Po pierwsze sprawdzić czy pwstawiałeś odpowiednio wszystkie spacje i przecinki.
Wersja do druku
Po pierwsze sprawdzić czy pwstawiałeś odpowiednio wszystkie spacje i przecinki.
Ok mam, usunąłem nie potrzebny tekst i dlatego nie działało.
W prawdzie jest to dział o Medku, ale nie ma takiego tematu w kuźni, więc spytam tutaj.
Chciałbym, aby w Rome nie dało się rekrutować Kohorty miejskiej. Jak tego dokonać?
EDIT: I przy okazji, jak zmienić skin jednostki? Powiedzmy, że chcę zmienić skina Hoplitów spartańskich, jak to się robi?
Napewno zostaw plik export_...buildings. Ja jak w tym usunąłem Kohortę pretorianów to gra nie chciała odpalić. Możesz spróbować w export_...units zmienić, że zamiast Kohortę budują Rzymianie to zmień na np.: Brytów czy kogo chcesz.I tak inne frakcje niż Rzymianie nie będą mogli ich rekrutować, ponieważ nic nie będzie w export_...buildings. A nawet gdyby mogli rekrutować to wątpie czy by komputer był taki mądry żeby je rekrutować. Możesz też zrobić tak by tylko mogli rekrutować np.: Scypionowie, daje przykład, że grasz Brutusami lub Juliuszami.
Ze skinami trzeba pokombinować w plikach grafiki lub w programach graficznych. Ja się tym nie zajmuje.
A jakby zmienić w export_units, że nikt nie może ich rekrutować to...?
Kolejna sprawa, co zrobić, żeby ograniczyć ilość piratów i częstotliwość pojawiania się rebeliantów?
Jak zrobić, żeby np. Panteon zmniejszał nędzę? Albo jak zrobić, żeby dało się niszczyć pola uprawne i mury?
Jak zmienisz, że nikt nie może rekrutować to wtedy prawdopodobnie gra nie będzie działała. Możesz spróbowac ale na wypadek zrób kopię pliku.Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
W Medievalu w pliku descr_strat jest takie coś:Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
To jest zaraz na początku pliku.Kod:marian_reforms_disabled
rebelling_characters_active
gladiator_uprising_disabled
night_battles_enabled
show_date_as_turns
brigand_spawn_value 20
pirate_spawn_value 28
Jeżeli jest podobne w Rome to zmień brigand_spawn_value z 20 na 0 i pirate_spawn_value_ z 28 na 0. Nie mam pewności czy będzie działać bo nie próbowałem i nie wiem czy Rome będzie podobnie.
Mam pytanie jak zrobić żeby proch był odkryty od początku gry?
W descr_events w dziale: ; ------------ CORE GAME EVENT -------------- masz linijkę:
event historic gunpowder_discovered
date 210 220
movie event/gunpowder_invented.bik
zmień sobie date z 210 220 na coś bliższego twoich oczekiwań. W tym wypadku jest to w 210 lub 220 turze (w zasadzie 220 można skasować). Tylko nie dawaj od zerowej tury gdyż gra lubi wtedy wywalić błąd.
Dałem do 0 i nie wywaliło. Moje zdanie o prochu to jeden wielki szajs. Jedynie armaty są fajne i statki. Ludzie ze strzelbami uciekają przed wrogiem. Moim zdaniem lepiej jest grać starą technologią.
Więc krótko - jak podmienić muzykę w dajmy na to, modzie TA:TW. Chce zamienić kilka ścieżek na "swoje".
Ale co mam zrobić? Proszę o dobry, przystępny opis "co i jak".