A, że tak spytam bo po mapie to niewiele wiem... Są tu jakieś nowe prowincje we Francji, Niemczech i Polsce ? :D
Wersja do druku
A, że tak spytam bo po mapie to niewiele wiem... Są tu jakieś nowe prowincje we Francji, Niemczech i Polsce ? :D
Przecież masz parę postów wyżej mapę, jak wół stoi i się śmieje... :roll:
Aktualnie posiadam ten samo problem co pare osob wyzej i nie mam wszystkich frakcji i paski pod miastami mam biale itp. probowalem rozpakowac ten plik unpack_all ale wyskakuje mi jakis blad ...
Cytat:
Zamieszczone przez matmat2000
Co do nacji, zerknij w górę parę postów, jest tam wszystko podane, łącznie z przerobionym plikiem. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Menu zrobiłem ale niestety frakcji nie moge sie doszukac :)
Rozumiem, ze grafika się poprawiła? Co do frakcji, sprecyzuj jaki masz problem z frakcjami? ;) jakich ci brakuje?
Grafike mam juz okej ale nie mam wszystkich frakcji np zamiast Wali sa rebelianci
Teraz do roboty uciekam, ale napisz dokładnie jaka wersja grasz moda, i jaką frakcja ty grasz. Jakbys zaczął grać Walią to byś zawiadywał normalną nacją, możliwe że jest bunt w Walii i za jakiś czas się uspokoi ;)
Gram na patchu 4.2 i fixach ktore zostaly tu podane. Problem w tym ze Walia w kampani jest u mnie nie dostepna nie ma jej z herbami innych narodow i na mapie kampani tez nie istnieje.
Podałem wyżej, tutaj powtórzę, by coś zagrało trzeba nację podmienić, nie dokleić, ale podmienić, zaznaczyłem grubszą czcionką, Walię, pewnie w tym pliku tak masz, a więc, zamień sobie z jakąś nacją, np z Polską, już pokazuję, zerknij na dół. ;)
Zaglądamy tutaj:
X?:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\kingdoms_grand_campaign_mod\data\world\ma ps\campaign\imperial_campaign\
znajdujemy plik
descr_strat.txt
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor
campaign imperial_campaign
playable
england
france
hre
spain
venice
sicily
papal_states
scotland
ireland
byzantium
russia
turks
egypt
denmark
norway
poland
hungary
jerusalem
slave
teutonic_order
lithuania
mongols
aztecs
moors
portugal
;end
;unlockable
end
nonplayable
milan
antioch
wales
timurids
end
Poprawiony Zaznaczone tutaj grubszą czcionka, normalnie ma być zwykła w pliku. Napisz czy pomogło.
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor
campaign imperial_campaign
playable
england
france
hre
spain
venice
sicily
papal_states
scotland
ireland