Myślę, że podczas instalacji coś się schrzaniło, powinni być jako piechota. Spróbuj może przeinstalować.Cytat:
Zamieszczone przez sadam86
Wersja do druku
Myślę, że podczas instalacji coś się schrzaniło, powinni być jako piechota. Spróbuj może przeinstalować.Cytat:
Jak się gra na minipatchu?
Bo niedługo zacznę nową kampanię i chyba zagram na nim.
Dzięki za odpowiedzi teraz już jest wszystko ok, moja wina sam coś skopałem przy instalacji, reinstal pomógł.
Również proszę o opinie tych którzy grają na minipatchu. Chodzi o to czy nie przegiąłem w nim z ograniczoną bardzo rekrutacją.
Pograłem dopiero 40 tur Gruzją, ale wg mnie jest ok fakt teraz jest ciężej zorganizować armię, ale i spam armii na mapie jakby mniejszy:)
i o to właśnie mi chodziło :) .Cytat:
Dzięki za opinie, miłej gry ;) .
Odnawianie się choć powolne jednostek rodzimych w zdobytych prowincjach fajne, ale mam właśnie jedno "ale" trochę zaskoczyli mnie miotacze ognia greckiego dostępni z laboratorium i z tego co zrozumiałem z EDB dostępni dla wszystkich?
o nie :oCytat:
to błąd, zaraz zabieram się za poprawienie tego
edit
poprawiłem, miotacze ognia greckiego dostępni są tylko dla bizancjum oraz gruzji
@sadam86
pod tym linkiem masz edb poprawione ale nową kampanie musisz zagrać, żeby zmiany zadziałały :(
http://przeklej.org/file/byHuNl/export. ... ldings.txt
poprawka ta jest już także w minipatchu który zaktualizowałem
dzięki za wyłapanie błędu :)
Spoko dzięki jak coś jeszcze wyłapię nie omieszkam dać znać:)
Edit
116 tur Bizancjum więcej błędów nie wyłapałem :D Odnośnie zmian dodanych niektóre jednostki zmieniły swe miejsca rekrutacji niektórych to pewnie zasmuci, mnie np. cieszy możliwość rekrutacji waregów w zamkach. Pomimo "drastycznych" zmian w EDB gra się przyjemnie, w końcu jedno-prowincjonalne frakcje nie mają mega armii bo po prostu nie mają ich jak szkolić ;) (brak czasu).
Utrata dobrej armii boli, bo jej zebranie to kilka tur ściągania jednostek z kilku zamków, teraz na hop siup armii nie stworzymy.
Tyle w temacie ode mnie.
Gram nową kampanię, na patchu.
Zajebiście jest, jak za dawnych czasów na submodzie RR/RC Point Blanka do SS 6.1, czyli realistyczna rekrutacja. Wojsko należy szanować. Masowe uzupełnienia strat nie są takie proste.
Ciekaw jestem jak to wpłynie na Mongołów. Pykam Gruzją.