Rozumiem, że pod nazwą medek kryjesz słowo Total War, bo nie ma czegoś takiego jak Medek Empire, lol.Cytat:
Zamieszczone przez BlackKuma
Wersja do druku
Rozumiem, że pod nazwą medek kryjesz słowo Total War, bo nie ma czegoś takiego jak Medek Empire, lol.Cytat:
Zamieszczone przez BlackKuma
dawwdd
Napisałem wyraźnie tak
Kłania się brak czytania ze zrozumieniem. :)Cytat:
Ja oparłem sprzęt o tą właśnie i u mnie działa. Masz tu warianty różne jedynie jeżeli mogę coś dodać to polecam OS Windows XP u mnie lepiej chodzi niż na Viście i do tego mniej potrzeba wtedy Ramu Pozdro Co do Windows7 nie wypowiadam się bo nie posiadam Pozdro.
Nie to znaczy że XP zżera mniej ramu i lepiej się na nim gra :)Cytat:
czy to znaczy że Vista zżera mniej ramu i lepiej sie na niej gra :shock: PS mam viste i xp 4GB RAM 2 rdzeniówka 3200 każda GF 8800 GTX
No to teraz ja... hm zacznijmy od grafiki,.. wałkowane było ale przybliże swoje parametry: GF 8600GTS (512Mb) , 2Gb RAM, Intel Core 2 duo 2,66GHz, nie ma po co więcej.
No to u mnie żenada, mam większe niż wymagane, a anti ailasing x2, filtowanie trzyliniowe (na maks -anizotropowe x 16 !!!) żadnych efektów zaznaczanych haczykami oprócz rozmycia tła które i tak jest do kitu, nic na ultra, połowa rzeczy na normal, połowa na high. - i jest obrzydliwie brzydko( no moje zdanie) I SIE ZACINA!- przy tej konfiguracji kompa Medieval 2 Kingdoms błyszczy i pieknie wygląda że super popatrzeć, więc może logicznie by było że tki wygląd przynajmniej powinienem otrzymywać w Empire :/ A patrząc na screeny wątku ze screenami to zazdroszczę...
Ramy czasowe mi odpowiadają, spoko, można pograc klimatycznie, sie pobawić, nie ma sprawy.
BANDA klonów, popieram zdanie o tym żę mundury powinny być właśnie takie same, a różnice w twarzach, wzroście, chociażby przekrzywieniu kapelusza. Wyglą wybuchów jak sie nie wklei moda battlefield smoke field...bal bla jest strasznie kijowy.
Miałem problem z dżwiękiem, żaden film nie odbywał sie bez zacinania dżwięku, i ogólnie kijowo. w czasie bitwy np: moi żołnierze stoją spokojnie a słychać strzały przy nich!!
Sami twórcy powinni byli pomyśleć o melodiach marszu, takich z moda fifes and drums. a nie...
Widzę żę tu różnie bywa, jedni mówią AI do dupy, inni że lepszy niż medku, hmm, no u mnnie był do dupy :P ani w kompanii, ani tym bardziej w bitwach( tam to dopiero debil) , gubi sie z tymi jednostkami, w ogóle...niczym sie nie wykazał. Dopiero po wgraniu Darthmoda było jakoś. ale za to mod nie był kompatybilny z coraz to nowymi patchami i sie pogrzało :/
Technologie, Dyplomacja, Handelek, może być, chociaż to za marne, powinna być jakaś polityka wewnętrzna większa niż jakiś marny rząd i podatki, hmm 2 stany i podatki ich dotyczące to mało. Polityka zewnętrzna też powinna być bardziej rozbudowana, dalej gra opiera sie głównie na podbojach, a fajnie by było zmienić strategię na handlarza-dyplomatę.
Mała różnorodność jednostek, każdy wybiera piechote liniową jako trzon. Bitwy historyczne to jakiś żart, dali jedną na lądzie i to zupełnie mi nie znaną, a było ich troche , mogli sie wysilić.
MP może być, chociaż twórcy obiecali kampanię online, nawet mówili że premiera opóżni się ze względu na to że chcą ją dobrze zrobić. Wynik- w ogóle jej nie ma! nie mówiąc że gra kiepska. Bitwy MP , noo, gdyby jeszcze chodziły z darthmodem, ale tego luksusu nie doświadczyłem...
119zł jak za to, to zaaaa dużo za to, nie polecam...........a napoleona na pewno nie kupię!
A na koniec powiedzcie, bo zrobiłem format, Empire stracił cały rejestr, a i tak działa, i to tak że normalnie można grać, chociaż komputer i moi żołnierze to jeszcze więksi idioci, sejwy nzniknęły, mody też. Ale gra sie dziwnie zrefreszowała ( aha, format zrobiłem tylko na C) wszystko jest "czyste" ale i tak do kitu. A boje sie usunąć wszystko z Empire ze Steama, bo któś, jeszcze przed restartem forum, ząlił sie że jak odinstalował to pózniej nie mógł znowu zainstalować( now iecie... rejestracja była) , co na to powiecie? Przepraszam xD że xD tak dużo :P
Dobrze gada, polać mu! ETW nie jest w cale takie złe, szczególnie spatchowane. imo Jedynie rome na modach lub bi i shogun są lepsze od ETW. Cytując inną firmę produkująca gry "Jakbyśmy dawali 100$ do każdego pudełka, to i tak znalazłby się ktoś, kto by narzekał", dostajecie nawet fajne dlc za przystępną cenę, nawet ładną grafę, Nareszcie multi bez Gamespy'a itp.. Trochę błędów jest, ale czy da się stworzyć coś idealnego? Zluzujcie poślady i cieszcie się grą. Jak wam nie sprawia przyjemności, to ją olejcie. CA przecież nie zmieni całej gry. ;)Cytat:
Zamieszczone przez ratownik
Cytat:
Zamieszczone przez Lagger
Ty sobie żartujesz?
Nikt tu nie mówi o grze idealnej. Większości chodzi o coś grywalnego. GameSpy czy steam ja tam wielkiej różnicy nie widzę. Ta gra to bubel. Patch miał dużo naprawić generalnie nie zmienił nic poza tłem w maenu. Brak narzędzi do modowania jakieś idiotyczne dodatki za które trzeba płacić. Ja się pytam gdzie kampania online??
Artyleria jest game breaking. Działa walące na 900+ zasięg to jakiś żart. Lekka piechota zabijająca wszystko. Brak limitów na jednostki itd. Nie będę pisał tego co już gracze pisali ale to śmiech na sali co oni robią :(
graj na zasadach max 4 jednego typu, bez art i masz po problemie... wszedzie tylko narzekasz, zygac (rzygac) sie chce....
gram na zasadach ale jak sam wiesz bardzo często trafiają się retardy które zasady olewają albo ich nie rozumieją. Narzekam bo mam podstawy.
Ps rzygać :)
ale wszedzie tak bylo i bedzie, w rtw, w mtw... to i w empire
wiem że w medku były bugi (aka przepychanie jazdy i parę innych) ale dało się zorganizować jakieś turnieje czego o empire nie da się powiedzieć. Była kampania w jakiś sposób grywalna. Wydaje mi się że i graficznie MTW II stał wyżej niż empire. Wczoraj na 3 bitwy 4 na 4 w 2 ktoś zobaczył pulpit....
mialem na mysli retardy o ktorych pisales, nie bugi ;)