Wczoraj Ci pisałem na czacie, przyzwyczaj się, albo uciekaj. Logiki nie ma też we wlepianiu ostow bez upomnienia. Ale co ja tam mogę wiedzieć.
Wersja do druku
Wczoraj Ci pisałem na czacie, przyzwyczaj się, albo uciekaj. Logiki nie ma też we wlepianiu ostow bez upomnienia. Ale co ja tam mogę wiedzieć.
A fakt, żadnego upomnienia przed tym ostrzeżeniem nie dostałam.
Przeanalizuję osty z minionych dni i dam znać co mogę w tej materii zmienić. Moderatorzy Draken, jak i Neron zostaną poinstruowani jak działać w podobnych sytuacjach, jeśli uznam, że jest coś do poprawy.
Rozpędzanie imprezy pożegnalnej kolegi po fachu także rozpatrzysz?
Wyroki zmienione.
Na ileś tam ostów i banów miałem bodaj dwa upomnienia i jesteś ostatnim który ma prawo wypisać zacytowany wyżej cytat. Bo większość było od Ciebie. Więc wiesz więcej niż chcesz o tym mówić.
Nim zostanę zbanowany (rys i wgnieceń na swoim hoplonie przestałem liczyć dawno temu) dodam swoje trzy grosze jako gość który jakiś czas temu postanowił podpisać transfer do "klubu" w którym bardziej zależy na graczach niż działaczach. Wznosząc się ponad zaszłości uważam że równie mocno zależało na forum "starej" załodze jak i nowej. Przyznaję że może mniej jak rok temu, ale jednak mam satysfakcję gdy Pampa w szoku jazgocze o ostach na które raczej (tak tak!) nie zasłużył. Gdy pisałem Samickowi w swoim pożegnalnym poście który schował do swej szuflady, punkt VIII. Postanowienia końcowe: 1. Moderatorzy mają pełną dowolność w interpretacji regulaminu. jest miejscem w którym najbardziej zasłużony forumowicz (później załogant) czasem nie może się opanować i lubi pokazać kto tu rządzi z byle powodu. Jedni są ponad to, inni nie. Pampa, nosisz mundur jak niegdyś ja? Weź to na klatę, a nie po raz któryś pisz o wymazaniu konta. Gdy jesteś pod dowolną władzą którą sam tak chętnie niegdyś stosowałeś powinieneś choć trochę mniej panikować. Nosił wilk razy kilka...
Oczywiście, tak jak wcześniej napisał to Samick, fora najlepsze czasy mają za sobą. Lecz tym bardziej powinno wszystkim, użyszkodnikom jak i kolorowym zależeć na szanowaniu tych co pozostali. Odbieranie tytułów nadanych po głosowaniu wszystkich aktywnych forumowiczów przez wstającego lewą nogą moderatora jest działaniem wprost odwrotnym. Mnożenie tytułów dla kolorowych raczej także wpisuje się w obraz: forum dla moderacji, jak się nie podoba to wypad. Oczywiście rację częściowo mają ci którzy piszą: a kto broni forumowiczom głosować? Ale po co gdy ktoś może wstać lewą stopą... Swego czasu otrzymałem 4 tytuły w większości zdobywając głosy zwykłych forumowiczów. I mimo że od tego czasu wielu z nich (na forum) zostało moimi sędziami, jestem z tego dumny po dziś dzień. Mimo że od czasu gdy wybraliśmy się z Asurem na piwo upłynęło sporo wody w Wiśle, nie mogę uwierzyć w jego odejście z forum. Jasne jest że życie wyważa co jest ważniejsze a co nie, lecz jawne podstawianie nogi następcom jak się pozostaje czynnym forumowiczem, choćby tylko na czacie, jest po prostu słabe. Mają inny punkt widzenia? Ja zdecydowałem się odejść? No to po co te jazgoty? W pewnym momencie pewna grupa robiła co chciała, właściwie pozostała po pewnym okresie jedyną aktywną na czacie i forum. Po gremialnym odejściu zamiast ataku na nową ekipę, powinna zadać sobie pytanie gdzie popełniła błąd (świadomą działalność wygonienia wszystkich którzy mają jakiekolwiek inne zdanie w prowadzeniu forum staram się nie dopuszczać do siebie). Sam znam pomysł na pewien projekt, na ile mi się uda, postaram się "staremu klubowi" pomóc. Bo forum jako takie jest dla mnie ważniejsze niż taki czy inny admin i moderator. Nie chcąc się rozpisywać by nie zajmować więcej cennego czasu czytającym, czy chcecie w to wierzyć czy nie, piszę to jako gość który odmówił przyjęcia zostania moderatorem globalnym w momencie poprzedniego gremialnego (głównie słownego, fakt) odejścia starej załogi. Zostawiam proponującemu potwierdzenie tego faktu.
