Tylko krowa nie zmienia poglądów. To bardzo źle o nim świadczy, szczególnie, że ma takie debilne poglądy.Cytat:
Sam fakt że NIGDY nie zmienił swoich poglądów dobrze o nim świadczy.
Wersja do druku
Tylko krowa nie zmienia poglądów. To bardzo źle o nim świadczy, szczególnie, że ma takie debilne poglądy.Cytat:
Nie obraź się, ale każdy polityk chcąc przeżyć na scenie politycznej zmienia poglądy w zależności skąd wieje wiatr. Raz mówi tak, raz mówi tak. Korwin jest na marginesie takiego życia, jego poglądy nigdy nie zaszczepia się głębiej w Polsce, o czym świadczy fakt, że jego partie nie osiągały progu wyborczego, a on jako kandydat na prezydenta odpadał z kretesem. Jeżeli ten człowiek będzie chciał zaistnieć na poważnie w polityce będzie zmuszony zmienić swoje poglądy inaczej wypadnie z niej z hukiem. Póki co jest po za rządem, parlamentem i może głosić jednolitość swoich poglądów, ale gdy przyjdzie co do czego górę wezmą realia a nie poglądy.Cytat:
Zamieszczone przez depus
Życie najłatwiej koryguje nasze spojrzenie na świat, i jeśli Krowin nadal ma zamiar głosić to co głosi to albo jest głupcem albo święcie wierzy, że można to urzeczywistnić.
A propo lepszego życia, to głosząc zwolnienie 400tys. urzędników Korwin traci poparcie właśnie tych 400tys. plus kilka dodatkowych tysięcy złożonych z ich rodzin. Dla nich lepsze życie będzie już tylko mrzonką.
http://www.fronda.pl/a/nowa-prawica-chc ... 36428.html
Jako król prymas.. ludzie zastanówcie się czy naprawdę chcecie głosować na tą partię.
Po pierwsze nie myl statusu interrexa z krulem.
Po drugie tak straci poparcie tych urzędników ale zyska poparcie milionów ludzi gnębionych przez urzędy.
Po trzecie korwin już raz był w parlamencie i od tego nie ogupiał system nim nie zawładną , a trzeba powiedzieć jasno tacy ludzie jak korwin się nie zmieniają.
Po czwarte nie wiadomo czy jego pomysły nie zostaną zaszczepione dawniej był on traktowany jak wariat a teraz powoli pnie się w góre bo ludzie są zdegustowani dzisiejszą sceną polityczną chcą coś nowego a w odrużnieniu od innych polityków korwin ma plan a nie jak ostatnio pis ogłosił że znajdzie bilion złotych wszystko dobrze ale zkąd?
:lol: Znaczy co, wjedzie na rumaku do ZUS-u i powie 'wypad'?Cytat:
Korwin nie jest zwykłym politykiem on nie robi tego dla pieniędzy lecz dla idei i lepszego życia.a jak mówi że zwolni 400tys. urzędników to ja mu wierze
Fakt, że ktoś NIGDY nie zmienił poglądów w dowolnej sprawie świadczy, że dana osoba jest intelektualnym betonem i prymitywem.Cytat:
Dlatego Korwin 50% poparcia ma w internecie.Cytat:
krulem
Nie ważne czy mylę czy nie, bo jak ktoś głosi, że pragnie wprowadzić monarchię w Polsce to mi się chce śmiać :lol: jak nie prymas to kto by został królem? Wolna elekcja czy też może erekcja? Może jeszcze monarchia absolutna? W każdym europejskim kraju monarcha pełni funkcje reprezentacyjną, jego głos się liczy ale to parlament ma najwięcej już do powiedzenia.Cytat:
Zamieszczone przez depus
"Gnębionych przez urzędy" brzmi to niczym cytat z jakieś powieści o średniowieczu, gdzie poborcy gnębili wieśniaków. Mamy rozbudowany aparat urzędniczy ale także pop... posypane pieprzem przepisy, każące ludziom latać i składać dziesiątki różnych papierków. Ja się pytam jak ma on to zamiar zrobić? Jak Korwin stwierdzi, który urząd/urzędnik jest niepotrzebny? Stworzy kolejny urząd, który ma to ocenić? Wyśle ankietę po domach? To ja dopiszę do niej parlament bo 3/4 tam to sami idioci.
Skąd wiesz, że nie zawładnął? Człowiek, który tyle lat stara się dostać na najwyższy urząd w Polsce bądź zostać posłem, ma chyba coś nie tak z swoim życiem.
Korwin ma plan, PiS ma plan, PO ma plan każdy ma plan. I co z tego? Od jego posiadania do realizacji daleka droga, trzeba przy tym mieć jeszcze narzędzia do jego realizacji.
Depusie pisz po polsku z zachowanie ortografii i choćby minimalnej interpunkcji, ciężko domyśleć się bez tego sensu zadania.
