-
Re: Rekonstrukcja Historyczna
Vas, nakreslilismy Ci z Mopkiem jaka walka toporekiem i mieczem jest bzdurna;) Co z tego ze pare osob sie ekscytowalo? Albo koles ial marnego przeciwnika, bo u nas by dostal w pierdy praktycznie od kazdego kto troche trzymal miecz w lapie, albo latwo na was wrazenie zrobic, albo za duzo Wladcy Pierscieni sie naogladaliscie;)
-
Ja wiem, że to jest bzurne ;) Ale ładnie wyglądało, a tym bardziej wszyscy byli zaskoczeni, że jedną walkę wygrał :P
Ps. Mrok itp, larpy lotr'y baldurs gejty to nie u nas :P
-
Krecisz:P Jakis czas temu mowiles, ze Twoje bractwo to mrok:P
-
Owszem, jest parę wesołych osób :P Ale powoli się zmieniają :P Na imprezy jeżdzą tylko ci co są ubrani historycznie i w właściwie w komplecie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Vas, nakreslilismy Ci z Mopkiem jaka walka toporekiem i mieczem jest bzdurna;) Co z tego ze pare osob sie ekscytowalo? Albo koles ial marnego przeciwnika, bo u nas by dostal w pierdy praktycznie od kazdego kto troche trzymal miecz w lapie, albo latwo na was wrazenie zrobic, albo za duzo Wladcy Pierscieni sie naogladaliscie;)
We Władcy Pierścieni czegoś takiego nie było no może ci orkowie albo gobliny ale oni padali jak muchy choć czegoś takiego i tak sobie nie przypominam. Prędzej w RTW :P
-
http://www.youtube.com/watch?v=Kmnrk0OV ... re=related
Wydaje się, że to prawdziwa bitwa a nie inscenizacja ;)
-
Ladnie ktos nakrecil, ale i tak nie czuje tego wypicowanego klimatu;)
-
Chce ktoś dobrą sztabe XI/Xa wg. Oakeshotta kupić? 500zł sztaba 700zł z pochwą (robiona na wymiar). ;) Tanio, Morganowy.
-
Wlasnie, na poprzednim forum byl poruszany temat miecznikow. Podajcie namiary i najlepiej stronki dobrych kowali;)
-
-
Matatjahu, moge wiedziec co Ty pier****sz? :roll:
-
Stanowczo odracam Maciejkę. Mamy i mieliśmy miecze od niego i:
a) Są brzydkie (wg mnie)
b) są miękkie jak plastelina
c) są źle wykończone, wszystko odłazi
d) rozlatują się
e) z każdego robi się banan po paru walkach
Nie polecam. Jak już to kupywać u Szanka, Ciszewskiego, Chlebowskiego albo Morgana (choć ten ostatni robi tasaki, więc też nie polecam)
Matatjahu, to temat o Ruchu Rycerskim lub jak koledzy wolą Ruchu Pogańskim ( :D ) a nie o Łiczerach i innym mroku. Miecze, które pokazałeś nie mają nic wspólnego z tym o czym tutaj mówimy.
Ps. Po ostatnich wyrobach Maciejki już chyba lepiej zrobisz jak kupisz czecha z Agru.
-
Tak Maciejki to tez dla mnie kicha. Miecze miękkie wżery robią się od razu i to dość dużo.
Drażni mnie to, że w rękojeści są kawałki plastiku owinięte skórą...
Poza tym po pierwszej walce głownia już lata - mamy 6 sztuk w sumie i w każdej jest to samo...
Jak macie jakieś linki to zapodajcie bo moje bractwo - znaczy ja :D potrzebować będe w niedługim czasie...
-
Cytat:
Matatjahu, moge wiedziec co Ty pier****sz? :roll:
Sam nie wiem :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Vasyshq
Nie polecam. Jak już to kupywać u Szanka, Ciszewskiego,Chlebowskiego albo Morgana (choć ten ostatni robi tasaki, więc też nie polecam)
Na starym forum najpierw mi Chlebowskiego polecałeś potem odradzałeś jak napisałem co się z mieczami dzieje a teraz znów go polecasz.
-
Owszem z Chlebowskim bym uważał, bo koleś jest niesłowny. Np w moim przypadku. Ale miecze robi bardzo dobre i warto u niego kupić.
