Re: Pytania początkujących graczy
To ja się podłączę do pytania o handel (też Spartą :)). No więc jak to jest - od czego zależy ilość szlaków handlowych? Czy wychodzą one tylko ze stolicy prowincji? Ja mam dwa miasta Spartę i Appolonię - handluję tylko z Atenami. Z innymi niestety nie mogę (nie ma dostępnej takiej opcji w dyplomacji)
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Cytat:
Zamieszczone przez Chmurny
i jak wydawać edykt..
Musisz mieć wszystkie regiony w danej prowincji, zaznaczasz wtedy jej stolicę i po lewej stronie na dole pierwsza z brzegu mała ikonka to edykty dotyczące tej prowincji.
Nie do końca prawda bo wystarczy dowolne miasto w prowincji i można tam wydać edykt dla całej prowincji. Nie musi to być stolica.
Cytat:
Zamieszczone przez _yourself_
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Cytat:
Zamieszczone przez Chmurny
i jak wydawać edykt..
Musisz mieć wszystkie regiony w danej prowincji, zaznaczasz wtedy jej stolicę i po lewej stronie na dole pierwsza z brzegu mała ikonka to edykty dotyczące tej prowincji.
Nie do końca prawda bo wystarczy dowolne miasto w prowincji i można tam wydać edykt dla całej prowincji. Nie musi to być stolica.
No nie bardzo. Żeby wydać edykt trzeba zdobyć całą prowincję.
Dla przykładu, by wydać edykt w "Macedonii" trzeba zdobyć Larissę, Pellę oraz Apollonię. Inaczej w tej prowincji edyktu nie da się wydać. Ale jeśli u kogoś jest inaczej, to musi to być bug.
Ale jemu chodzi o to ze nie musi zaznaczyc stolicy by wydac edykt jesli ma te 3 miasta, panimajesz juz? :D
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Ale jemu chodzi o to ze nie musi zaznaczyc stolicy by wydac edykt jesli ma te 3 miasta, panimajesz juz? :D
Ah, z tej strony. Jak o to chodzi, to się zgadza, mój błąd. :)
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Dawid trafił w sedno, właśnie o to mi chodziło chodź faktycznie może trochę nie jasno się wyraziłem ;). Przy okazji i ja zadam pytanie: wie ktoś może jak wyznacza się cele swoim sojusznikom?
Jak masz dyplomacje i listę frakcji to spójrz na dół i lekko w lewo
Ok wielkie dzięki, już znalazłem :D
Ktoś wie co z tym handlem? Gram Spartą, mam 4 prowincje (w tym Alexandrie) i z nikim nie mogę podpisać umowy handlowej, posiadam tylko tą domyślną z Atenami :)
Z handlem jest wszystko w porządku. Również gram Spartą, na początku jest trudniej, bo jak się jest małym państwem to inne nacje nie chcą zbytnio podpisywać umów handlowych i trzeba je proponować wraz z daniną .W tej chwili mam 10 regionów i praktycznie w każdej turze dostaję jakieś propozycje .