jeszcze jedno kiedy (najwcześniej) uzyskuje się reformy Mariusza ?
Wersja do druku
jeszcze jedno kiedy (najwcześniej) uzyskuje się reformy Mariusza ?
Może standardowo. Sprawdź czy zapora Windows nie blokuje Rome, albo jakiś inny firewall i dodaj go do wyjątków.Cytat:
Zamieszczone przez tyranid
@Furiusz: jesli mnie pamięć nie myli to wraz z budowanie Pałacu Cesarskiego (najwyższego budynku zarządcy).
Myli bo nie miałem tego budynku a wczesny legion już tak. tak się domyślam, że jest granica lat ale jest tez zapewne inna opcja na uzyskanie tegoż - a do lat w okolicach 130 BC nie chce mi się czekać, a mam zamiar zagrać w końcu Scipionami.
To niestety musisz poczekać aż jakiś modder się odezwie (jeśli się odezwie), który będzie wiedział gdzie jest plik ze skryptami reformy.
Mi się pojawiła reforma w momencie zbudowania tego pałacu. Najlepiej chłopów wysyłać do jednego miasta to już po paru turach można mieć :twisted: ;)Cytat:
Zamieszczone przez Furiusz
No właśnie, twcenter też zdaje się potwierdzać to co napisałem, jak również ich wiki. Musiałeś coś "przegapić".
czy jest jakaś możliwość ustawienia miejsca podkopu :?: Jak robię 1 to ok, koło bramy tak jak chce ale 2 bym chciał z drugiej strony bramy a mi się zawsze pojawia na wschodniej albo zachodniej części muru :?
Reforma pojawia się bodajże po zbudowaniu tego pałacu przez obojętnie którą rodzinę rzymską, więc może ty nie miałeś pałacu a komp go zbudował swoimi Juliuszami/Brutusami/Scypionami :?: :idea:Cytat:
Zamieszczone przez Furiusz
Myśl jest, tyle, że komp robi pod schemat, zatem musi być coś jeszcze :D
a jak dodać rome do wyjątków w firewall? rome mam dodane do wyjątków windows a oprócz tego mam avasta
W bitwach historycznych jest opcja zapisywania walki a w kampanii się nie da :?: :?: Bo czasami piękny bój wychodzi i chciałoby się pamiątkę ;)