No to ładna kiszka się zapowiada...a to że mówią że wszystko poprawiają i w ogóle och i ach to marketing.
Wersja do druku
No to ładna kiszka się zapowiada...a to że mówią że wszystko poprawiają i w ogóle och i ach to marketing.
Jak to miło poczytać, że są jeszcze ludzie, którzy ślepo wierzą w słowa rzucone na wiatr przez marketingowa pacynkę :lol:
Ostatnio Pan "Kup Pan cegłę" opowiadał nawet, że pracują nad podświetleniem twarzy, żeby była jeszcze piękniejsza grafika.Cytat:
Napoleon ma być dużo bardziej zróżnicowany pod tym względem bodajże jednostki będą robione na 4 różnych modelach twarzy i do tego mają być różnego wzrostu
Dla mnie mogą mylić dupę z głową, byle engine gry nie był zbugowany do stopnia graniczącego z obłędem i jednostki potrafiły reagować na wydawane rozkazy, artyleria nie czekała z salwą na moment gdy Kaziu od koni wróci z małego siku w lesie 300m wcześniej, a AI nie zmuszało jednostek komputera do ataku pojedynczymi jednostkami.
Ja bym stawiał tylko na to jajo, na multiplayera niestety nie, bo:Cytat:
Oczywiście zrobią nas w jajo. Żeby ludzie kupili napoleona zrobią porządnego multiplayera, dadzą narzędzia do modowania, naprawią wszyskie bugi itd
1. 1-2% ludzi którzy kupili grę trafia na multi
2. SEGA dobrze wie o tendencjach wśród graczy - średnio rozgarnięty Amerykanin czy Anglosas poświęca na nowy tytuł ok. 40 godzin, po czym biegnie między półki by kupić następną , a oni stanowią 70-80% rynku - po co się starać?
Nie stawiałbym też na narzędzia do modowania, bo STEAM to dojna krowa i wszelkie modyfikacje można przez tą platformę sprzedawać, więc nie zamienią $ na satysfakcje z wykonanej pracy....
Co do bugów - może mnie zaskoczą, ale jeżeli Lusted na miesiąc przed patchem 1.3 odpisuje, że wiedza o bugach i nie ma konieczności wskazywania ich, jeżeli człowiek z
grupy beta testerów potwierdza, że zrobią poprawki, po czym CA nie robi nic i nie sygnalizuje poprawek w patchu 1.4, to biorąc pod uwagę, że są w pre-alfa na 5 m-cy przed premierą, mamy 90% szans na to że poprawią AI i grafikę, a bugi zostaną jak były i dopiero w kolejnych łatkach je zrobią.
Ja nie kupię NTW do chwili gdy nie zobaczę pozytywnej oceny co najmniej trzech uznanych graczy multi.
Wie ktoś czy CA planuje trailery z postępu prac nad Napoleon Total War ? Tak jak miało to miejsce odnośnie Empire czy Miedka II.
A ja dopóki nie poleci mi jej babcia. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Niesmiertelnik
A tak poważnie to spryciarz z Ciebie - niech inni zainwestują, przetestują, a ja ewentualnie jak potwierdzi się że warto. A jeśli "uznani gracze" też pomyślą tak jak Ty? To co wtedy? Każdy ma swój osąd i tak naprawdę jest to sprawa subiektywna co się komu podoba. To już lepiej zobaczyć u kogoś grę w akcji lub ściągnąć demo (o ile będzie) i wtedy decydować. Pozdr.
to ściągnę pirata żeby zobaczyć co za badziew tym razem zrobili.
Zgadzam się z Nieśmiertelnikiem. Zostałem zrobiony w jajo za 100 zł więc teraz ja zrobie w jajo Sege i CA no chyba że chłopaki się postarają.
Hmmm, z tym piratem to chyba będzie Ci trudno ze względu na Steam.Cytat:
Zamieszczone przez theo
A poza tym to niemoralne... :roll:
Cóż najlepsze byłoby demo, bo faktycznie wiele osób zraziło się po ETW i nie zechcą ryzykować kolejnego "trafionego inaczej" zakupu.
nie żartuj. ETW było dostępne 2 dni po premierze czyli w piątek. Demo mi nic nie powie tak samo jak demo ETW. Nie mów proszę o moralności bo CA dało mi do testowanie bete wersję i kazało sobie płacić za ten przywilej. Jak dla mnie to fail i to dużej klasy. Niech nie oczekują że wydam kasę na coś w co nie pogram dłuuuuugo.
Masz rację... z jednej strony. ETW w wersji przekazanej do sprzedaży było Betą (którą my, gracze, testowaliśmy dopiero). I był to jak napisałeś "fail". Jednak po patchach (które bądź co bądź są darmowe) działa zdecydowanie lepiej, a przecież to nie koniec poprawek. Nauczyłem się już nie oczekiwać na produkt/grę doskonałą, bo to przy obecnym poziomie skomplikowania gier rzadko jest realne. Ważne czy poprawiają błędy w grach i czy wyciągają wnioski. A to okaże się chyba niestety dopiero po premierze NTW.
A piractwo generalnie mnie wkurza. W szczególności hasła w stylu "wy lamerzy wydaliście tyle kasy na bubel a ja go mam ściągniętego za darmo".
Nie obraź się, ale czy po ściągnięciu pirata i stwierdzeniu że gra jest OK, będziesz miał ochotę kupić oryginał?
Ale to dyskusja na inne forum i temat. Pozdr.
że przepraszam co te patche zrobiły???
ja nie mówię o produkcie doskonałym ale o grywalnym. Poprawki które wprowadzają tylko powodują problemy. Przy patchu 1,1 czy 1,2 dało się grać na multi teraz jak grasz 4 na 4 to 10% gier da się dograć w pełnych składach zazwyczaj kogoś wywala. Artyleria jest tak spaprana że ręce opadają. Lekka piechota to cyborgi. Jedyne co mamy to NOWE PŁATNE JEDNOSTKI.
Sorry ale potestuje pełną wersję na piracie i może się zdecyduje kupić od nich dodatek.
Później jest lament twórców że piractwo się szerzy :) Jest partactwo będzie i piractwo :)
Bez przesady, obiektywnie trzeba przyznać że patche parę rzeczy poprawiły . Niestety parę też schrzaniły :( Liczę że wyeliminują crash'e w najnowszym patchu 1.4.
Co do piractwa, to idąc tropem który zasugerowałeś (Partactwo=piractwo) piracone byłyby tylko złe gry, niejako za karę. Trochę to absurdalne.
Nieważne. Poczekajmy na premierę, ukażą się wcześniej jakieś zapowiedzi, dema lub opinie z "prasy fachowej" i wtedy zdecydujemy.