viewtopic.php?f=500&t=12030&p=284561#p284561
:roll:
Wersja do druku
Przepraszam, że się wtrącę, ale jako admin chyba mogę? :mrgreen:
Trzeba dać dziadowi bana na ko i wyrzucić go na zbity pysk, a ja się jeszcze z innymi moderatorami zastanowie na ostrzeżeniem. I myślę, że powinieneś też ujawinić rewelacje Sayeeram, niech go ludzie ukamieniują.
Żeby nie byc gołosłownym, to zacytuje swój post z grudnia.
Także nie od dziś gość kombinuje, ja go dobry rok obserwowałem ( ponad nawet ) i odstawiał różne kombinacje ( wraz z propozycją w BC, że zerwie Jerozolima sojusz, a ja go zaatakuje moim Egiptem, żeby nam armie krucjaty wylądowały w Azji mniejszej... ).Cytat:
Od jakiegoś zresztą czasu Mnil zachowuje się skandalicznie w kampaniach. Celowe łamanie regulaminu, nie dopuszczanie nowych graczy do Bułgarii w omawianej kampanii i zrobienie totalnej farmy z Turcji po czym olanie tego państwa...
Wydaje się, że powinniśmy z marszu mu dać bana na ko, ja jednak chcę zauważyć, że na czarną listę trafił za podobne wykroczenia a i to przewinienie było wykonane zanim jego machlojki wyszły na światło dzienne ( tura w wk34 robił zapewne jeszcze przed wykryciem w wk31). Będziemy karać więc za to samo drugi raz? Rozumiem, że skala przewinienia się zwiększa.jednak chciałbym mu dać ostatnią szansę i postawić mu ultimatum: jeżeli zwyczajnie publicznie się przyzna, że w ten sposób oszukiwał, przeprosi i obieca, że nie będzie już tak tak robił to skłonny jestem nie dawać mu bana a CL przedłużyć na pół roku.
edit : znowu mi się wciąłeś w posta marat :x
Jeszcze zacytuje jego obrone
Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać? Gość daje kolejną naciągana wymówkę. Trzeba ujawnić to co dał Sayeer i może w końcu przestanie robić z innych naiwnych idiotów.Cytat:
nie powinienem na wlasne reke, ale to i tak nic nie zmienilo, mozecie sobie sprawdzac i gdybac, ale sadze iz bylo to uczciwe,
sądzę tak samo jak zachar jeśli się przyzna i przestanie rżnąć głupa to CL na pół roku jeśli nie to żegnamy pana
Zachar ma dużo racji, ale jednak ja mam mieszane odczucia. Sytuacja tym się różni, że teraz gracze mają pewność, że Mnil zrobił to celowo - wtedy tylko my. Taka decyzja może wywołać oburzenie. Pomyślałem, że moglibyśmy dać zadecydować o tym wszystkim graczom w jakiejś ankiecie. Mnil by publicznie przeprosił i przyznał się do wszystkich kampanii(kto wie, czy to tylko wko31/34...), my od siebie dorzucilibyśmy nasze stanowisko(czyli żeby sobie już grał) i tyle.
No ja bym tego nie poddawał to głosowanie ogólne, nie ma sensu robić z tego szopki.
Przychylam się do zdania Zachara, dajemy mu ultimatum i przedłużamy karę do pół roku.
Edit- Zgadzam się z Maratem, że należy ujawnić tą sprawę z Sayeerem.
Kara jak kara, ustalicie tam coś zawsze. Ale to co przekazał Sayeer musi być ujawnione, bo gość znowu się chce wywinąć, niech każdy wie że jest oszustem, kłamał wtedy i stara się kłamać teraz.
A ostrzeżenie jednak nie będę dawał, skoro ma byc jakaś kara tutaj. Kiedyś dawaliśmy rangi "oszust" dla Jedra czy Szychy, ale to jednak były inne sprawy, sami wiecie jakie.
Ja nie wiem jakie :P
Jeżeli mamy robić to, co Zachar proponuje, to Mnil i tak ma się do wszystkiego przyznać, więc tutaj nie ma znaczenia czy ujawniamy, czy nie. Tylko pomyślcie jak zareagują gracze, że mimo tego Mnil sobie dalej gra bez przeszkód. Chociaż może po czymś takim nabrałby trochę pokory...
No grzebali w plikach, jedrus to sie raz przeszedl z Iberii przez Włochy, Bałkany, Anatolie, Palestyne, Afryke północną i wrocil do Cordoby, z pełna armią najemników. Albo przy jednym szpiegu, zdobyl 3 miasta w ture... on akurat byl debilem, ale Szycha był nie do wykrycia i się zawsze chełpił jaki to nie jest dobry gracz...
Myślę, że ma znaczenie, bo gość przecież bezczelnie znowu kłamie i wypisuje, że wręcz uczciwie zrobił. To trzeba uciąć.
Swoja drogą, niech to będzie test dla niego:
viewtopic.php?f=497&t=11822&start=200#p284702
Czy będzie się kłócił i czekał na MG, czy rozsądnie wykona ją jeszcze raz.