Miałem podobnie samą flotą. Otóż zarówno Twoja flota, jak i armia znajduje się w strefie kontroli blokowanego miasta - jedyne co teraz możesz zrobić, to zaatakować je z wody flotą i armią.
Wersja do druku
Miałem podobnie samą flotą. Otóż zarówno Twoja flota, jak i armia znajduje się w strefie kontroli blokowanego miasta - jedyne co teraz możesz zrobić, to zaatakować je z wody flotą i armią.
dziś wyskoczył mi problem otóż po 3 dniach grania przy włączeniu wskakuje na czerwoną plansze tytułową i kółko ładowania się cały czas ładuje a menedżer programów pokazuje że program nie odpowiada, zrobiłem naprawę bibliotek przez steam nic nie dało, na nowo zainstalowałem grę nic nie dało, usunąłem same directy i na nowo je zainstalowałem i nic i mam już zero koncepcji co się mogło stać a tym bardziej co należy zrobić... :(
tommytauzen mam dokładnie ten sam problem. Od przedwczoraj jak uruchamiam grę wisi ona na czerwonej planszy TOTAL WAR ROME II.
Próbowałem odinstalować i zainstalować z kopi zapasowej, ponownie z internetu. Wgrałem nowe sterowniki do karty. Kolejny raz instalowałem Jave, diretX.
Zmieniałem serwery Seam, język. Nic nie pomaga.
Pomóżcie. Dobrze, że nie jestem sam.
Pozrawiam
Czy ktoś z kolegów forumowych ma czerwone niebo w bitwach po tym nowym patchu? Jak tak to jak sobie z tym poradził?
http://www.youtube.com/watch?v=XyrlnaGQVYM
ja mam,nie poradzilem sobie,w ogole chyba jestem jednym z tych ktorzy maja wszystkie mozliwe problemy,zwiechy,spadki,czerwone niebo
No nic, jestem zmuszony prosić o pomoc. Otóż za nic w świecie nie mogę wymusić na grze by udostępniła mi opcję " bez limitu pamięci wideo". Zmieniłem w pliku preferences linijkę "gfx_unlimited_video_memory" z "false" na "true" ale to nic nie pomaga. CZy coś jeszcze muszę zmienić? Bardzo proszę o wsparcie...
już wiem :) stwórz w windowsie nowego użytkownika i się przez niego zaloguj następnie odpal grę tylko pamiętaj żeby w tamtym użytkowniku wyjść ze steama bo ci będzie blokować wejście. Ten problem który nas spotkał będzie się tyczył wszystkich którym się gra zawiesi i zrobią reset, bądź brak prądu wyłączy kompa także uważajcie w każdym razie jest na to recepta.Cytat:
Zamieszczone przez myku___
Nie zgodze sie ze dotyczy to wszystkich. Ja wczoraj musialem zresetowac kompa grajac w rome 2 i po tym dzialal normalnie. A co do rozwiazania tego problemu z nie wlaczaniem sie to spotkalem.sie z rozwiazaniem mowiacym ze trzeba usunac caly profil rome 2 z moich dokumentow i wlaczyc gre.
"dawid621", tak zrobiłem i DZIAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!
"tommytauzen" dokładnie tak jak mówisz, w czasie gry wyłączyłem zasilanie.
Ratujecie mi życie:)
Pozdrawiam.
Pytanie. Czy jest możliwość skrócenia ruchów innych nacji? W sensie, że gdy klikam zakończ turę i swoje ruchy zaczynają inne nacje( komputer) i te ruchy trwają czasem dwa razy dłużej niż moja rozgrywka. Da się to jakoś zmienić w opcjach aby to szybciej leciało?