Re: Jak zainstalować mody?
To znowu ja Sorrki wiec tak zassałem tego AUM dla DM bo tam na stronie TWC byly 3 pliki do pobrania jedno do DM drugie do vanilji a ten 3 to aum_emp_optional_graphics ja wrzuciłem tylko AUM dla DM do folderu Data w ETW puzniej znalazłem spolszczenie od Kolegi Centurio i wrzuciłem też do folderu Data w ETW odpalam ale po wybraniu kampani wywala nie mogę sie polapać w tym okienku DM
Co mam wybrać i zaznaczyć ja wybieram Campaigns puzniej Empire i grand klikam start puzniej zamykam i w okienku klikam DME redy i odpalam gre i teraz co zle jak zwykle robię
Najważniejsze rzeczy w Launcher Darth Empire:
Zakładka Campaigns, masz tutaj do wyboru przede wszystkim trzy kampanie: Early zaczyna się w 1700 roku, Late - w 1783 i 40 unit saves, czyli kampania z armiami posiadającymi 40 oddziałów - wybierasz jedną.
Zakładka Options:
Turn/Year - 2, 3 lub 4 tury w ciągu roku - wybierasz jedną
Gameplay:
- Artillery - rozmiar baterii dział: normalny, 1,5 raza większy i dwa razy większy - wybierasz jeden
- Enable Grenades - Grenadzierzy będą mieli mozliwość rzucania granatów, po wyborze pojawi się przy tej opcji ptaszek "v", przy innych zresztą też
- Language - język, na pewno angielski spośród innych
- Research Rate - długość wynajdywania technologii - normalna lub odpowiednio dłuższa (2, 4, 8 razy wolniej)
- No Forts - brak fortów na mapie kampanii - klikasz, pojawia się ptaszek, zrobione. Powracasz do pierwotnych ustawień, zaznaczając ponownie opcję
- Deployment Zone - strefa rozstawienia armii w bitwie - normalna lub większa (large)
Graphics:
- Enable trails - widoczny tor pocisku
- Enhanced Effects (BSM) - włączone (on), wyłączone (off) i wersja okrojona (light), dotyczy wybuchów, dymu na polu bitwy
- Weather - pogoda na polu bitwy, czyli śnieg, deszcz, sztorm etc.
- Font Size - rozmiar czcionki napisów
- Battlefield Borders Off - brak granic pola walki
- Hud Type - rodzaj interfejsu - polecam Transparent, czyli przeźroczysty
- Movement Arrows - strzałku ruchu, normalne lub niebieskie
Audio - wiadomo, rodzaj muzyki, marsze wojskowe i takie tam.
AUM, wrzuciłeś wersję pod DME do data, czyli plik ".pack". Bardzo dobrze :) Teraz jak wybrałeś podane wyżej opcje, klikasz Start. Luncher zaczyna ładować wybrane ustawienia. Po tym fakcie klikasz zakładkę "File", wybierasz "Open" i "User Script". W osobnym okienku otworzy się program notatnik z ustawieniami.
U mnie wygląda to tak:
Cytat:
mod DME_campaign.pack;
mod DME_BSM_ON.pack;
mod DME_Navy.pack;
mod DME_Grenades_ON.pack;
mod DME_CANu8.pack;
mod DME_Deploy_ON.pack;
mod DME_darthmod.pack;
mod DME_Custom.pack;
mod DME_SkinPack.pack;
mod DME_UnitsPack.pack;
mod DME_AUM.pack;
mod DME_HUDTRANS.pack;
mod DME_DFMGEN.pack;
mod DME_Sounds.pack;
mod DME_Music_ON.pack;
mod DME_SkiesBlueSkies.pack;
mod DME_Fonts1step.pack;
Linijkę "mod DME_AUM.pack;" musisz wyciąć i przenieść na samą górę, tak aby znalazła się ponad "mod DME_darthmod.pack;". Zapisujesz, zamykasz, odpalasz grę ze skrótu do Empire. Po skończonej grze, zamykasz Launcher i potwierdzasz, że gra ma zachować ustawienia dla Darth Mod Empire, czyli bodajże DME Ready. Jak raz wybierzesz wskazane opcje i nie zmieniasz ustawień (kontynuujesz zapis gry), to po otwarciu Launchera kolejnym razem klikasz tylko start, on ponownie ładuje wybrane wcześniej opcje, zmieniasz user script z AUM, tak jak to opisałem i odpalasz grę ze skrótu.
