Ja mam całe KP i większość neutralnych srebrnych i zlotych. Wiekszosc nilfgaardu i uposledzone talie skellige elfów i potworów. Dla mnie spoko, można dać po prostu limit skrawkow i byłoby git.
Wersja do druku
Ja mam całe KP i większość neutralnych srebrnych i zlotych. Wiekszosc nilfgaardu i uposledzone talie skellige elfów i potworów. Dla mnie spoko, można dać po prostu limit skrawkow i byłoby git.
Limit 2000 jest ok,choć taki wykręcę tylko na jednej i to znanej przez wszystkich talii więc bardzo dużo by spadły moje szanse w ewentualnych meczach.
ja chętnie bym wziął udział. Skupiam się na jednej nacji ale zbieram do trzech. Także mecz "best of 3" wydaje mi się atrakcyjny. Jeżeli nie uzbierałoby się wielu chętnych można by zrobić mini ligę, gdzie każdy grałby z każdym.Pewne punkty na samochwale maracie miałbym już w kieszeni :cool:
Il Duce, to możemy grać taliami podstawowymi i ustalić ilość kart srebrnych i złotych z poza tego grona np. na 1-2.
Liga również jest dobrym pomysłem, wtedy każdy zagra z każdym.
Postarajmy się to zrobić tak, żeby każdy był zadowolony i miał w miarę równe szanse.
Jak dla mnie moze byc. Ja i tak mam jedna talie, ktora gram a na pozostale talie zbieram karty po prostu bo wczesniej je po usuwalem
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
Jak coś to jest zainteresowany udziałem w jakimkolwiek turnieju ;)
Ja również.
Karoleq i Golderox też pewnie zagrają - Także paru graczy mamy - Poziomy dość podobne mamy ;)
No to myślę że wraz z Open Betą będzie można startować. :)
Czemu macie takie wzdragania przed zorganizowaniem takiego turnieju. Jakby Gwint był grą gdzie wszystko zależy od posiadanych kart to bym go nawet nie tknął ;)
Dobre rozdanie i na prostych kombach z tanich brązowych kart można rozwalić ,,bogacza'' ;)
Wie ktoś dokładnie jak będzie wyglądał wipe kont w gwincie ? Bo widziałem artykuł ( aktualnie nie mogę go znaleźć, więc to co napiszę najprawdopodobniej nie będzie prawdą ) na jakiejś fanowskiej stronce, mówiący o tym że po wipi'e kont starzy gracze otrzymają beczki - 2 za każdą rangę i 1 za co drugi level. Jeżeli to prawda to i tak gracze tacy jak Zachar nie mają szans. Dla przykładu ja : 8 ranga i 26 lv. Po wipi'e dostanę w sumie 16 beczek z rangi i 13 z levelu. Plus doświadczenie jakie mają gracze grający już jakiś czas,
Oczywiście jak wspominałem, nie jestem pewny tych informacji w 100% .
@Andrij - dokładnie. Najlepszym tego przykładem było zwycięstwo Andrija, gdy pokonał mnie grając pogodynką bez wielu złotych kart.
Nie ma żadnego wzdrygania, ale warto poczekać na lepszy balans. :)
Marat podawał stronkę. Wraz z otwartą betą usunięte będą wszystkie karty i tak: Za każde 5 lvl będą 2 beczki i za każdy poziom rangi 2 beczeki. Oprócz tego ci co kupili beczki otrzymają ich taką samą ilość. Czyli ja mam 60 beczek na starcie. ;)
Andrij, owszem, że można, tak jak Legia mogła zremisować z Realem Madryt :D Natomiast jak często to się wydarzy, 1-2 razy na 10?
Ja bym ten turniej w formie ligi rozegrał jeszcze teraz, każdy na 3 taliach za maksymalnie 2 tys skrawków. Tak tylko dla zabawy, jak ktoś nie będzie miał tańsze decki, to trudno i tak nie gramy o nagrody. Jak się wciągniemy, to w przyszłości można pomyśleć nad czymś bardziej rozbudowanym ( zobaczymy ilu ludzi dojdzie w OB, gdzie pewnie ruszy cała machina marketingowo-reklamowa ). Zaraz zrobię osobny temat i podyskutujemy.