Czy jestem bardziej związany z forum w którym pierwsze role grają w tej chwili multi i WHTW niz kiedyś? Oczywiście że nie, lecz gdy dostaję pytanie czy mógłbym pomóc, jest dla mnie ważniejsze co było dobre niż osobiste urazy.
To jak już wszyscy pytają to ja się chętnie też dowiem za co dostałem aż 3 punkty karne, bo szczerze mówiąc nie rozumiem co to znaczy "Jedno zapytanie wystarczy. Dostajesz ostrzeżenie, tak jak reszta za spamowanie.".
Witaj Janek,
Otrzymałeś ostrzeżenie na Polskie Uniwersum Total War.
Powód: spam
-------
Jedno zapytanie wystarczy. Dostajesz ostrzeżenie, tak jak reszta za spamowanie.
-------
Ilość punktów karnych: 3
Oryginalna wiadomość:
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?p=449126
http://forum.totalwar.org.pl/images/misc/quote_icon.png Zamieszczone przez Samick http://forum.totalwar.org.pl/images/...post-right.png
Daj spokój Pimpuś, chłopak dodaje forum kolorytu.
Popieram w 101%! Chociaż ExNowy i tak był lepszy moim zdaniem ;-)
Pozdrawiamy,
Polskie Uniwersum Total War
Ja się zastanawiam czemu globalni są duchami, którzy nawet jak podzialaja coś, to z partyzanta i nawet nie dadzą wyjaśnień :)
PS Polej odbierz mi jeden medalik bo dwa takie same mam.
Nadal brak jakiegokolwiek odniesienia do sedna mojej skargi. Czyli skasowania przez moderatora mojej wypowiedzi, która chyba jednak w żaden sposób nie łamała regulaminu tego forum.
O powód usunięcia wszystkich postów w tym temacie pytajcie się Drakena - podejrzewam, że miały być usunięte tymczasowo dla uspokojenia sytuacji.
Wszystkie zostały przywrócone - nie są one godne większego napiętnowania niż forma ostrzeżenia.
Janek - spamem tu ma być nawiązanie do exNowego, choć takie posty - pół żartem-pół serio, najzwyczajniej składają się na tę dyskusję. Biorąc pod uwagę postępowanie przy podobnych postach Presidente i bodajże Chaaka w wątku o szkole teologicznej, jestem skłonny zamienić osta na upomnienie lub całkowicie go zdjąć.
Lwie - zdublowałem przy nadawaniu (byłeś pierwszą osobą, z którą to zrobiłem, więc poznawałem system); usunę nadwyżkowe odznaczenie.
Rada- zdejmijcie poki co globalnym uprawnienia, dopóki nie nauczą się jak powinni działać. Budxi to tylko napiecia, których i tak jest sporo.
Edit: Czy moja prośba o usunięcie konta została przyjęta?
Swoją drogą to usuwanie kont też jest bezsensowne moim zdaniem bo i po co? To, że spędzam na forum o wiele mniej czasu i mało pisze znaczy, że mam usuwać konto?
