-
khazad-dum ma duzo jednostek tylko ciezko na poczatku o kulture, ja osobiscie ruszylem na dunland(troche slabo zrobione ejst to iz lider wrogiej frakcji nie ma nastepcow i przypadkowo zabilem ich lidera xd wiec frakcja padla od razu) u edenwaith ia dopiero pozniej na orkow i w gorach o wiele szybciej kultura ich rosnie, frakcja fajna chociaz jak wbilem jak do siebie przechodzac przez mordor to dalem sobie spokoj.
denerwujacy czasami jest garison script wie ktos moze jak go usunac/edytowac ?
-
Plik campaign_script w data/world/maps/campaign/imperial_campaign, zrób jego kopię. potem usuń z niego garrisson_script. Następnie usuń plik map.rwm z katalogu base i odpal nową kampanię.
Jeśli usuniesz skrypt prawidłowo, kampania nowa odpali, jak będzie ctd, to zrobiłeś coś źle.
-
dzieki wielkie!
edit! dziwne wydaje mi sie iz usunolem script jednak jednostki dalej sie tworza a z tego co mi sie wydaje w pliku sa tylko do specjalnych eventow
edit! 2 nvm poradzilem sobie, pomylilem foldery
-
Świetny mod.
Niezwykle wciągając, nie czuć tej monotonii bo zawsze coś się dzieje :D Gram teraz kampanie Krasnoludami z Khazad'dum i jest naprawdę klimatycznie. Masa frakcji działa na korzyść moda.
Nie jestem tylko pewien czy to jakiś błąd, lecz w widnieje u mnie ciągle wersja 1.0 mimo instalowania patcha 2 razem z fix-em.
-
O ile pamiętam, wgranie patcha z fixem, nie wpływało na numer wersji moda. Z patchem i fixem, gra była stabilna. Czekam na wersję pełną, nie betę.
-
opłaca się pobierać wersje beta, bo nie wiem czy pobrać ;)
-
yup. bardzo fajny mod, dlugie godziny spedzam przy nim duzo frakcji zawsze cos sie dzieje no i khazad dum bardzo ciekawa frakcja i fajnie zrobiona wyprawa o morii
-
-
1 załącznik(ów)
Mam problem, gram sobie już którąś kampanie, krasnalami tura 100+ i wyskakuje mi następujący błąd podczas nowej tury Załącznik 283 nie wiem co zrobić.
-
Ten błąd to w bitwie czy kampanii?
Wczytaj poprzedniego sava, zrób zapis po ruszeniu agenta i puść koniec tury.
Ew. wczytaj save sprzed kilku tur i próbuj obejść feralną turę.
To nadal beta, rób savy co kilka tur, by mieć do czego wracać.
Niekiedy usunięcie map.rwm z katalogu base pomaga.
Fixy i patche wszelkie masz poinstalowane? Jak nie to poinstaluj. Patrz post nr 1.
Włączenie toggle_fow na moment czasem umożliwia przepchnięcie feralnej tury.