Taka ciekawostka ;) na stronie 96 w podręczniku do angielskiego New Inspiration 1można zauważyć na zdjęciu gre Rome - Total War:D
Wersja do druku
Taka ciekawostka ;) na stronie 96 w podręczniku do angielskiego New Inspiration 1można zauważyć na zdjęciu gre Rome - Total War:D
Da się zagrać z kolegę kampanie multiplayer? bardzo mnie to męczy ;)
Mam pytanie. jakie wojsko najlepiej nadaje się do pilnowania porządku w mieście bo chce rozwijać armie frontowe a nie chce ryzykować pozostawiania połowy mojej armii tylko do utrzymania porządku w danej prowincji ale rozwijać się systematycznie tak więc proszę o porady dotyczące kupowania jednostek przystosowywanych do pilnowania miast
z góry wielkie dzięki
Jeśli bawisz się w wojnę błyskawiczną, najlepiej zostawiać 2 oddziały najemników. Podbijasz osadę, zostawiasz ich i idziesz armią dalej. Najemnicy są dostępni niemal wszędzie, więc to nie problem. Jeśli ci stan skarbca na to pozwala, powołaj w międzyczasie 4 oddziały milicji miejskiej. Tyle że jest to opcja dla osad niezagrożonych atakiem. Jeśli nie jesteś pewien, czy jakiś wróg cię nie zaatakuje, powołaj 1 oddział włóczników, 2 oddziały ciężkozbrojnej piechoty i 2 oddziały łuczników. Ewentualnie jeszcze 1 oddział ciężkozbrojnej konnicy. Jedynie jakaś naprawdę silna armia będzie w stanie zdobyć tę osadę (o ile ma kamienne mury). Budowa takiego garnizonu trochę potrwa, ale tak już jest w Rome (1 oddział na turę).
Ja osobiście robię więcej włóczników i jak mam możliwość ze zdolnością falanga. Jak się ustawi w każdym wyłomie po dwie falangi to można się łatwo bronić. A konnica jest przydatna jak już uciekają żeby ich zmasakrować.
no w sumie racja nie cierpliwył mnie ten czas na wyszkolenie jednego oddziału a także cholernie przepraszam za słowo drogie utrzymanie nie których jednostek
Tanie i liczne. :)Cytat:
Zamieszczone przez Caldern91
Pomózcie przyjacielowi , jakie jednostki opłaca się rekrutować przed rewolucją Mariusza ??
Hastati, Principes, Triarii i Ekwici. Legioniści wczesnej republiki są dosyć dobrzy gdyż rzucają pilami a Triarii są dobrymi włócznikami. Ekwici są dość dobrą lekką kawalerią przydatną do oskrzydlania.
Dzięki wielkie, za odpowiedź