Zeby je dać to Ktoś musiałby je najpierw zrobić i udostępnić. :mrgreen:
Wersja do druku
Zeby je dać to Ktoś musiałby je najpierw zrobić i udostępnić. :mrgreen:
Spolszczenie chyba jest tylko link do niego jest nieaktualny.
Hm, zastanawiam się, jaki problem w grze stanowią Hunowie, skoro w pierwszej turze zaatakowałem tę osadę z Atyllą, zabiłem go i tym samym frakcja upadła? Będą jeszcze jakieś inwazje? ;)
Spolszczenie do tej modyfikacji dla wersji 1.2.01 znajdziesz na tej stronie:Cytat:
Zamieszczone przez misiek1205
Spolszczenie modyfikacji INVASIO BARBARORVM 2:AFRICA VANDALORVM v1.2.01
Wg mnie mod bardzo okrojony i raczej nastawiony na grywalnosc. Powod oceny(opisuje ces.zachodnie):
1. Jest czwarte dziesieciolecie V wieku i...ekonomia praktycznie od zera, zbyt wiele elitarnych jednostek ciezkiej piechoty jak legiony comitatenses(sic!) w historii czegos takiego w ogole nie bylo.Owszem byl podzial na struktury limitanei i comitatenses ale to juz nie legiony.Przy tym zupelnie brak kawalerii i odzialow najemnych.Wiadomo, ze w tamtych czasach armie rzymska skladala sie w przewazajacej czesci z germanskich najemnikow czego konsekwencja bylo zanik tradycyjnej ciezkiej piechoty w rzymskim stylu(takim gdzie jeszcze w czasach Konstancjusz i Jukiana na ciezkozbrojna piechote mowiona potocznie legion)
2. Nie wiem daczego akurat "Africa Vandalorum" bardziej chyba pasuje "Upadek Rzymu"
3.Duzy minus to brak wschodniego cesarstwa, Persow itp.
Ograniczenie mapy i frakcji do zachodu to duza strata i niedopracowanie-szkoda
4. Jest jakis blad albo blokada w skryptach bo ciagle przez cala gre jest sie na minusie w finansach, niezaleznie od poziomu rozwoju miast, ekonomii i wydatkow...
Tak w duzym skrocie i uproszczeniu: raczej na grywalnosc niz "historie" malo realistyczne i duze luki w detalach.Dla zabicia czasu.
Witam. Mam pytanko. Właśnie ściągnąłem IB2 Vandals version 1.2 full i niestety nie wiem, w jaki sposób zainstalować ten plik we wskazanej lokalizacji, jest bowiem tylko opcja domyślna, jednak ja mam grę w katalogu nie domyślnym. Co ciekawe patch taką opcję już ma. Co zrobić z tym fantem? Pozdrawiam!
Zacząłem grać w tego moda i patrząc na jednostki wszystkich frakcji to stwierdzam, że pod tym względem jest to najgorszy mod, w jaki grałem. Sami Berberowie mają tylko 3 jednostki, a Rzym (myślałem, że będzie jakoś przepakowany) ma niecałe 9-10. To chyba jakiś żart. Mam nadzieję, że część o podboju Brytanii będzie miała znacznie więcej jednostek...
Nie wiem jaka ilość jednostek Cię satysfakcjonuje, ale biorąc pod uwagę liczbę frakcji to wersja o Brytanii jest historycznie dopracowana i zróżnicowana pod względem jednostek. Zresztą, mod o Wandalach wydaje mi się wycięty z kontekstu i niedopracowany. Wersja brytońska, zwłaszcza po ostatniej aktualizacji biję ją na głowę niesamowitym klimatem i rozbudowanym systemem ekonomiczno-militarno-politycznym.
To zobaczę tego moda, mam nadzieję, że nie na gamefront będzie...
Witam :) Podany niżej link z TW Center: http://www.twcenter.net/forums/showthre ... NLOAD-HERE zawiera odnośniki do ściągnięcia modu Invasio Barbarorum 2 - Africa Vandalorum II. Jednakże da się ściągnąć tylko plik z mediafire, żeby ściągnąć Attachment.7z trzeba się zarejestrować na tamtejsze forum. Mój kupmel tak uczynił, ale mówi, że jak kliknął w tego linka, to nie włączyło się pobieranie tylko jakiś jpeg :? Mam w związku z tym kilka pytań - 1.) czy ten attachment jest w ogóle konieczny, czy tylko wystarczy IB2: AV II pobrana z mediafire oraz 2.) czy instalując wersję II będę musiał wpierw usunąć jedynkę, czy po prostu nowsza wersja nadpisuje bez problemów starszą. Z góry dzięki, pozdro! 8-)