-
Chcę w miarę moich skromnych możliwości odświeżyć szatę graficzną moda i najpierw padło na budynki. Całkiem nowych oczywiście nie zrobię, ale postanowiłem zmienić chociaż ich karty. Zainspirowałem się kilkoma kartami z WWmwE, stworzonymi na podstawie Age of Empires 2, z początku chciałem wykorzystać inną grę, z bardziej nowoczesną grafiką, niestety, tylko w Age'u jest tak duże zróżnicowanie frakcji, dodatkowo, w modzie do tej gry, Age of Chivalry: Hegemony, (polecam!) jest sporo frakcji, które tworzę do nowej wersji Polish Kingdom. Zrobiłem na próbę trzy takie karty i chcę Was zapytać o opinię, jak Wam się to podoba?
Północnoeuropejski gród: http://pl.tinypic.com/usermedia.php?...c#.VDGACPl_tz9
Wschodnioeuropejski punkt handlu żywnością, na pasku już ukończonych budynków pierwszy poziom farm: http://pl.tinypic.com/usermedia.php?...c#.VDGxQfl_tz8
-
Fajny ten gród, pytałeś o ikonki budynków z BC 7.0 wg. mnie sami je robili.
Planujesz jakieś zmiany jeszcze w modzie, czy ten z posta nr 1 jest aktualny?
Mongołowie są tam grywalni? Wystarczy im dopisać warunki zwycięstwa i rekrutację i działali w Teutonic, wielu najemników z Królestw dałem Mongołom do rekrutacji kiedyś.
-
Szczerze mówiąc, tak dawno nie grałem w wersję z 1 postu, że już sam nie pamiętam, co tam jest :) Raczej nie będę już aktualizował tej wersji, skupiam się na nowej. Ale z tego, co pamiętam, Mongołowie są grywalni.
-
A nowa to kiedy może być?
-
Nie za szybko, niestety :) Zyndram nie ma i nie będzie miał czasu, by mi pomoc, a sam tego nie ogarnę, muszę jakichś ludzi poszukać, jak tu się nikt nie zgłosi, to trzeba będzie na TWC.
-
Fajnie by było skopiować Menu z jakiegoś innego moda, np: z BC ;). Trochę mnie jednak tam odrzuca fakt że polskie Menu ma symbole prawosławia, bojarów, itd...
-
Najlepiej to by było całkiem nowe menu stworzyć ;) Uzgodniliśmy z Zyndramem, że przydałoby się zmienić nazwę moda, niestety musiał zająć się życiem zawodowym, zanim ją wymyśliliśmy :) Macie jakieś propozycje? Akcja moda to XIII-XIV wiek, największy nacisk zostanie położony na zjednoczeniem ziem polskich, ale nie zabraknie też frakcji takich, jak Wenecja czy Carstwo Bułgarii.
-
War Of the Middle Europe? :P
-
Witam, jestem nowy na forum a specjalnie założyłem konto żeby się zapytać czy ktoś by podał link do tego modu dla Teutonica.
-
Witamy na pokładzie ;) Strona, na której umieściłem mojego moda została zamknięta i obawiam się, że nie mam już nigdzie jego plików. To stara wersja, nad którą już nie pracowałem, nową zacząłem właściwie od podstaw, dlatego nie interesowałem się robieniem kopii zapasowych wersji 1.05. Jeszcze poszukam, ale szanse na odzyskanie tego są niewielkie, chyba, że ktoś to jeszcze u siebie ma? Jeśli tak to proszę śmiało się zgłaszać :)