Nikczemnik, tu masz dokładny opis:
http://wpc.4d7d.edgecastcdn.net/004D..._Update_PL.png
Załącznik 2022
Udało się wbić kolejną rangę, a już w to zwątpiłem, bo jak dwa tygodnie temu zrobiłem 3350 mmr, to od tego czasu spadłem poniżej 3k, a w najgorszym momencie nawet poniżej 2,6k mmr. W dwa dni odrobiłem tysiąc punktów z wr rzędu 75% ( 24-8 ) na tej konkretnej talii:
http://www.gwentdb.com/decks/12870-g...hewps-monsters
Mocno polecam, jak się człowiek nauczy to obsługiwać, to jest to wręcz samograj, choć mimo schematyczności, trzeba się trochę nakombinować momentami i pograć na prawdę pomysłowo.
Ja mam fajna talie na pozeranie:) Nikczemnik sie juz przekonal jak talia sie sprawuje choc oczywiscie przegralem z Nilfgardem jak dobrze pamietam.. Krowie truchlo to naprawde upierdliwa karta:)
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
Meh, korzystanie z decków innych jest dla mnie trochę słabe.
Co nie?:drunk:
A tak na prawdę, to kwadratowych jaj nie wymyślisz w tej grze, ostatecznie i tak dojdziesz do takiego rozwiązania, jakim gra się w topce.
Zresztą ci wszyscy "podawacze decków" to często też kopiują pomysły anonimów z którymi grali i dostali baty, a zauważyli ciekawe rozwiązanie. Potem lata po necie "deck Swima", "deck kogośtam" - zwłaszcza ten pierwszy robi krecią robotę, jak ostatnio z deckiem który miał być zaskakujący, bo grało się Królem Żebraków w Scoia i tak się konstruowało talie, żeby to Torouviel była najniższą jednostką - przeciwnik miał w założeniu pomyśleć, że to Ciaran ( 1 pkt, wraca do ręki po przegranej rundzie ) - no ale typ gdzieś to podpatrzył i zaraz wrzucił na gwentdb i całe zaskoczenie szlag trafił ( choć wielkiej kariery by ta talia nie zrobiła, ale zawsze, przez te kilka dni byłoby wyższe wr ).
To samo było z C:Szarża, zagrałem raz przeciwko temu i postanowiłem sam coś złożyć, początkowo sporo się to różniło od tej najpopularniejszej wersji, ale w trakcie testów doszedłem do konfiguracji, która różniła się tylko jedną kartą od wersji Swima - jak typ to dał, to oczywiście 3/4 ludzi w top tysiąc grało tym prawie miesiąc - niektórzy już gg nie dawali takim :F
Pomyślałem pogram rankedy.
6 razy Dagon :P
Ranga 6 także nie jakieś tanie pogodynki z niższych...
Ale jaki konkretnie Dagon? Na pogodzie, czy pożeranie nekkerów? To drugie jak pisałem wyżej, jest na dzień dzisiejszy OP. W poniedziałek wbiłem na tym najwyżej na 101 miejsce w rankingu.
Natomiast zaczynają się pojawiać kontry, choć na razie nie potrafią zneutralizować tej talii całkowicie, raczej wyrównują szansę - głównie Pavetta w KP, Sweers w Nilfgardzie, jakieś epidemie mi się zdarzyło spotykać oraz grzybki.
W środę stream dot. nadchodzącego dużego patcha ( w wersji angielskiej już we wtorek )
http://forums.cdprojektred.com/forum...C5%BC-15-marca
Będzie omówiona nowa mechanika pozycjonowania. O co chodzi? Teraz będziemy decydować w którym miejscu w rzędzie kładziemy kartę - najprawdopodobniej zmian doczekają się takie karty jak rozdarcie ( każdej kolejnej jednostce ma zadawać o 1 mniej obrażeń - aż do zera ) i wiele, wiele innych.
