Re: Idealny sprzęt pod E:TW
Boniek to raczej nie dyski twarde (choć to możliwe). Ja stawiałbym na mikroprzycięcia związane z Twoim GTX 295. Niektóre gry mają problem z obsługą kart dwurdzeniowych. Poszperaj coś na ten temat w necie (Empire + GTX 295). Warto też zajrzeć do ustawień SLI
Tu jest coś
http://www.gamespot.com/pages/forums/sh ... d=26816740
Dziękuję za pomoc, tam rzeczywiście piszą o rozwiązaniu problemu i jutro będę próbował. I nie tylko tu. Są jeszcze ine fora, a każdy ma podobny problem. Gdybym wiedział całą prawdę o GTX 295 to kupiłbym GTX 285, ale trudno. Przynajmniej w Crysisie działa rewelacyjnie.
Początkowo myślałem że winny jest procesor, ale powiedzieli mi Core 2 Quady są na chwilę obecną najlepsze do gier, zwykle prześcigają Phenomy 2 ,a nawet i7 (nie licząc Lost Planet).
Ps.Jeśli ktoś będzie chciał kupować kartę z dwoma procesorami GPU to odradzam;)
EDIT:
Niestety te sposoby nie działają :(
Czy są jakieś sprawdzone rozwiązania na tą kartę?
Na tej stronie http://www.yougamers.com/gameometer/10308/ Napisane jest że ETW powinno chodzić na ULTRA!
EDIT 2:
Nowe starowniki sprawiły że już nic się nie tnie. Bitwy działają płynnie na max detalach i kampania tez. Tylko tyle że zniknęły mi wszystkie miasta na mapie! Tzn one są tylko ich nie widać! Co zrobić?!
nie wiedziałem gdzie to zamieścić więc napisze to tutaj:
otóż,czy pojdzie mi E:TW na tym(przynaajmniej na minimalnych,ale płynnie):
intel core x2 duo 2.0GHz
ram 1GB
karta graficzna GeForce 8600gt
system operacyjny Windows XP professional
jeżeli bedzie słabo,to czy możecie doradzić jaki sprzęt dokupić/zmienić
pamięc RAM wiem że trza dokupić,ale czy karta graficzna będzie potrzebna nowa??
pzdr Radtrak
Twoja karta należy do najgorszych kart z DX10. RAM na pewno do powiększenia, karta do wymiany, a myślę że procesor też. Aha, jaki masz typ ramu (DDR, DDR2, DDR3) bo jeśli DDR to musisz zmienić także płytę główną żeby ten komp był na prawdę dobry :P I jeszcze : Jaki masz ten Core 2 Duo?Bo może wystarczy podkręcić
podkręci mi kolego procka ;)
Rama mam plany dokupić 2 GB
a,ta karta graficzna jest aż taka zła??
Medek 2 na najwyższych chodzi bez szwanku,no chyba że po 3tys. ludzi na strone,to troche sie tnie
a jeżeli bede musiał kupywac nową to jaką poleciłbyś,żeby poprawnie chodziło?
ps.miałem Demo E:TW i dobże chodziły bitwy,ale niewiem
jak by było naprawdę ;)
pzdr Radtrak
i dzięki za pomoc ;)
Jakbyś miał AMD to bym ci pomógł podkręcić ale niestety na Intelach się nie znam ale większość ludzi ma tu Intele więc ktoś się znajdzie.
Twoja Karta graficzna nie jest zła ale do Empire polecałbym ci Egzemplarz GF9800GT nie jest drogo a ta karta przy pewnym OC dorównuję Radeonom 4770. ;)
procesor AMD...
pamiętam jak miałem ten procesor na pierwszym kompie :cry:
240GHz (jakoś tak)
66RAM
36MB-karta graficzna
15GB na dysku twardym
windows 98,aż się łeska uroniła... ;)
ale przejde do rzeczy
jak zostawie wszystko tak jak mam,to czy pójdzie na minimalnych ustawieniach,na srednich,czy bedzie się
cioł nawet na minimalnych?
Podkręcanie Inteli? Proszę bardzo:
http://forum.purepc.pl/Podstawowe-Za...w-t315097.html
W praktyce jest to jeszcze prostsze niż opis w poradniku. W większości przypadków (dla S775 czyli P4/C2D/C2Q) wystarczy zwiększyć FSB, zmienić dzielnik pamięci RAM i gotowe. Jeśli chcesz się dalej bawić to pozostaje grzebanie w zasilaniach, ale to już nieco niezabezpieczne, z resztą wszystko jest w poradniku opisane, więc co się będę produkował.
W każdym razie mój Core 2 Quad Q9400 przekręciłem z 2.66 GHz na 3.4 GHz bez grzebania w zasilaniach.
A powiedz RadTrak jaki masz zasilacz,Dysk,i ile kasy masz to powiem ci jakie musisz miec czesci by grac komfortowo.
nie wiem czyto napewno nazwa zasilacza(to było na zasilaczu) :
EL-202
Kema
Keur
mam dysk 150GB
trzy partycje
C-28GB wolnego miejsca ,całkowity rozmiar 48,8
E-30GB wolnego miejsca ,całkowity rozmiar 49,3
F-47GB wolnego miejsca ,całkowity rozmiar 50,8
kasa 300pln,może więcej,bo niewiem czy sprzedaje figurki(+300zł)
a i nie chcem grać na wysokich tylko na niskich,ewentualnie średnich,ale za wszelką cene ma być płynnie:)
pzdr Radtrak i dzięki za pomoc!!!