Re: Hearts of Iron 2 Dommsday
Dlaczego nie działa mi load screen ?
Oto on http://img195.imageshack.us/img195/5589/load10124.jpg
Plik ma poprawną nazwę , wymiary i jest w formacie BMP dlaczego mi nie działa ? kto może mi podesłac load screena z armagedonu albo domsdayu ?
I poradnik z tąd , http://wayofwar.org/showthread.php?t=24536
Nie działa , wywala do windowsa wie ktoś jak to naprawic ? ponieważ chcę coś zrobic dla użytkowników tego forum.
Cytat:
Zamieszczone przez kowal357
Trochę nie ciekawie a technologie w czołgi i piechotę , lotnictwa mam mało zaledwie 30 mesershmitów i 9 junkersów.
Ja prawie nigdy nie inwestuje w lotnictwo tylko w czolgi i piechote zmechanizowana + warto zrobic sobie z 12 dywizji gorskich, bo na Kaukazie sie przydaja.
Ale fakt, tak jak mowili poprzednicy, nie warto ruskich spychac (to nei jest trudne, bo Niemiecka doktryna blitzkriegu pozwala na stosunkowo latwe rozbijanie dywizji ZSRR), tylko trzeba ich jak najwiecej wziasc do niewoli zanim przyjdzie zima (wtedy czolgi maja duzy minus do ataku). Najlatwiej to robic robiac celowe wyrwy w froncie - komputer z reguly zaatakuje gdy tylko widzi, ze mamy dziurawa linie obrony. Tylko trzeba uwazac, zeby w zamieszaniu nasze dywizje pancerne nie zostaly odciete, bo jak skonczy im sie paliwo to mogila.
Na zime z reguly cofam dywizje pancerne na tyly i daje im sie zregenerowac (do tego czasu z reguly wiekszosc jest mocno nadwyrezona). Piechota po prostu bronie terenu (najlepiej sie na rzece jakies zatrzymac).
Mógł by mi ktoś założyc konto na http://wayofwar.org ?
Ponieważ do mnie nie przychodzi e-mail aktywacyjny
Nick
Pandemonium albo Guderek .
Jak ktoś założy niech wyślę passy na pw.
Ostatnio udało mi się przypadkiem zrobić coś genialnego. Mianowicie: Sprowokowałem ZSRR aby to oni wypowiedzieli mi wojnę. A najlepsze jest w tym wszystkim to, że nie mam jednocześnie wojny z aliantami, toteż mogę większość wojsk wysłać na front wschodni, jednocześnie małą armię trzymać w umocnieniach na Renie. Wydawałoby się to głupie, gdyby Francuzi na linii Maginota też nie trzymali 6 oddziałów... Tymczasem doszedłem już do Uralu podbijając wszystko po drodze i nie pokazuje się event z kapitulacją Stalina!!! Może niechcący go usunąłem, więc mam prośbę: Mógłby go ktoś wł ożyć na jakiś serwer gdzie można darmowo pobierać pliki?
Może jednak nie spełniłeś wszystkich warunków?
Warunki gorzkiego pokoju
control = { province = 187 data = SOV } # Leningrad
control = { province = 163 data = SOV } # Stalingrad
control = { province = 175 data = SOV } # Moscow
control = { province = 1907 data = SOV } # Baku
control = { province = 1572 data = SOV } # Sverdlovsk
Czy mógł by ktoś założyc mi konto na wayofwar ? szczegóły w 3 poście niżej .
Ale gafę zrobiłem, aż mi siebie żal :oops:... Czy mógłby mi ktoś go po prostu skopiować i powiedzieć gdzie wkleić?
Do Kowala: Mam już te prowincje, a nawet dużo więcej. Już ganiam Rusków po stepach, i mam ponad połowę Kazachstanu...
Masz tutaj sventy dla Ruskich . wklej do (tam gdzie zainstalowene)\hearts of iron 2\db\event
To są eventy + moje więc nie gniewaj się jak u Rosjach wyskoczy 75 dywizji w tym 15 pancernych po zajęciu , charkowa , kijowa i smoleńska .Jak chcesz zagram na multi w hoi 2 ? chętnie jako rumunia albo węgry pomogę w podbojach .
http://www.mediafire.com/?kzmnonc1ymm
Chętny ktoś na grę w hoi2? jeśli tak to pisać na gg. 8-)
Kurde, ale sie dzisiaj nerwicowałem przed HoI-em.
Otóż, gram Francją, przejąłem Hiszpanie i całe Włochy, i postanowiłem nie czekać i ruszyć na Szwabów.
W końcu dochodzi do bitwy 34 moich dywizji kontra ! 6 ! niemieckich. Ja mam piechotę '41, a oni '39.
2/5 wszystkich dywizji to czołgi III i IV, a mimo wszystko przegrywam tę bitwe. I tak jest z wszystkimi starciami.
Dodatkowo większość piechoty ma działa polowe i przeciwpancerne.
Zdobycie jednej prowincji to mozolna praca, musze utrzymywać front złożonych z kilku prowincji i w każdej musi być min. 15 dywizji.
Tak się nie da. Może mi ktoś powiedzieć, w czym jestem gorszy od Rzeszy??