A podaj ścieżkę do medieval2.exe i kingdoms.exe.
Wersja do druku
A podaj ścieżkę do medieval2.exe i kingdoms.exe.
C:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\medieval2.exe
C:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe
Przeinstaluj grę na inną partycję. ;)
No to się nie dziwię, że nie działa.
Medka masz w x86, moda w 86x.
Rzeczywiście! Taka była domyślna ścieżka, wydawała mi się poprawna, jednak nie zauważyłem, że "x" jest po niewłaściwej stronie. Zainstalowałem teraz z poprawną ścieżką i wszystko działa jak należy. Dziękuję ;)
Dla tych co nie zauważyli informacja, że najnowsze spolszczenie napjrawdopodobniej eliminuje błąd z księżniczkami przecinkowymi, które powodowały CTD.
Żeby nie spamować wątku ze spolszczeniem, bo wygląda jakbym sam ze sobą pisał ;) informuję, że jestem w trakcie tłumaczenia ostatnich chyba włoskich linijek - są to kwestie jakie przedstawia nam doradca na starcie kampanii. Wiem, że starzy wyjadacze pewnie to wprowadzenie olewają, niemniej jednak jest ono fajne i kilka porad doradcy w niektórych frakcjach jest na prawdę cennych i warto się z nimi zapoznać.
Long live the BC!!!
WITAM.MAM TAKI PROBLEM Z BELLUMCRUCIS7,A MIANOWICIE SCIAGAM TE 12 PLIKOW ,OTWIERAM TO EXE I POJAWIA MI SIE TAKIE COS "Il file "bellum Crucis7_setup-1.bin" non e stato trovato in E:\MTWII\mods\BellumCrucis7.Inserire il disco corretto o selezionare un'altra cartella i tyle nie moge wypakowac do E MTWII\mods\BellumCrucis7 .Czemu?
Starczy wskazać part 1 i dać wypakuj, utworzy się instalka. Jak to się nie udaje któraś część musiała się źle pobrać
A moglbys mi poradzic dokladniej co mam zrobic,bo za bardzo nie czaje.Z gory dzieki.....ok juz idzie,dziekowa
Masz Winrara albo 7zipa? Jak masz któryś z tych programów klikasz prawym myszy na part 1 i dajesz wypakuj, tam jest parę opcji(tutaj, do folderu) dopiero po wypakowaniu dostaniesz instalkę, z której instalujesz moda
hehe tamto zrobile,mam ikonke BC& na pulpicie,odpalam jakies bat exe,czarny ekranik sie pokazuje i................gówno,nic wiecej.Jak to sie uruchamia??BC 6.3 normalnie sie odpalalo a to jakies pojebane.I gdzie jest ten plik cfg co go trzeba zamienic??
To może masz ten sam problem co Nevon parę postów wcześniej, UAC wyłączyłeś przed instalacją? Gra na C czy innej partycji?
P.S. proszę nie używać słów wulgarnych, upominam
mam wylaczoną tą tzw kontrole rodzicielską czy jak jej tam ,moda mam na partycji E
Ścieżki sprawdziłeś, bo Twój problem wygląda identycznie jak Nevona, jeden x po niewłaściwej stronie
moze to zabrzmi banalnie ale nie czaje o co Ci chodzi?jakie sciezki???zaraz znajde tego Nevona i poczytam
Rozwiązanie jego problemuCytat:
No to się nie dziwię, że nie działa.
Medka masz w x86, moda w 86x.
mm 3 pliki ,2 bin a 1 setup.Mam zrobic tak,zeby te 2 bin ,zamieniuly sie na pliki rar ?Ja mam zainstalowane na E ,tam nie ma x86
No tak i instalujesz z setup, tylko patrz na ścieżkę instalacji żeby była poprawna, zwłaszcza chodzi o ten x z postu powyżej żeby był po tej stronie jak masz ścieżkę do moda
miem zainstalowane E:MTWII\mods\BellumCrucis7\BellumCrucis7 ???odinstalowalem i instaluje E MTW\mods\ ,moze teraz pojdzie
Heh nic dziwnego że nie odpala końcówka po instalacji powinna być mods\BellumCrucis7
Dawno nie gralem w Bellum,ostatnio to tylko Rome II i ten Attylla ale coraz gorzej z Total War a jak jeszcze jakis warhammer zrobią to pozegnam sie z tą serią, a fajna byla.Od Medivala II tylko w to gram,TW hehe juz tyle lat hehe.A 40cha na karku
Spoko, że Medek wraca czasem do łask, ale to już temat na inny dział, a nie pomoc techniczną.