Lwie, jeszcze nie wiesz, ze ja lubie radykalne posunięcia? :P
No wiem, ale proponowałbym czasem preferować rozsądek :D Dla mnie to usuwanie kont szczeniacko wygląda, na zasadzie ze obrażam się i usuwam konto.
Zażalenie.
Kanał totalwarorga na jutubie świeci pustkami...:rolleyes:
radoslawzal,
Współpracujący z nami youtuberzy (TUFF games oraz Sara Temer) wrzucają filmy zlecone przez nasz portal na swoje kanały, promują nas przy tym. Nie mają oni natomiast chęci obsługiwać dodatkowo naszego kanału orgowego, którego reanimacja wymagała by dużych ilości pracy. Chętnych do takiego zadania brak.
Mam nadzieję, że ta odpowiedź Cię satysfakcjonuje. Jeśli chciałbyś się zająć wrzucaniem filmów na kanał orgowy to napisz do mnie w wiadomości prywatnej.
No właśnie, z czego to wynika?
Tuff jak i SaraTemer mają i tak swoje niezliczone projekty, uważam, że takie relacje jak ostatnie nagrania z komentatorami z turnieju WH winny być wrzucane na oficjalny kanał totalwarowski, by wszystko było w jednym miejscu.
Co znaczy chęci do obsługi? Nie mają komu przesłać swoich gotowych materiałów by ta osoba to ze swojego komputera wrzuciła i podpisała na kanale totalwarorga?
Podstawowa kwestia, przygotowanie materiału wymaga odpowiednich umiejętności, czasu oraz pieniędzy (tak, dobry sprzęt oraz internet kosztują). Tak, więc, jeślibyśmy z Tuffem się skupili na wrzucaniu materiałów na kanał orga, to by się to odbiło dużym kosztem naszych kanałów, a kompletnie nic by to nie dało, ponieważ kanał orga jest ogólnie rzecz biorąc trupem. Filmy wrzucane na nasze kanały mają znacznie większy rozgłos niż jakby były wrzucone na kanał orgowy. Jak Turek wspomniał daje to też promocję portalowi (kiedy filmy były na kanale orga, to trafiały głównie do ludzi na forum, więc promocji brak). Z tego też względu wrzucanie filmów na kanał orga nie ma sensu.
Co do tego by wszystko było w jednym miejscu. Nie wiem jak wygląda umieszczenie filmów z powtórkami na forum, bo się tym nie zajmuje, jednak mogę utworzyć na portalu sekcję z filmami i tam podlinkować wszelkie materiały.
Jak wyżej wyjaśniłam. "Gotowe materiały" nie biorą się z powietrza, a ja nie mam ochoty zabijać swojego kanału by bawić się w nekromancję, która ma małe szanse powodzenia.Cytat:
Co znaczy chęci do obsługi? Nie mają komu przesłać swoich gotowych materiałów by ta osoba to ze swojego komputera wrzuciła i podpisała na kanale totalwarorga?
Oczywiście, że nie bierze się z powietrza, dziwne jest to, że sugerujesz komukolwiek takie myślenie, twórca za skomentowanie i obrobienie w x programie jakiejś powtórki, czy transmisji nie dostanie żadnego wynagrodzenia, to wolontariat.
Czyli chodzi o te kilkaset, kilka tysięcy wyświetleń pod filmikami-tak upraszczając, w porządku, koniec dyskusji.
To w takim razie na stronie głównej forum tam po prawej stronie powinny być również odnośniki i do kanału SaryTemer i Tuffa.
Skoro kanał orga jest "ogólnie rzecz biorąc trupem", to może rozsądniej by go było w końcu pogrzebać (skasować) zamiast wystawiać na widok publiczny? Zwłoki mają to do siebie, że się z czasem coraz bardziej rozkładają i psują powietrze w pobliżu :geek:
Zażalenia - Niektórzy użytkownicy tego forum mają bardzo słaby gust co do seriali i krytykują bezpodstawnie dobre seriale :P
Oraz - prawie nic się nie dzieje w wątku Total War Arena, a to jedyny Total War jaki mnie jeszcze interesuje.
