Re: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje
W moim przypadku:
3570k
7970 Vapor X
8 GB
SSD
I grzecznie wstrzymuje się z kupnem gry aż:
-wyjdą sterowniki do GPU
-wyjdą patche optymalizujące
Z tego co czytam to ludziki nie mają przyjemności z gry, przynajmniej w sporym stopniu, bo gra albo wyprzedza sterowniki, które może będą, może nie w przeciągu miesiąca, albo jest faktycznie źle zoptymalizowana.
Czekam, czekam i szczerze jak byłem napalony przez cały okres kampanii reklamowej tak teraz mi przeszło parcie na kupno już teraz. Współczuje tym co teraz się męczą i przeklinają CA za wypuszczenie BETY w preorderach. Hahaha.
Cytat:
Zamieszczone przez Burn.
Ja mam podobnie a mianowicie :
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+
Nvidia GeForce gt 220 (nie jestem do końca pewny ale chyba 1 gb)
4 gb
Windows 7 64 bit
Jak myślisz poszło by na wszystkich średnich?
Ja obstawiam, że nie. Ale kto wie, daj znać jak sprawdzisz.
ja ja mam dual core E 6700,3.2 geforce gtx260 i4 gram na srednich w kamapni mapa brzydko wygląda i się zacina:( na max detalch też brzydko i do dupy zacina sie
Jak gra wygląda na Laptopach ? Tak huj*** że nie pytaj.
Intel Core i7
Gtx 660m 2gb
8gb Ramu
I 25FPS-ów, no i oczywiście nie wykrywa grafiki dedykowanej tylko intelowską, tak ze pozdro :)
Cytat:
Zamieszczone przez Dinedal18
Jak gra wygląda na Laptopach ? Tak huj*** że nie pytaj.
Intel Core i7
Gtx 660m 2gb
8gb Ramu
I 25FPS-ów, no i oczywiście nie wykrywa grafiki dedykowanej tylko intelowską, tak ze pozdro :)
tłumaczyłem X razy jak zrobić aby wykryto ci normalna grafike.... Ale nie po co czytać forum :)
widze ze przy tej karcie nie ma roznicy miedzy i5 a i7 :D
co za gowno,chyba to odesle zawsze to 25 funciakow w kieszeni
Witam ponownie wszystkich na forum, użytkownicy w wieku powyżej 60 lat być może jeszcze mnie pamiętają...
Gra działała mi bardzo kiepsko na:
Radeon 4850 512 MB
3 GB RAM
Intel Core 2 Duo 8400
... no więc kupiłem Geforce 650 2 GB i jeszcze 1 Gb RAM i... jest tylko trochę lepiej. Nie ma co się sugerować wynikami benchmarku, bo on mierzy tylko wyświetlanie grafiki, a tymczasem w bitwach gra używa bardzo zaawansowanych obliczeń, które mocno obciążają procesor. Widać to kiedy dojdzie do walki w zwarciu, bo wtedy liczba klatek drastycznie spada. Tak więc czeka mnie kupno Core i5, do tego oczywiście nowa płyta i nowy zasilacz, czyli jedyne 900 zł... Przynajmniej nie zauważyłem żeby 4 GB RAM to było za mało. Gra robiona jest praktycznie wyłącznie pod shader 5.0 i wygląda wtedy doskonale, ale niższe wersje to tylko improwizacja.
Dell Inspiron 7720 17r
Intel Core i5-3210M 2.50Ghz
Gf 650GT 2048 MB DDR5
Pamięć 8G Ram
Win 7
1600x900
http://img541.imageshack.us/img541/2294/s7za.jpghttp://img853.imageshack.us/img853/1928/sjh2.jpg
Uruchamiając Rome 2 i czytając wasze wcześniejsze wypowiedzi o optymalizacji byłem pełen obaw , ale po uruchomieniu gry romek ustawił mi wszystko na ekstremalne , tu niestety bemchmark pokazał średnio 10Fps , choc gra az tak strasznie nie chodziła , natomiast ta konfiguracja powyżej pozwala na dobra zabawę w granicach 20-30fpsów. Biorąc pod uwagę że mam laptopa a optymalizacje na pewno poprawia moge powiedziec że nie jest tak źle jak to pisali ;)
Poniżej modelu GeForce GTX660 nie opłaca się kupować kart bo jest duża różnica wydajności w stosunku do ceny. Moim zdaniem najbardziej optymalna karta na dzień dzisiejszy to GeForce GTX770, niestety 1 500 za kartę jest dla wielu ludzi nie do przeskoczenia dla tego ja kupiłem GTX760.