O spolszczeniu nic nie wiem, nie używam.
Wielkie Dzięki za pomoc i cierpliwość do takich ludzi jak ja nie mam Ci nic do zaproponowania w ramach renkonpensaty ale szczerze dziekuje i pozdrawiam
Zaraz się wezmę za odpalenie tego moda
Wiesz, odkąd Fenicjanie wynaleźli pieniądze, wdzięczność można wyrażać w łatwiejszy sposób. Zaproponuję Administracji wprowadzenie abonamentu na korzystanie z działu modyfikacji, to i moja fortuna przy moderatorskiej urośnie :lol:
ok pomyslę ale nadal nie mogę odpalic wybieram ustawienia prawie takie jak Twoje robie to dokladnie jak Ty napisałeś odpalam jest obraz z znaczkiem DME i po chwili jest winda
Chyba się napije 40%
Morze przez te spolszczenie ?
Rozumiem, że przed wgraniem AUM odpalałeś Darth Moda? Jeżeli tak, to miałeś w data "mod DME_AUM.pack;". Trzeba było go wyrzucić i wkleić ten nowy, a prawidłowy zapis user scriptu przed odpaleniem gry ze skrótu wygląda tak:
Cytat:
mod DME_AUM.pack;
mod DME_campaign.pack;
mod DME_BSM_ON.pack;
mod DME_Navy.pack;
mod DME_Grenades_ON.pack;
mod DME_CANu8.pack;
mod DME_Deploy_ON.pack;
mod DME_darthmod.pack;
mod DME_Custom.pack;
mod DME_SkinPack.pack;
mod DME_UnitsPack.pack;
mod DME_HUDTRANS.pack;
mod DME_DFMGEN.pack;
mod DME_Sounds.pack;
mod DME_Music_ON.pack;
mod DME_SkiesBlueSkies.pack;
mod DME_Fonts1step.pack;
Tak w ogóle, to przed dodaniem submodów gra chodziła z Darthem lub bez?
Wiesz nie wiem kurde czy odpalalem chyba nie bo czekalem az mi sie AUM sciognie i dopiero
ETW chodzilo mi bez problemu
a jak bym skopiował te twoje uztawienia do notatnika i je zapisał to bedzie dobrze i odpale gre z tymi skryptami?
Zróbmy tak, wyrzuć spolszczenie i nowe AUM, odpal launcher, wprowadź jakieś inne ustawienia i otwórz grę (nie wolno zamykać launchera!). Jak nie będzie działać, to znaczy że źle zainstalowałeś DME :cry:
Ok tak uczynię i tak zrobilem i wywala
DME zle zainstalowałem pewnie to odinstaluje i zainstaluje ponownie ale jaką scieżke podać przy instalacij DME
Jak odinstalujesz, sprawdź spójność plików gry, ewentualnie zainstaluj ponownie Empire niszcząc śmieci/foldery jakie zostaną po poprzedniej instalacji w obu wskazanych w niedzielę ścieżkach.
DME. Wpierw wersja 8.0, później patch 8.0.1. Wszystko do głównego folderu Empire Total War o ile dobrze pamiętam, instalator wskaże ci odpowiednią ścieżkę, najwyżej zmienisz dysk, np. C na D lub H. Tylko że :!: , przed wgraniem patcha uruchamiasz launcher i wchodzisz do Settings, wybierasz Enable Restore Mode, zamykasz launcher, dajesz Vanilla Ready i dopiero wtedy instalujesz patch.
Kiedy już chcesz grać, otwierasz za każdym razem launcher, klikasz odpowiednie opcje (wybór kampanii itp., chyba że nic nie chcesz zmieniać, kontynuując zapis) i przycisk Start, ustawienia ładują się, a Ty uruchamiasz grę z jej skrótu, nie zamykając launchera (robisz to po wyjściu z gry). Kiedy zamykasz launcher, dajesz DME Ready, dzięki czemu ustawienia będą ładowały się krócej następnym razem.