Zróbcie coś z tym bo jak nie to nic się nie stanie i forum będzie dalej wymierać tak samo jak zawsze.
Niektórzy użytkownicy tego forum mają bardzo dobry gust i i dlatego z właściwym uzasadnieniem krytykują słabe seriale.
Zatem zgłoś się na ochotnika do Załogi Forum i sam rozkręć ten dział.No problem czyż nie?
Forum "upada" już od czasu Wielkiego Crasha a jednak istnieje.
Jutrzenka, nie widzę powodu by kasować, ponieważ jednak jest tam trochę materiałów (w tym takich powstałych zanim ja czy Tuff pojawiliśmy się w załodze - swego czasu próbowałam to nawet uprzątnąć...) i chyba w większości nie ma powodu by to wyrzucać na śmietnik ;)
No właśnie sęk w tym, że ta ich krytyka najczęściej wygląda tak, że ,,nie podoba mi się, ale nie potrafię wyjaśnić co jest nie tak''.Cytat:
Niektórzy użytkownicy tego forum mają bardzo dobry gust i i dlatego z właściwym uzasadnieniem krytykują słabe seriale.
No, a kto inny? Ty? Chcesz mi ciepłą posadkę zabrać!? :nunu: :geek:
Przydałaby się dodatkowa nominacja a mianowicie "Najlepsza recenzja".Cholera szkoda że @Savone który zrobił tak tytaniczną pracę z "Oriental Empires" nie może zostać za to wyróżniony...
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...iental-Empires
Który to moderator taki odważny że kasuje posty i się nawet tym nie chwali bo nawet go nie stać na wysiłek wprowadzenia korekty w kontrowersyjnych postach?Szczerze to wystarczający powód żeby wyleciał z Administracji w trybie natychmiastowym.
Dodqm tylko, że to już ktoryś raz z kolei.
Daj małpie zapałki i są efekty :devil::devil:
Składam skargę na Polemajosa, który bezpodstawnie wlepił mi ostrzeżenie. Zgaduję też, że to on usuwa posty.
Administracja nie zna własnego regulaminu. Proponuję go jeszcze raz przeczytać, jeżeli chodzi o NF.
IX. Nie oddajemy głosów na banitów. Można jednak głosować na byłych banitów. Dlaczego więc na zajaca nie można było głoswać w SG?
EDIT: Dobra moja wina, sugerowałem się głównie regulaminem z NF z 2015. Ale i tak mam skargę, dlaczego administracja nie bierze pod uwagę nominacji użytkowników? Mija się z celem wtedy głoswanie.
EDIT 2: Mam nadzieję, że w ramach rewanżu, mogę się zwracać w ten sam sposób do Jaśnie Oświeconej Administracji?
Załącznik 2675
Akurat tytuł Jaśnie Oświeconego Administratora przysługuje tylko mi.
Teraz nastąpi część fachowa gdzie forma wyrażenia zażalenia łączy się z analizą problemu.
