy psychiatrów? ^^ chyba mnie z kimś pomyliłeś.
w innym wypadku mogę uważać, że bazujecie na głupim stereotypie dla was wygodnym.
Wersja do druku
badania naukowców? seksuologów? lekarzy psychiatrów? ^^ chyba mnie z kimś pomyliłeś.
w innym wypadku mogę uważać, że bazujecie na głupim stereotypie dla was wygodnym.
Bez znaczenia- dopóki nie zrozumiesz, że Twoje poglądy mogą być błędne- nie będziemy rozmawiać poważnie.Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Na razie jednak we wszystkich tematach na Agorze wieje od Ciebie nienawiścią do KK i każdego kto nie zgadza się z Twoim "jedynie słusznym" światopoglądem.
odezwał się ten co nie bazuje na stereotypach...Cytat:
ależ to samo mógłbym zarzucić i Tobie :D
bo i na tym opiera się dyskusja. muszą być osoby o innym swiatopoglądzie. inaczej o co bysmy mieli sie spierać?
a wianie nienawiscią to baardzo subiektywne odczucie.
więc masz jakieś dowody na pedofilia=homo? czy ksiądz na religii tak powiedział i amen? :lol:
Oczywiście mogę- problem polega jednak na tym że to co nie zgadza się z Twoim światopoglądem nie może być prawdziwe, czyż nie? Jeżeli o homo/ aborcji/eutanazji napisze jakiś katol, to choćby pisał słusznie to wiadomo- propaganda/ciemnogród. Jeśli napisze jakiś homo/ateista to od razu jest ok choćby totalne głupoty pisał itd.
Dlatego nie warto (przynajmniej z Tobą) przedstawiać argumentów bo i tak skończy się na gdybaniu "ma być tak bo inaczej będzie ciemnogród" i "powinno być tak bo na Zachodzie jest tak" czyli na uznawaniu obecnych trędów za wyznaczniki moralności etc.
Dzięki, że potwierdziłeś to co o Tobie pisałem w tym i poprzednim poście ;)Cytat:
czy ksiądz na religii tak powiedział i amen?
fajne masz wizje, szkoda że zmyślone :lol:
co oznacza słusznie? wg jego swiatopoglądu tylko i wylacznie. nie jest to obowiazujaca wszystkich wizja. chyba nawet w KK dozwolona jest różnica zdań..?Cytat:
Jeżeli o homo/ aborcji/eutanazji napisze jakiś katol, to choćby pisał słusznie to wiadomo- propaganda/ciemnogród
był już taki przypadek? przypomnij może.Cytat:
Jeśli napisze jakiś homo/ateista to od razu jest ok choćby totalne głupoty pisał itd
wtf..? rozumiem, że to kolejny stereotyp lewaka i ateisty (chociaż daleko mi do takich typów). i pisze się trendy... dżizas. człowiek całe życie stara się isc pod prąd a tu mówią, że kieruje sie nagle trendami...Cytat:
Dlatego nie warto (przynajmniej z Tobą) przedstawiać argumentów bo i tak skończy się na gdybaniu "ma być tak bo inaczej będzie ciemnogród" i "powinno być tak bo na Zachodzie jest tak" czyli na uznawaniu obecnych trędów za wyznaczniki moralności etc.
nie znasz mnie a z taką łatwoscią oceniasz.
co więc z tymi badaniami? czy jedziemy dalej z analizą Twoich fobii i uprzedzeń?
Daj sobie spokój z ortografią panie polonisto. Wiem, że na brak argumantów to jedyne lekarstwo ale cuż...
Oglądałeś kreskówkę "Koleś Git"? Nie? To obejrzyj ;) Coś dla Ciebie.Cytat:
człowiek całe życie stara się isc pod prąd
a wg Twojego światopoglądu to nie?Cytat:
co oznacza słusznie? wg jego swiatopoglądu tylko i wylacznie.
i kto to mówi? Ty dlatego że mam poglądy podobne do nauki KK od razu mnie szufladkujesz do jego członków. Mało tego- od razu jestem dla Ciebie słuchającym we wszystkim księży człowiekiem bez własnego zdania. A takie pytanie- jeśli zgadzam się w jakiejś kwestii z KK to od razu nie mam własnego znania? A jeśli się z Tobą w czymś zgodzę to też? Czy może wtedy jest ok, mam swoje zdanie i nie jestem za wstecznictwem? I kolejne pytanie-Cytat:
nie znasz mnie a z taką łatwoscią oceniasz.
zgodnie z tym jeśli wejdziesz na forum wrogów KK to go tam bronisz czy jednak idziesz z prądem i też atakujesz?Cytat:
człowiek całe życie stara się isc pod prąd
może jednak porozmawiajmy o gejach.
czekam więc na potwierdzenie pedofil=homo.
a ciągnę ten temat bo jest zabawny ^^ nie żeby coś wyjaśnić.
Zgadnij kogo zacytowałem ;) Odpowiedź w 3 poście na 1 stronie.Cytat:
na ten temat można długo, a i tak nic z tego nie wynika.
To sobie załóż taki temat w tawernie.Cytat:
a ciągnę ten temat bo jest zabawny ^^ nie żeby coś wyjaśnić.
Reasumując- uważam że admini powinni zamknąć ten idiotyczny temat, który nie prowadzi do niczego tylko sporów między userami.
Patrząc z boku, stwierdzam, że Zakapior mogłeś już z 5 razy podać te badania....
Brawurowo obaliłeś wyniki badań ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Dlaczego? Definicja pedofilii jest w miarę jednoznaczna. Dotknięte nią osoby interesują się dziećmi będącymi w okresie przedpokwitaniowym.Cytat:
Zamieszczone przez Czik
A jaka jest różnica miedzy heteroseksualizmem a pedofilią?Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
Jakby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Masz jakieś dane na poparcie tej tezy? Bo ja spotkałem się ze statystykami, że ok. 90% pedofili to osoby heteroseksualne.Cytat:
Olśniło mnie! Teraz już wiem, że wszyscy, ok. 10 tys. (piwerwsza połowa V w. p.n.e.) Spartiatów to byli geje i pedofile!Cytat:
Nawet dokładnie ich policzył. No brawo. Cała reszta ma z tym problemy, on nie.Cytat:
Badania wskazują, że w 3%-wej grupie
homoseksualistów
A na koniec stanowisko Polskiego Towarzystwa Seskuologicznego:
"Należy podkreślić, że – identycznie jak sama w sobie heteroseksualność –
również homoseksualność per se nie implikuje żadnej szczególnej predyspozycji
do zakazanego prawem wykorzystywania seksualnego dzieci.
Znakomita większość przypadków wykorzystywania seksualnego dzieci
w Polsce jest popełniana przez heteroseksualnych mężczyzn i ma miejsce w
rodzinie (tj. wykorzystywanie dziewczynek przez mężczyzn będących
członkami ich rodzin – np. przez ojca, ojczyma, dziadka, wuja itd.). Ze względu
na fakt, że osoby homoseksualne stanowią w społeczeństwie mniejszość,
przypadki wykorzystywania seksualnego dzieci popełnianego przez te osoby
stanowią proporcjonalną mniejszość w porównaniu do czynów popełnianych
przez ludzi heteroseksualnych.
Przypisywanie osobom homoseksualnym szczególnej – w porównaniu do
heteroseksualnych – skłonności do seksualnego wykorzystania dzieci stanowi
nieuprawnione nadużycie, a rozpowszechnianie skojarzenia między
homoseksualnością a pedofilią jest domeną ludzi nieświadomych i