Prawdopodobnie teraz też przyjmą takie rozwiązanie.
Wersja do druku
Prawdopodobnie teraz też przyjmą takie rozwiązanie.
Wynika to pewnie m.in. z systemu awatara, premii jakie mamy od generała i świty co nam mocno zmienia staty jednostek, chociażby loan swords, którzy w klasyku są bezużyteczni, a na awatarze spam, mnichami kiedyś też ludzie spamowali, z kapliczką, drogą ikko, mistrzem yari itp. Dlatego balans tych jednostek na klasyku jest inny.
Kiedy był spam mnichów, to nie było jeszcze Drogi Ikko, ani całego tego dodatku ;) Chociaż na pewno by im się spodobał. Mnisi i tak są szybsi niż zwykła piechota a tu jeszcze są retainery, które pozwalają im jeszcze szybciej biec. Tylko akurat to mało daje, skoro na aktywację okrzyku należy sporo poczekać.Cytat:
Zamieszczone przez ManUtd
Chyba masz rację, coś mi sie pomieszało z tą kapliczką ;)Cytat:
Kiedy był spam mnichów, to nie było jeszcze Drogi Ikko, ani całego tego dodatku ;) Chociaż na pewno by im się spodobał.
Niemniej spam mnichów był, teraz są ashigaru i obawiam się że po patchu wkrótce znajdzie się coś nowego do spamowania, możliwe że z ROTS. Niby jednostki są u wszystkich takie same, a trudniej je zbalansować niż w innych częściach.
Akurat kapliczka była bodajże od początku , a Amrodowi chodziło o Drogę Ikko ;)
Mi też, o jednym myślę, o drugim piszę :D
Nie muszą się bawić przecież w zmiany statystyk jednostek. Sposobów na balans jest milion. Mogą lepiej zastanowić się nad bonusami świt Ikko-Ikki, albo np.po 5 jednostkach tego samego typu każda następna robi się droższa jak na Empire itd itd itd.
Niech zrobią jeszcze coś z kawalerią, po szarży której miecznicy w pidżamach nic sobie nie robią, co jest nieco śmieszne. Jak dla mnie pół oddziału powinno już kwiczeć. A wyjechać kawalerią z tłoku bez strat praktycznie się nie da.
I jak wygląda sprawa ogólna DLC? Chodzi mi ile jest zmian w normalnej, głównej kamapnii - ile jednostek lądowych/morskich/hero jest w niej nowych. I czy w ogóle są.
http://store.steampowered.com/app/34344 ... 4_4__104_1 tu masz info, swoja droga na greenmangaming mozna kupic to dlc po 7,5$ (weekendowe promo -25% z 10$) - nieco taniej niz 7€.
Info jakie są elementy z kamapnii z DLC, ŻADNEGO dopisku ile z tego jest w głównej, podstawowej kampanii.Cytat:
Zamieszczone przez Morgul