Jednostki najemne i pomocnicze to zupełnie co innego.
Wersja do druku
Jednostki najemne i pomocnicze to zupełnie co innego.
Dlatego pytam, bo w encyklopedii w regionach są wymienione jednostki najemne, a mi chodzi o pomocnicze w zależności od regionu.
W encyklopedii znajdź koszary oddziałów pomocniczych i tam masz wszystkie pomocnicze jednostki podzielone na poziomy koszar, potem wchodzisz w jednostkę która cię interesuje i masz napisane w jakich regionach możesz tą jednostkę rekrutować.
P.S. W nowej kampanii jednostki pomocnicze są skopane i niektórych nie można werbować.
Na honga.net znajdziesz wszystkie jednostki pomocnicze i najemne, wraz z regionami, w których są dostępne.
http://cloud-2.steampowered.com/ugc/...B3210199BDDC0/
Tłumacznie:eek:
Idzie o Kartaginę i Syrakuzy na Płw. Bałkańskim, czy jeszcze jakieś niespodzianki są:D?
Tak. Tłumacze z Cenegi nie tylko to potrafili wymyślić. Podczas tłumaczenia Civilization 3 tak zamotali w plikach, że wywalało grę gdy zmieniało się stolicę państwa. Należało montować angielską wersję by się tego pozbyć. ;/
Wieczorna sesja Rzymu to rozpoczęcie kampanii Rzymem w Galii. Postępy bardzo dynamiczne, szkopuł w tym że wiele prowincji buntuje się, brakuje funduszy na przebudowę budynków i rekrutację. Nie ukrywam że czekam na zimę żeby odciąć się od nieprzyjaciół i popracować nad polityką wewnętrzną. :)
Jest ponad rok od premiery i takie błędy powinny być poprawione, to nie jest literówka czy brak wielkiej litery.
Gram sobie tym Rzymem, hehe. Moje słupki składają się z wojsk pomocniczych, poza pierwszą początkową. Z większością granicznych barbarzyńców mam pon-a. Z Kartaginą nie udało się podpisać sojuszu. Grecja podbita, łuki z Krety są.
Toczę ciężkie boje z wielkim państwem Selków, Ardhan i Pontem. Mój nowy Egipski sojusznik jest rozbijany przez Blemmyes. Dzięki Ekspansjonizmowi jestem coraz bardziej znienawidzony.
Co najśmieszniejsze nie bawię się w ogóle w politykę wewnętrzną. Pilnuje tylko by nie przekroczyć progu 48% i nie było zbyt ambitnych generałów. Mam w swojej strefie wpływów coś koło 40 osad i na razie nie ma wojny domowej.
Podobne nazwy rodów Juliuszy i Juniuszy jest denerwujące dla mnie, u Kartaginy jest to bardziej czytelne.
Jest jakiś skrypt odpowiedzialny za nazewnictwo legionów? Bo zwerbowany w Grecji dostał nazwę chyba "Greces" czy podobnie, grunt że ładnie kobieco. Natomiast założony w Nicomedia nazywał się Legio V "Pontus".
Mój plan na grę załamuje się i jestem coraz bliżej sytuacji w której niczym Chuck Norris będę musiał otoczyć wszystkich.
Nie zabezpieczyłem sobie jednej flanki wodą lub końcem mapy, bo myślałem że Rzymem dam radę i tak.
Ciężko jest oprzeć jakąkolwiek flankę o skraj mapy grając Rzymem, bo jest na środku. ;)