-
Poszukuję muzyki ze średniowiecza, byłbym wdzięczny za linki.
-
Cytat:
Poszukuję muzyki ze średniowiecza, byłbym wdzięczny za linki.
Nie ma bo wtedy nie bylo urządzen do nagrywania, a tym bardziej komputerów i internetu zeby to wsytawic.
-
http://www.youtube.com/watch?v=UHvGjxe9ZoQ
gdzieś mialem muzyke typowo odtwórczą ale nie mogę znaleźć, narazie masz to... fajne :P Całkiem dobrze się przy tym bawi.
-
Dobre przyda mi sie dzięki. :)
Rozwala mnie ten śmiech haha
-
Co do muzyki :) ,nie jest to łatwa sztuka , najtrudniej jest wtedy gry odtwarza się muzykę wczesnośredniowieczną lub starożytną .
Ja sam staram się odtwarzać muzykę wczesnośredniowieczną , jak ktoś jeździ w wakacje na zamki na jurze często można mnie tam spotkać jak gram na flecie lub na lirze :)
-
Stary Olsa i Percival :P
To znam i to moge polecić
Stary Olsa rooox
-
Hej ludzie, Jak ktoś z was jest z Wrocka i odtwarza coś w stylu 17/18/19w, to mógłby mi pożyczyć coś ala kapelusz Napoleona, czy cos takiego? ;) Oczywiście zapłacę.
-
Jak tam rekonstruktorzy? :D
Bo ja już nie mogę się doczekać nadchodzącego sezonu. Jak co t o12 czerwca będe w Lądzie niedaleko Konina w klasztorze.
Poza tym robie sobie sprzęty na sezon, naprawiam oplot w hełmie skończyłem kolczuge aktualnie robie krajki na tabliczkach. Ktoś zainteresowany? :P
-
do tego Lądu nie mam tak daleko to może wpadnę zobaczyć was w akcji
-
Jasne. Będziemy tam weekend. Może Volomir - jak zasłuży 8-) - też pojedzie więc zrobimy małe spotkanko :P
-
No a odwołując się do mojego posta 4 linijki wcześniej, nie znacie kogoś kto by rekonstruował tamte epoki?
-
Volomir na pewno nie bedzie bo to jest czerwiec, a czerwiec to sesja, wiec nawet starac sie nie musze;P
-
Ja się też na sezon sposobię wpierw strój cywilny ale na kolejny projekt z unii kasę odkładam bo trzeba także uzbrojenie kupić.
-
Ustal sobie wąskie ramy datowania. Ogarnij sie z tymi nickami :D
-
rob sie na wczesnego może sie spotkamy i ponapierdalamy ;p
-
-
A to nie na XIII w ? :D Poza tym jak chcesz to przyczepic i do czego :P?
-
Nie XIII, juz duzo wczesniej takowe byly, mniej wiecej X wiek. I bedzie przyczepione na zawias do helmu;)
-
Fajna rzecz, tylko trochę pordzewiała albo mnie wzrok zawodzi.
-
Tej rdzy juz nie ma. Musze jeszcze to wyszlifowac na lustro i bedzie taki lans ze szok:P
-
Cytat:
Tej rdzy juz nie ma. Musze jeszcze to wyszlifowac na lustro i bedzie taki lans ze szok:P
Ta wszystkie gospodynie domowe twoje - będą wzdychać na takie lśniące AGD
-
Polerka na lustro to mrok i nie lans tylko gejoza ;D I kto tu mówił, że my biegamy w błyszczących hełmach :D
-
Od kiedy lustro to jest mrok?
-
W średniowieczu nie polerowano uzbrojenia na lustro, ew w późnym średniowieczu a i tak mogli sobie na to pozowlić najbogatsi rycerze i nie było raczej to takie lustro jakie dziś jesteśmy zdolni zrobić przy pomocy szlifierki, pasty, papierow i tarczy filcowej. To niehistoryczne : P i fuu :D Ot robią to bo ludziom się podoba ale z historią to nie ma zbyt wiele wspólnego. Możliwe, że mówię głupoty :P
-
Pestka od brzoswkini bodajze, mozna polerowac na lustro i robiono to, jak najbardziej historyczne. Poza tym czym Ty czyscisz rdze jak nie papierem sciernym? I masz nie historyczna plombe w zebie:D