W poniedziałki od 14:15 do 15:00 zawsze jest w radiu polska live jak chcesz wiedzieć to do niego zadzwoń numer jest na jego FB.Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Otóż naturalny cykl wygląda w ten sposób najpierw jest monarcha potem ludzie obalają monarchie a potem demokracja sama się obala i cykl się zaczyna od nowa. Różnica między monarchią a demokracją jest następująca demokracja zawsze jest zła a monarchia czasami.Dlaczego ? bo głupich jest więcej niż mądrych. dziś żyjemy w czasie gdzie demokracja zaraz się obali i nastanie powrót do dyktatury. otóż to nie jest śmieszne czy dziwne że ktoś chce powrotu do monarchii , dziwne jest to że ludzie popierają ustrój w którym dwóch meneli ma dwa głosy a profesor na uniwersytecie ma jeden.A co do Prymasa to myślę że nikomu nie przeszkadzało by jakby miał jakiś tytuł honorowy.Cytat:
Bo gdyby nim zawładną system to mówił by jak politycy a tak niemówi.Cytat:
Tylko Korwin mówi jasno i przejrzyście i nie mataczy tak jak inne partie.Cytat:
Jak sam mówi do 9 roku życia był socjalistą potem zauważył że coś z tym światem jest nie tak.Tak więc twoja teoria się spaliła :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
No i wyszło, że piszesz głupoty. Najpierw twierdzisz, że nie zmienia poglądów, potem że jednak zmieniał. Ja tylko stwierdzam, że powinien je zmienić, bo są debilne w wielu przypadkach.Cytat:
Volomir pisze:
Tylko krowa nie zmienia poglądów. To bardzo źle o nim świadczy, szczególnie, że ma takie debilne poglądy.
Jak sam mówi do 9 roku życia był socjalistą potem zauważył że coś z tym światem jest nie tak.Tak więc twoja teoria się spaliła :lol:
Witam,
Pozwolę sobie wtrącić kilka zdań na temat. Według mnie JKM mówi bardzo niejasno i bardzo nieprzejrzyście. Dobrze są go w stanie zrozumieć wyłącznie:
1. ludzie o tych samych lub podobnych poglądach (Prawica)
2. ludzie, którzy czują do niego sympatię. Z tym zastrzeżeniem, że często zgadzają się z nim chociaż nie rozumieją o czym mówi.
Jest wielu ludzi o podobnych lub o nieokreślonych poglądach, których być może udałoby się namówić do glosowania na partie prawicowe, gdyby nie jego niektóre wypowiedzi. Np. w sens wypowiedzi o Paraolimpiadzie tacy ludzie w ogóle się nie zagłębiają i nie próbują zrozumieć, bo jest zbyt ostra i kompletnie niewrażliwa. JKM, w mojej opinii jest dużo mniej inteligentny niż jemu i jego zwolennikom się wydaje, bo nie potrafi dostosować tonu wypowiedzi do charakterystyki pracy mediów. W tym sensie szkodzi prawicy w Polsce i bardzo żałuję, że nie dotrzymał składanej kilkakrotnie OBIETNICY, że jeśli przegra wybory to się wycofa (np taką obietnicę składał w 2005 roku w wyborach prezydenckich).
Podobnie rzecz się ma z debatami publicznymi. Niestety to co dla zwolenników JKM (ale niekoniecznie prawicy) jest tzw "masakrą", mimo najszczerszych chęci zamieszczającego filmik zazwyczaj masakrą nie jest. Szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie trafiłem na film, który mając w tytule "masakrę" okazał się faktycznie masakrą, bez względu na to czy "masakrować" miał Cejrowski czy JKM.
Zaznaczę to jeszcze, że mówię to jak człowiek o zdecydowanie prawicowych (gospodarczo i społecznie) poglądach. Zaznaczam to zanim ktoś mnie posądzi o bycie jednym ze "zmasakrowanych" lewaków.
Jak ktoś ma 72 lata a swoje poglądy nie zmienił od ponad 60 lat to można powiedzieć że jest człowiekiem o stałych poglądach.Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
W organach władzy i urzędach nadal siedzi masa ludzi poprzedniego systemu- systemu w którym za głupi piasek na budowę trzeba było dać łapówkę.Cytat:
A co ma lustracja do łapówkarstwa?
Bo? Bo monarchia to utopia? Jakoś z powodzeniem funkcjonuje w wielu krajach, zwłaszcza w tych do których polacy uciekają z kraju gdzie monarchii nie ma :shock: Mało tego- koszt utrzymania dworu królowej Wielkiej Brytanii jest niższy niż koszt utrzymania kancelarii prezydenta RP.Cytat:
Nie ważne czy mylę czy nie, bo jak ktoś głosi, że pragnie wprowadzić monarchię w Polsce to mi się chce śmiać
Ja natomiast uważam że TY powinieneś zmienić poglądy. Skoro PiS,PO, SLD, PSL,TR pokazały że różnią się najwyżej stosunkiem do tupolewa i gumowego penisa- może czas najwyższy dać szansę innym a nie brnąć dalej w ten sam rynsztok i dziwić, że nic się nie zmienia?Cytat:
No i wyszło, że piszesz głupoty. Najpierw twierdzisz, że nie zmienia poglądów, potem że jednak zmieniał. Ja tylko stwierdzam, że powinien je zmienić, bo są debilne w wielu przypadkach.
I powtarzam jeszcze raz- KNP to nie tylko Korwin ale Jacek Wilk, Konrad Berkowicz i inni. Np:
http://www.youtube.com/watch?v=vY1gZJygLjM