Re: Stainless Steel - Real Recruitment / Real Combat
Gram Stainless Steel-a 6.1 w kampanie "Early Era Campaign" i..... mam takie pytanie czy zakon Krzyżacki w odpowiednim terminie pojawi się na ziemiach Pruskich tak samo jak mongołowie na wschodzie czy żeby powalczyć trochę z Krzyżakami muszę grać w "Late Era Campaign"
Cytat:
Zamieszczone przez Alex Mercer
Gram Stainless Steel-a 6.1 w kampanie "Early Era Campaign" i..... mam takie pytanie czy zakon Krzyżacki w odpowiednim terminie pojawi się na ziemiach Pruskich tak samo jak mongołowie na wschodzie czy żeby powalczyć trochę z Krzyżakami muszę grać w "Late Era Campaign"
sami się pojawią w okolicach 1226 roku ;)
Gdy chce wypakować te 2 części RR/RC pojawia się komunikat że archiwum jest uszkodzone lub ma niewłaściwy format (gdy używałem 7zip problem ten też się pojawiał). Mimo tego wypakowuje części do folderu medka, włączam plik FILE_TASKS (pojawia się wtedy konsola gdzie "przelatują" w szalonym tempie napisy, z których udało mi się wyczytać, że "coś" nie może znaleźć określonej ścieżki) po czym włączam launchera SS, pojawia się na krótką chwilę ekran z napisem na lewej połowie ekranu: "Stainless Steel 6.2 Real Recruitment 1.3", następnie wybija mnie do pulpitu. Czy to wina tych 2 najnowszych części i błędu w archiwum? Zainstalowałem zgodnie z radami autora Kyuzo, zrobiłem 2 razy reinstall całego SS i problem nadal się pojawia.
Co do instalacji. Kingdoms w wersjji 1.5 bez innych modów. Na to obie części SS 6.0 + SS 6.1 z wyłączonymi podszas instalacji opcjami RR i BGR. Na to wypakowujemy dwie paczuszki. Ja ściągnąłem stąd i wszystko działa http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=300716 Jeżeli ciągle masz jakiś problem spróbuj ściągnąć paczki od nowa. Archiwa trzeba wypakowywać po kolei, ja używam winrara, powinno pojawić się pytanie o zastąpienie zwartości i trzeba wybrać opcję tak. Wydaję mi się jednak, że ponowne ściągnięcie archiwów lub ponowna poprawna instalacja SS6 i SS6.1 powinna pomóc.
Dla mnie, z włączonym BGR, najbardziej wymagający obecnie mod. Nowe jednostki, nowe kłopoty przy podbijaniu prowincji. Gra mi się naprawdę przyjemnie. Jednyne co mnie w całym SS wkurza to wręcz śmiesznie mała prędkość poruszania się po mapie kampanii.
Istnieje jakaś hotfix który ma w sobie wszystkie jednostki które do tej pory wyszły?
ściągnąłem część 1 SS:RR/RC po raz kolejny gdyż poprzednia była z błędem. Niestety znowu się pojawia błąd przy rozpakowywaniu pierwszego partu. Czy ktokolwiek po za mną ma coś takiego i mu działa ten mod?
Archiwa wypakowujesz do folderu z medievalem czy do folderu z modem SS?
wypakowuje do folderu z medievalem. Wojtku, czy twój 1szy part RR/RC nie miał żadnych błędów?
U mnie było wszystko w porządku. Trzeba było tylko nadpisać pliki, gdy pojawijał się taki komunikat. Już sam nie wiem w czym tkwi problem:(. Wszystko robisz jak trzeba. Nie wiem czy próbowałeś reinstalować SS, ale może to coś pomoże. Wywal cały folder SS z folderu mods i zainstaluj SS6.0 i SS 6.1 od początku może to coś da. Może nie patcha 1.5 do Kingdoms? No chyba, że archiwum jest skopane. Skąd pobierasz plik archiwum?