Re: Bellum Crucis - nowa sztuczna inteligencja
Witam. Około 20 Osób pobrało AI Pitera dokładnie to 22. Może by Ktoś napisał jak mu się to AI sprawowało w grze. Jaką grał kampanię, czy na czystym Bellum czy na submodach. Chłopak robi AI, czeka na jakies uwagi a tu nic. Ja też bym chętnie poznał Wasze opinie. Brak postów zniechęca i uniemożliwia wprowadzenie ew. ulepszeń tego AI.
Pozostaje czekać na jakieś uwagi. Pozdrawiam.
Zacząłem kampanie Turkami mam obecnie 50 ture i musze przyznać ze w skali od 1 do 10 dałbym temu Ai 7 ;D W sumie gra się dobrze oprócz paru ekscesów typu łamanie 25 tur bez walk przez Jerozolime która w 7 turze się rzuciła na Cypr i prowadziła wojne z Bizancjum albo coś takiego ze była chyba 26 tura i patrze bizantyjskie okręty mówie sobie no pewnie mi port zablokują i zablokowali, ale bez żadnego wsparcia lądowego tzn. wywołali wojne a na lądzie zadnego wsparcia i błyskawicznie zająłem bez walk praktycznie 3 miasta co było bezsensowne :P Oprócz tego strasznie agresywni na całej mapie wszyscy są no, ale to może już przesadzam bo ja poprostu lubie planować swoje wojny czyli rozb. troche gospodarke i mieć zaplecze wojskowe i finansowe a nie odrazu napierdalanka każdy z każdym na każdego bo mniej więcej tak to wyglądało ;p
Ai ma też dużo plusów(jakie wyłapałem) : Jak budowałem flote bizancjum w portach na około mnie rozbudowało większą odrazu uznałem to za ciekawy patent bo nie dali mi stać sie potęgą morska na Morzu Czarnym.
-Fajnie z tymi fortami komputer kombinuje zastawia ważne miejsca uniemożliwiając przedostanie sie przeciwnikowi do głownych miast/ważnych przjśc
-Szybciej podbija rebelie
-Może mi się zdaje ale zauważyłem chyba ze tury idą nieco szybciej ale to może mi sie zdaje ;P
Dzięki za opinie. Oryginalne AI z bellum na ile byś ocenił? ;)
Myśle ze na 6 ;) bo wiesz chyba dobrze sam jak ciężko byłoby zrobić Ai na takie 10 punktów oceniając racjonalnie całokształt :D
Mimo wszystko musze Ci przyznać ze to Ai to niezła robota pomęcze się do Mongołów zobacze jak będzie i to opisze bo jestem ciekaw ;D
Grasz na podwojonych kosztach jednostek?
Piter właśnie wyszło bc 6.3 więc nie męcz się narazie już z Twoim Ai zobaczymy to z 6.3 jakby co to mam nadzieje, że poprawisz swoje błedy i zrobisz do 6.3. Pozdrawiam ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Arthas990
Piter właśnie wyszło bc 6.3 więc nie męcz się narazie już z Twoim Ai zobaczymy to z 6.3 jakby co to mam nadzieje, że poprawisz swoje błedy i zrobisz do 6.3. Pozdrawiam ;)
yy, po co mi to mówisz, przecież sam widzę :D czemu nie odpowiedziałeś, czy grasz na podwojonych kosztach jednostek ? ;) To jakaś sprawa intymna, czzy coś, że się wstydzisz ;P
Gram na podwójnych kosztach jednostek tylko wiesz...nie mów nikomu o tym dobra? Bo głupio tak troche... ;D
Cytat:
Zamieszczone przez Arthas990
Gram na podwójnych kosztach jednostek tylko wiesz...nie mów nikomu o tym dobra? Bo głupio tak troche... ;D
No tak myślałem ;) Potwierdza się, że na podwojonych kosztach komp zachowuje się gorzej :) Dlatego mi się gra inaczej niż Ty opisujesz, bo ja gram na normalnych.
Ano może... Stąd też pewnie Araven też się troche inaczej wypowiadał ;) i ogólnie sie zeznania troche różniły ale i tak nie moge przeboleć tych 25 tur zamikast 30 :D chyba najgorszy cios dla mnie haha xD