Chyba mówisz o mieście Kartuba, które jest własnością Turdetanów ;)Cytat:
Zamieszczone przez wybobrak
Wersja do druku
Chyba mówisz o mieście Kartuba, które jest własnością Turdetanów ;)Cytat:
Nie pamiętam nazw miast i frakcji hiszpańskich i chwilowo nie mogę sprawdzić.
Na zachód od Qart Hadasht są 2 miasta z murami - Kartuba Turdetanów i Ebora Celtyków, więc któraś z tych ;)Cytat:
Dla zainteresowanych grą Barkidami mój post z 1 stycznia 3:20 w tym temacie ;)
Nikt z was nie próbował Hannonidami grać? Wedle mnie najlepsze bonusy ze wszystkich mają (+10% zasięgu armii :D).
Ale za to mają + 10 % do kosztu werbunku jednostek innych niż najemnicy, co dla mnie ich dyskredytuje w grze Kartaginą, która na początku nie jest imperium finansowym ;)Cytat:
Zamieszczone przez Chaak
Mariusz ja mam taki plan - Najpierw podbić całą Afrykę Północną , od Getulów aż po Cyrenajkę, potem zacząć podbijać Iberię (gdzie utrzymuje się mój garnizon w Qart Hadasht), w międzyczasie wstrzymywać Rzymian na Sycylii, a potem uderzyć na nich przez Alpy i z Sycylii :D
Ja grałem barkidami nie dla bonusów tylko dla kary do stosunków dyplomatycznych :idea:
Chciałem sprawdzić czy, żeczywiście jest tak ciężko jak wielu użytkowników twierdzi.
Pamiętam jakiś bug w którymś mieście nadmorskim w Iberii. Po zdobyciu i rozwinięciu miasta, ciągle miałem celtyckie oppidium zamiast murów. :D . Pamiętam bo atakował mnie tam spam armii wszystkich iberów :lol:
@UP
To akurat nie jest bug 1 miasta. Nie orientuję się za bardzo ale to się tyczy chyba wszystkich miast albo przynajmnniej kilku. Jeżeli możesz to włącz sobie kampanie swebami, zaatakuj najbliższe miasto bojów i rozegraj bitwę ręcznie. Pamiętam, że dziwne rzeczy się tan działy ale możliwe, że to tylko w kampanii multiplayer.
@mariusz; questorek2
W kampanii kartaginą, a zwłaszcza barkidami, nie należy narzucać sobię jakiejś określonej taktyki ani planu gry. Swoje posunięcia trzeba dostosować do poczynań i sytuacji innych frakcji i wykorzystać nadażające się okazje.
Nie wiem czy nie lepszym planem byłoby zwasalizować jednych z Numidów, co może dać dostęp do jednostek kawalerii innych niż najemnych...Cytat:
Zamieszczone przez questorek2