Żeby offtopu nie robić daj znać czy odpali.
Dziala wersja włoska heheh,pozniej spolszcze go bo musze trening zrobic.Do pozniej i dzięki
Witam... mam problem z odpalenie moda .jak naciskam ikone zeby go wlaczyc wyskakuje jakis ekran czarny z jakimis napisami bat cos tam i nic sie nie dzieje ...moze mi ktos pomoc zebym mog sobie odpalic tego moda ,,
Pewno źle zainstalowałeś... Jaki masz system i gdzie dokładnie wrzuciłeś moda?
Witam... mam problem z odpalenie moda .jak naciskam ikone zeby go wlaczyc wyskakuje jakis ekran czarny z jakimis napisami bat cos tam i nic sie nie dzieje ...moze mi ktos pomoc zebym mog sobie odpalic tego moda ,,
Moja sciezka to..Steamapps/common/Medieval/mods/Bellum Crucis 7.0/Bellum Crucis 7.0..mam w pierwszym folderze Bellum Crucis 7.0..utworzony drugi o tej samej nazwie ..moze mi ktos podac jak zainstalowac moda ..krok po kroku ...dziekuje za pomoc
Ścieżka powinna wyglądać Steamapps/common/Medieval/mods/Bellum Crucis 7.0 niepotrzebnie w Bellum Crucis 7.0 utworzyłeś kolejny folder Bellum Crucis 7.0
Zrobilem jeszcze raz instalke tego moda ..i mam tak w sciezce jak podales ...ale dalej mam ten problem ze wyskakuje mi to czarne okienko ?? i mi sie nie wlancza mod ..
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...a-wersji-steam instalujesz wg rozwiązań podanych w 1 lub 2 poście? Inne mody działają?
Prawidłowa ścieżka to Medieval/mods/BellumCrucis7 (nie żadne 7.0 ani żadnych spacji) i nie może być żadnych więcej katalogów, czyli w tym ostatnim ma być plik Bellum Crucis 7.exe.
No i druga sprawa to właśnie to co podał sadam86, czyli jak odpalić wersję steamową.
Mam taki sam kłopot jak kolega marchlew , pojawia mi się czarny ekran i nic . Próbowałem instalować zgodnie z instrukcjami dla steam ale program Kingdoms Luncher App nie działa a jak już działa to pojawia się komunikat że wymaga instalacji oraz uruchomienia med2/kingdoms .Uruchamiałem wcześniej grę oraz dodatki i nie mam pomysłu co dalej robić.
Tu nie trzeba mieć żadnych pomysłów, trzeba po prostu w poprawny katalog wgrać moda i zastosować się do zaleceń w przypadku wersji dla steam, żadna filozofia.
Witam..znowu prosze o pomoc ..a wiec pobralem moda z Tarenta mam wszystkie czesci ,sa w jednym folderze ..klikam na pierwszy plik zeby sie otwarlo ,wyskauja mi 3 foldery dwa setup 1 oraz setup 2 plus instalka ale jak klikam na instalke to mi prosi o wlozenie plyty albo cos w tym stylu nie wiem o co teraz chodzi ... przez tydzien sciagalem moda i teraz znowu jest jakis problem ..moze mnie ktos oswiecic o co chodzi tym razem
Ten temat post nr 1 opis instalacji, bardzo dokładny. Link: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...ja-og%C3%B3lna
Witam. Mam problem z odpaleniem moda. Mianowicie gdy odpalam tego moda to wyskakuje to okienki cmd i gdy się ono zamyka to nie odpala mi gry i nic się nie dzieje. O co z tym chodzi ?
Witaj. Zwykle chodzi o zły sposób instalacji.
Piszesz w temacie Megasubmoda, czyste Bellum 7.0 Ci działa?
Jak chodzi o czyste BC 7.0 to nie ten temat. Podaj też jaki masz Windows i dokładną ścieżkę do moda. Czy gra na systemowym dysku itp. Proroków tu nie ma.
Chodzi o normalnego BC :D
Jest zainstalowany na : D:\Gry\SEGA\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7
Windows 7 home premium i nie jest zainstalowany na systemowym.
UAC przed instalacją wyłączyłeś? To okienko nie powinno się zamykać.
Tak, wyłączyłem.
To sprawdź czy na pewno to zrobiłeś.
Uruchom też kompa ponownie i spróbuj odpalić moda, po restarcie Windowsa.