Rozumiem skąd ta zmiana z banitami, ale nie rozumiem po co ją wprowadzać. Jeśli chcieliście zwiększyć potencjalne pole i frekwencje, to obawiam się że nie przyniosło to oczekiwanego skutku. Przede wszystkim zabrakło podstawowych form reklamy na samym forum. Zwykła grafika, ogłoszenie, które informuje o takim przedsięwzięciu. Teraz nic. Cisza. Pustka. Jednym słowem: porażka. Ba! Niezrozumienie (bądź ignorowanie) faktu, że to forum jest osią całej społeczności, sprawia że takich ogłoszeń nie ma od dłuższego czasu. Jeśli nie mogłem zdobyć grafiki (moje umiejętności nie były na to wystarczające), to wstawiałem ogłoszenie. Tekst, odnośnik, wstaw i była namiastka. Dziwię się tym, którzy powinni to pamiętać, a szczególnie Legionowi który powinien to wiedzieć i o tym przypominać swoim młodszym stażem kolegom. Była mowa o tym, że kanał yt umarł, żalili się użytkownicy. Wystarczyło poprosić albo samemu wyprodukować krótką animację. Dwie pieczenie na jednym ogniu. Wbijcie sobie do łbów, że wielu użytkowników, to tacy co wchodzą na chwilę przejrzeć ulubiony dział. Nic innego go nie interesuje, jak nie będzie globala, to nawet nie wejdzie w inne tematy. Na koniec ostatnia rada: weźcie się do roboty! Kilkanaście minut i dwa wykroczenia zraportowałem, a nie przejrzałem nawet piątej części tego co napisano od mojej poprzedniej wizyty, a wcale tego dużo nie jest.
Samick proszę nie Raportować użyszkodników, potem taki nazbiera na bana, trzeba będzie zbanować, potem odbanować jak będzie dostatecznie długo jęczał, potem trzeba będzie zmieniać Zasady NF i Regulamin, coby byłego banity nie urazić, sam wiesz ile to wymaga roboty. Miej litość i oszczędź nawału obowiązków obecnej Administracji.
Bo inaczej poskarżę się na Twe zachowanie!!
Tak bardziej żartobliwie, ale w sumie z chęcią się dowiem, jak tam się ma sprawa z odznaczeniami za MP w Warhammera? Oczywiście mógłbym pisać do kogo trzeba na steam czy privie, ale pewnie dowiedziałbym się, że "na dniach". Nie chce się wam za bardzo, co nie? :P
Zgłaszam skargę na całą administrację z przyległościami za to, że zniknęła mi moja ranga nadana przez Marata lata temu.
Pyrrus89 - Jak nie chce Ci się napisać do mnie na steam i spytać to oczywiście rangę będziesz miał w pięć minut, poczekaj chwilę. Nad unikatowymi odznaczeniami pracujemy z Sarą cały czas (możesz do niej napisać) i Twoje zażalenie, że "nie chce nam się za bardzo" jest po prostu chamskie i nie na miejscu.
Voitek - Napisz do mnie na pw. Naprawimy to zaraz.
Turku, po prostu na tyle się już znamy, iż wiesz dobrze, że jeśli Ci tego na forum nie napiszę, to nas "olejesz". Obawiam się tylko, że Wasze prace z Sarą mogą nie przynieść owocu przed najbliższymi świętami. :/ Moje "zażalenie" było żartobliwe(co podkreśliłem) i sugerowałem się też po troszę Twoją opinią, że nie ma co na multi robić i nadliczbowych rąk do pracy można się pozbyć. Bez nerwów. ;)
Edit: O, już jest. :clap:
To skandal że policzono mi bana sprzed 7/8 lat (we wcześniejszych edycjach Konkursu liczył się tylko ostatni rok) ale to dlatego żeby inni mogli coś wygrać :devil:
Mnie zaczyna niepokoić coraz szersza cenzura na forum. Zaczęło się od znikających postów, teraz znikające nominacje w NF, a potem my zaczniemy też znikać? Nie rozumiem dlaczego zgłoszone zgodnie z regulaminem kandydatury nie przeszły dalej. Na przykład w Najlepszej Inicjatywie (konto Pampy), albo Najlepszym Temacie (Loża Szyderców) pan cenzor nie dopuścił ich do dalszego etapu na zasadzie "bo nie". Chyba o to chodzi w tych Nagrodach, żeby użytkownicy wybrali najlepszą opcję niezależnie czy jest mniej lub bardziej poważna i czy podoba się ona Administracji, zakładając że nie łamie regulaminu.
Ja nie rozumiem w ogóle dlaczego byli banici nie mogą zdobyć SG. Bo co? Bo jesteśmy rudzi? Bo jesteśmy gorsi?