Re: Polish Kingdom Mod - nowe i poprawione jednostki Polski
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Katalog z modem powinien być w mods obok tych jakie już tam masz. Jak działa to chyba ok jest. :mrgreen:
Gdyby był to było OK ale tego katalogu w MODS też nie ma!, jest jedynie plik uruchomieniowy bat w katalodu teutonic...
Teraz mi przyszło coś do głowy - zainstalowałem moda od razu pod Kingdom nie grałem z tym modem na podstawce, czy to może być powodem tego stany rzeczy?
Ja też mam Kingdoms i mnie działa. Pewnie źle wskazałes katalog w którym masz Medka. :P Jaki masz system operacyjny? I czy Madka masz na dysku systemowym?
Cytat:
Ja też mam Kingdoms i mnie działa. Pewnie źle wskazałes katalog w którym masz Medka. :P Jaki masz system operacyjny? I czy Madka masz na dysku systemowym?
Instalowałem zgodnie z instrukcją a katalogu jak nie ma tak nie ma... :( MTW mam zainstalowany w innej lokacji niż domyślna i ją wskazałem jako obiekt docelowy instalacji.
A co do systemu to mam XP z SP3 a MTW jest na dysku systemowym (innej partycji nie ma na HDD)
To powtórz instalację moda nadpisując wszystkie pliki na czas instalacji wyłacz antywira jak masz. Ale najpierw ponownie przeczytaj opis instalacji jaki masz powyżej.
Cytat:
To powtórz instalację moda nadpisując wszystkie pliki na czas instalacji wyłacz antywira jak masz. Ale najpierw ponownie przeczytaj opis instalacji jaki masz powyżej.
Zainstalowałem (po instalacji moda na Kingdom) wersję moda na podstawkę MTW i katalog polish kingdom w katalogu mods pojawił się :D . Ale teraz następne pytanie: czy taka kolejność instalacji ma wpływ na stabilność gry?
Pograj to zobaczysz. Druga instalacja była prawidłowa pierwsza nie. Ale nic nie powinno Ci sie zepsuć ani w modzie ani w podstawce.
Witam :)
Już wszystko działa! :mrgreen:
Jeżeli można to moje spostrzeżenie w tej sprawie: aby pojawił się w folderze mods folder polish kingdom to najpierw należy zainstalować moda na podstawkę MTW a dopiero potem moda na Królestwa (ja zainstalowałem na początku tylko moda na Królestwa i dlatego nie pojawił się folder polish kingdom w folderze mods). Odinstalowałem całe MTW II, ponowna instalacja gry i modów załatwiła sprawę, wszystko jest na swoim miejscu i działa :)
Dzięki Araven za pomoc :D
No, no naprawdę ciekawe! Napewno wyprubuję!
Mod super ale gdzie są flagi nad oddziałami? :)
Cytat:
Zamieszczone przez selwek
Mod super ale gdzie są flagi nad oddziałami? :)
Sprawdź swój plik config masz tam pewnie zapis show_banners 0 zmień na show_banners 1 i banery powinny być.