Gram na 1920x1080 Komp taki jak w stopce. Wszystko na max i żadnych przycięć Jest lepiej niż w Empire czy napoleonie. No i końcu jest obsługa wielu rdzeni szkoda że tylko dwu ale dobre i to.
Wersja do druku
Gram na 1920x1080 Komp taki jak w stopce. Wszystko na max i żadnych przycięć Jest lepiej niż w Empire czy napoleonie. No i końcu jest obsługa wielu rdzeni szkoda że tylko dwu ale dobre i to.
Z tym żeby nie kupować od razu się zgadzam w całej rozciągłości :) Może na wakacje sobie sprawię Shoguna. I niestety ta analiza którą przedstawiłeś nie działa :( (nie ma takiej strony).Cytat:
Zamieszczone przez kluch
Ja osobiście zauważyłem że Shogun działa wyraźnie lepiej niż Empire i Napoleon i jest to u mnie tak naoczne, że żadne analizy nie są mi potrzebne. Ale pewnie to zależy od kompa, niektóre karty graficzne działające świetnie w grze X nie sprawdzają się w grze Y.
Przetestowałem demo na swoim komputerze:
Phenom 2 x4 2.9 ghz
4 GB DDR3
GTX 480
Windows 7 64 bit
Rozdzielczość 1920x1080
Wszystko na ultra/max, wszystkie dodatkowe efekty włączone.
W bitwie historycznej, jak i na ostatnim modzie bitwy (w nocy) gra się tnie od momentu jak spotykają się armie, lecą płonące strzały. Tam gdzie największa rzeź, tam tnie najbardziej. Trzeba oddalać kamerę. Nie wspomnę, że nie ma AA, ciekawe jak to będzie wyglądać z AA, bo bez AA bronie jednostek są zbyt "pomarszczone" i nie zamierzam grać bez AA na pełnej wersji. Jestem zawiedziony, tylko nie wiem czy sprzętem (bo gtx 480 to topowa grafika na rynku, tylko gtx 580 i hd6970 są trochę wydajniejsze) czy optymalizacja gry :> Do tego mam wrażenie, że demo działa pod directx 9, albo 10.
W zalecanych wymaganiach sprzętowych podają, żeby mieć grafikę obsługującą directx 11. Mam taką. Myślicie, że w pełnej wersji gra będzie miała dx11 ? Bo w demie to ja nie zauważyłem dx 11.
Ja mam starszą grafę ale szybszą w DX9 albo jest to wina procka bo u mnie przycięć brak a wszystko na max ustawione mam.
New News about Graphic Settings from CA:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=430372
"Check the ‘DirectX rendering’ option and restart the game to enable DirectX 11 rendering." - z oficjalnego forum.
Gdzie mam to sprawdzić? W opcjach tego nie widziałem.
Dobra, poczytałem. W demie można tylko uzywać dx 9 :)
Bo w demie chyba tego nie ma
Czy bede mogl grac Shoguna II na najwyzszych (lub wysokich) ustawieniach? Gram Napoleona na najwyzszych, ale tylko chcialbym sie zabezpieczyc i upewnic w razie... No, duzo sie moze zmienilo miedzu Napoleonem i Shogunem II a ja nie znam sie na tym zbyt.
Windows 7 - 64 bit
Intel Core i5 750@2.67 Ghz
6 GB RAM
GeForce GT220
Jak myslicie?
Dzieki!
średnio-wysokie więcej nie wyciśniesz. Zresztą ściągnij demo to się przekonasz sam.
Ja mam taki komp:
Windows XP SP3
3Gb ramu
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 2,21 GHz
NVIDIA GeForce GT 240
Śmiga mi na najwyższych ustawieniach wszytko na ultra zarówno w Empire, Napoleon i demo Shogun 2
Zero przycinek pełna płynność