Z Angielskiego mam 2 i nic nie umie, co 5-10 słowo znam
.
Wersja do druku
Z Angielskiego mam 2 i nic nie umie, co 5-10 słowo znam
.
To będziesz miał ciężko bo to język programowania i międzynarodowy :)Cytat:
Zamieszczone przez kowal357
Wiem ale podstawowy język znam , szczególnie serie gier Paradoxu , modowałem każdą jego częśc .
A RTW nie różni się zbytnio
To napisze ktoś jak dodac nowe państwo ?
Witam,
Czy można jakoś zmienić wieże oblężnicze w plikach tak aby nie mogły strzelać?? Przy dużym kamiennym murze potrafią zmieść każdy oddział z powierzchni co jest mocno irytujące.
To tak. Pogrzebalem troche w descr_strat, konkretniej w grecji. Dałem jej więcej kasy, a u generałów zwiększyłem dowodzenie, wpływy etc. i dodałem im troche jednostek. No i mam problem. Otóż kiedy odpalam Rome wchodzę do "Kampania:Cesarstwo" i chce zacząć nową kampanie to wraca mnie do Menu gry. No i nie zrobiłem najważniejszej rzeczy-nie mam kopii zapasowej tego pliku. Czy mógłby mi ktoś podesłać ten fragment pliku z Grecją? Byłbym wdzięczny.
zajrzyj na wiki tam są wszystkie pliki .
Co już chyba lepiej było by narzucić protektorat, a nie sojusz.
Rozumiem, że nie ma żadnego sposobu na zwiększenie limitu liczby modeli w pliku descr_model_battle ?
W których plikach zakodowany jest wygląd postaci (wojska, szpiegów, dyplomatów) mogących poruszać się po mapie kampanii ?
Siemka :) dyplomatów itp. masz tutaj: X:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\data\models_strat a wojska o tutaj X:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\data\models_unit musisz jednak posiadać jakiś edytor dla plików .CAS. Mam jedno pytanko, mianowicie chciałem zmienić kolor żołnierzy Rzymu na kolor buntowników. Straż miejska poszła, ale triari już nie...nie wiem czemu, patrzyłem też na tej stronie coś podobnego , ale nie wiele zrozumiałem bo było tam tak jak u mnie a ja zrobiłem to tak w descr_model_battle
type roman_triarii
skeleton fs_slow_spearman ; combat spear
indiv_range 40
texture slave, data/models_unit/textures/unit_roman_triarii_rebel.tga
model_flexi_m data/models_unit/unit_roman_triarii_high.cas, 15
model_flexi_m data/models_unit/unit_roman_triarii_med.cas, 30
model_flexi_m data/models_unit/unit_roman_triarii_low.cas, 40
model_flexi data/models_unit/unit_roman_triarii_lowest.cas, max
model_sprite romans_senate, 60.0, data/sprites/romans_senate_roman_triarii_sprite.spr
model_sprite romans_scipii, 60.0, data/sprites/romans_scipii_roman_triarii_sprite.spr
model_sprite romans_brutii, 60.0, data/sprites/romans_brutii_roman_triarii_sprite.spr
model_sprite romans_julii, 60.0, data/sprites/romans_julii_roman_triarii_sprite.spr
model_tri 400, 0.5f, 0.5f, 0.5f
Mogę prosić o pomoc?? co jest źle/co trzeba dopisać???
Co to jest?Cytat:
Zamieszczone przez ScypionAfricanus
zmieniając nazwę z romans_julii na slave nie zmienisz tekstury, aby zmienić teksturę trzeba podać inną ścieżkę i nazwę w której znajduje się nasza tekstura. Takiej tekstury nie ma w RTW unit_roman_triarii_julii.tga w katalogu data/models_unit/textures/ aby ją dopisać trzeba ją najpierw stworzyć, przemalować np. w photoshopie
jak widzisz oryginalna kompletna jednostka nie ma tekstury dla buntowników (slave)
Posiada je dla scypionów,juliuszy, senatu i brutusów.
Kod:type roman_triarii
skeleton fs_slow_spearman ; combat spear
indiv_range 40
texture romans_julii, data/models_unit/textures/unit_roman_triarii_julii.tga
texture romans_brutii, data/models_unit/textures/unit_roman_triarii_brutii.tga
texture romans_scipii, data/models_unit/textures/unit_roman_triarii_scipii.tga
texture romans_senate, data/models_unit/textures/unit_roman_triarii_senate.tga
model_flexi_m data/models_unit/unit_roman_triarii_high.cas, 15
model_flexi_m data/models_unit/unit_roman_triarii_med.cas, 30
model_flexi_m data/models_unit/unit_roman_triarii_low.cas, 40
model_flexi data/models_unit/unit_roman_triarii_lowest.cas, max
model_sprite romans_senate, 60.0, data/sprites/romans_senate_roman_triarii_sprite.spr
model_sprite romans_scipii, 60.0, data/sprites/romans_scipii_roman_triarii_sprite.spr
model_sprite romans_brutii, 60.0, data/sprites/romans_brutii_roman_triarii_sprite.spr
model_sprite romans_julii, 60.0, data/sprites/romans_julii_roman_triarii_sprite.spr
model_tri 400, 0.5f, 0.5f, 0.5f