Może posiadasz procesor Semtrona 2800+ czyli 2ghz???Dodawałeś może nową pamięć ram ???Podejrzewam jaki masz problem,mogę pomóc.Musisz tylko konkretnie napisać, jaki sprzęt posiadasz.. ;) pzdr.
Wersja do druku
Może posiadasz procesor Semtrona 2800+ czyli 2ghz???Dodawałeś może nową pamięć ram ???Podejrzewam jaki masz problem,mogę pomóc.Musisz tylko konkretnie napisać, jaki sprzęt posiadasz.. ;) pzdr.
Podobne problemy były w wersjach niepopatchowanych.
Tak posiadam wyżej wymienionego Semprona, lecz po ponownym przeskanowaniu komputera okazało się, że siedzi w nim 8 wirusów :shock: , po ich usunięciu nareszcie mogę pograć w Rome :) .
Dzięki wszystkim, którzy chcieli mi pomóc i pzdr. :)
Do BlackWood:
Nie mam takiego procesu, zresztą wcześniej nigdy mi się to nie przytrafiło podczas gry, pzdr. ;)
Powiem ci że to nie wina wirusów.Tylko samego procesora.Miałem ten sam problem.Nie wiedząc czemu , podczas gry restartował mi się komputer.Po zwołaniu grona znajomych z silną wiedzą informatyczną ;) .Po kawałku badalismy problem ,metodą prób i błędów.Okazało się że podczas każdego restartu ,po ponownym uruchomieniu, w oknie menadżera zadań w zakładce procesy.Pojawiał sie dodatkowy proces savedump.exe.koniecznie zobacz czy takie coś występuje(oczywiście zamykaj taki proces).Musisz też go wyłączyć z paska autostart, bo przy każdym uruchomieniu kompa bedzie się pojawiał na nowo.To komunikat o niezgodnej konfiguracji sprzętowej.Aby ominąć problem restartu.Musisz wejść w bios i ustawić taktowanie procesora na 1.8ghz(oczywiście jeśli problem sie pojawi).U mnie w biosie poczatkowe ustawienie proca było 12(zmienić musisz na 11,oczywiście jesli bedziesz chciał wrócić do poprzednich ustawień..znowu musisz wejsc do biosu).Nie wiem dlaczego Semptrony 2800 maja taki dziwne zachowania jak mielą RTW.PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez Reymond
Witam, gram w grę Rome Total War i czasem gdy zaatakuje przeciwnika to komp wraca mi do pupitu i wyskakuje komunikat o błędzie.. Korzystam z windowsa 7 na 64bitowym procesorze.. Np, atakuje przeciwnika, on sie wycofuje ja ponawiam atak to wtedy zawsze występuje ten błąd i gra sie zamyka.. Probowałem ustalac zgodnośc z systemen XP ale to nci nei pomogło, bardzo licze na Wasza pomoc, pozdrawiam
draks
Wgrywałeś patche i hotfixy?
Wgrałem patch 1.3, potem 1.5. A hotfixa nie
http://www.cdprojekt.pl/support/article ... ku_167_pne
Na stronie CD Project (wczesniej LEM) jest takie rozwiązanie, ale dotyczy roku 167 pne, a ja mam błąd w roku 169... poza tym nie rozumiem tej zmiany nazwy na .old, przeciez to rozszerzenie...? Moze kto potrafi jeszcze pomoc, mogę nawet podeslac save, moze ktos by przetestowal na swojej grze...
Ja ci nie pomogę bo sam przeszedłem ROME TW jeszcze za czasów kiedy nie było wersji Antylogia a 3 dyski CD. Wtedy też wywalało ale na dodatku a nie podstawce.
PS. A sądząc do tego co napisali w CD Project to coś na temat takich błędów wiedzą. Więc może to głupie ale ja radzę ci po prostu zalogować się na ich stronie i napisać do nich że masz podobny problem co kolega ale w innym roku. Jak widzę ludzie nie kwapią się z pomocą. Pozdrawiam.
Mam chyba jakiegos zbugowanego rtw, pomijam Sasów w Brytanii, ale nie raz mam takie Bugi w każdej frakcji, ze wywala przy zmianie tury, prowadzeniu bitew, najgorsze po bitwie i oblezeniu...mailem go instalowanego 2 razy . Raz sie usunalem po przegraniu systemu i na nowo zainstalowalem, lecz ciagle sa te bugi. Poza tym nie raz się gra sama przyspiesza, nie wiem jak to opisac...wszystko jak by bylo x5 speed np. flagi i drzewa szybko powiewaja, jednostki szybko atakuja...taki bug mialem tylko w Carbonie, G3 i Risenie...
Da się cos zrobic z tymi bugami? 0 grzeban w plikach