Re: INVASIO BARBARORVM 2: CONQVESTVS BRITANNIAE
A masz tą wersję z 7zip czy tą z instalatorem? Ja pobieram z 7zip. Z komunikatu jaki masz wynika, że masz niewłaściwe miejsce instalacji. Niedługo zainstaluję, to zedytuję posta i napiszę co i jak.
BRITANNIAE II INSTALL INSTRUCTIONS FOR 7z THE FILES
Part 1:
Extract and click on mods folder: Copy or paste your mods folder within your Medieval II Total War folder
Part 2:
Extract and click on data folder: Copy or paste your data folder within your IB2 Britanniae folder
IMPORTANT: IB2 Britanniae II Patch II.6:
Extract-Copy or paste your mods folder and Maximum Campaign Script within your Medieval II Total War folder
Czyli pobierz te pliki z 7zip drugie od góry. Ja wypakowałem kolejno 7zipem Part I, Part II i Patch II.6.
Potem wchodzisz do Part II kopiujesz data i wrzucasz go do katalogu moda w partI czyli skopiowany data z part II wklejasz do Part I do mods IB2_Brittanniae i nadpisujesz. Potem wchodzisz do Patcha kopiujesz z niego folder mods i wrzucasz do Part I i nadpisujesz. Po tych wszystkich operacjach folder mods w Part I ma mieć 2.74 do 2.78 GB, jak tyle ma skopiuj mods z part I i wklej do mods w katalogu Medka II, tam gdzie masz inne mody. Potem wejdź do mods do moda IB2-Britanniae zrób skrót do pliku Executive i graj.
Ok dzieki. Ja mialem sciagnietego moda z tym automatycznym instalatorem, teraz wiem już o co chodzi. Dziekuję.
Czy jest ktoś zainteresowany submodem muzycznym do tego moda? Bo linki wygasły, te które wstawiłem, a nie chce mi się ponownie wrzucać, ci którzy pobrali prosiłbym o jakąś inwencję i wrzucenie w neta, zawsze czyjaś praca związana z upiększeniem modyfikacji nie pójdzie na darmo... :D
Jak będzie ktoś chciał submoda to mogę wrzucić, ale niech napisze bo jak nie ma zainteresowanych to nie ma sensu wrzucać hehe.
Radzę śledzić ten temat, gdyż już za moment powinien pojawić się olbrzymi Expansion Mod do IB 2, zmieniający naprawdę masę rzeczy. ;) Także ja już zacieram rączki i w międzyczasie proszę o wrzucenie submoda muzycznego na jakiś serwer. ;)
Padły linki. Part 2 moża pobrać ale 1 to już nie. Ma ktoś działające linki albo mógłby wrzucić ten mod? IB2:AFRICA VANDALORVM też nie da się pobrać. Pomocy, chciałbym w to zagrać!
Nic nie padło, zaczęło mi pobierać, zajrzyj na ich stronę, link także w poście nr 1 jest kilka linków, http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=447212
Africa Vandalorum jest niestety raczej słaba, a co do tej świetnej modyfikacji o Brytanii - myślę, że do jutra pojawi się Expansion Mod, który zmieni bardzo dużo w rozgrywce, więc warto się wstrzymać ze ściąganiem. ;)
Mam mały problem z modyfikacją. Mianowicie po zainstalowaniu, uruchamiam, włączam kampanię, wybieram frakcję klikam "graj" i gra się zawiesza. Muzyka leci dalej jednak nie uruchamia się żaden ekran ładowania. Sprawdzałem 5 frakcji i działo się tak dla każdej. Reinstalacja, uruchamianie w zgodności czy jako administrator nie pomogło. Gdy zrzucam na pasek wyskakuje "brak odpowiedzi". Z załapaniem czekałem ~30 min i nic nie ruszyło.
Wersja instalatora, bez steama na wersję 1.5 i bez submoda.
Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?
Mam ten sam problem pomóżcie! Tylko mi nie działa nic: własna bitwa, szybka bitwa, kampania. Próbowałem wersje z instalatorem i 7zip.