Możliwe są też duże zmiany w KP, bo REDzi nie są zadowoleni z tej frakcji, która zatraciła unikatowość posiadaną przez inne talie. Ozłacanie na wyższych poziomach nie jest skuteczne, głównie pojawia się tam kontrolny Radovid grany od wejścia rankingów ( a nawet wcześniej ). Możliwe, że medycy KP zostaną całkowicie zmienieni, tak by wskrzeszanie było unikatowe tylko dla Skellige.
Dagon różniasty bo z tego co zauważyłem to na 6-10 jest niezły rozjazd. Były mglaki, pogodynki i nekkery :P
Wieczorem zrobiłem drugą sesyjkę - tym razem 6 Eithne :P
Trafiłem parę razy na talie nastawione na pożeranie i szczerze to dla mnie to nie jest nic specjalnego. Jest to dość mocna talia ale na pewno nie nazwałbym jej op,zwłaszcza kiedy dysponujemy rozdarciem czy bombą. Op to dla mnie na ten moment jest talia Skellige nastawiona na wskrzeszanie,to dopiero jest mocna rzecz. Buff dla KP mile widziany jako,że gram głównie tą nacją,może wreszcie Redzi sprawią,że medycy polowi będą bardziej grywalni bo na ten moment to najgorsi medycy w grze i dla mnie osobiście - marnowanie miejsca w talii.(zwłaszcza kiedy się gra na rębaczy i temerską,za duże prawdopodobieństwo wskrzeszenia akurat tych kart z cmentarza). Ale przede wszystkim to liczę na ogromny nerf dla krowiego truchła,to jest tak nie zbalansowana karta,że brak mi słów.
Jak dla mnie krowie truchło jest zbalansowane. Można sobie z nim radzić atrapą, piorunen alzura i innymi blokadami ( tasak,egan + jednostki zadające obrażenia ).
Nie ma to jak zużyć srebrną kartę żeby zneutralizować jedną brązową(oponent wciąż ma dwa truchła w talii) albo użyć karty zadającej 7 obrażeń na truchło o wartości 1 gdzie przeciwnikowi wciąż zostaje karta o wartości 4 po jego stronie...Nie,krowie truchło nie jest zbalansowane,może i by było gdyby zabijało jednostki w danym rzędzie o sile mniejszej niż dajmy na to 4 ale nie kiedy brązowa karta potrafi zdjąć przeciwnikowi 16 punktów w postaci dwóch kart po 8,to dla mnie jest chore po prostu.
Potwierdzam, jak na brązową kartę jest OP. Coś takiego mogłoby być złotą.
Dokładnie,złota albo co najmniej srebrna,bo to czasem jest lepsze niż pożoga a jest jako brązowa karta i do tego w trzech sztukach...
Być może trafiasz na ludzi którzy nie potrafią tymi nekkerami grać, a w tej talii po to masz ekkimy, żeby zjadać nadwyżkę i wstawiać do innego rzędu, co utrudnia granie pogodą i dbomb. Zresztą bombę możesz użyć raz, a potwory pierwszą rundę zaczynają wiedźmiami za 22 pkt. No i jest jeszcze Kejran, który może sprzątnąć najsilniejsze jednostki przed bombą + Grot i Imlerith robią niezły przemiał punktowy. Ja po 70 grach tą talią w przedziale miejsc 100-7000 mam ciągle 80% wr.
A truchłu bym po prostu dał możliwość ściągnięcia tylko jednej jednostki. Ciągle mocne na samotne 10+ ( wspomniane wyżej ekkimy czy też jakiegoś mistrza mistrzów ze Skellige ) ale już przy graniu kilku jednostek na rząd nie tak efektywne.
https://www.playgwent.com/pl/tournament już na becie startują turnieje z niezłą pulą 100 tys $, strach pomyśleć jak pełna wersja zawojuje e-sport.
Zapomniałem odpowiedzieć z tego wszystkiego - Ty zły człowieku,zapeszyłeś,zacząłem trafiać na bardziej ogarniętych "pożeraczy" i dostawać łomot ;). Jako,że wchodzi pozycjonowanie truchło na pewno dostanie nerfa,pytanie tylko na jaką skalę.
Co do turnieju to kwota jak na betę kosmiczna,ale trudno sie dziwić skoro jest tak duże zainteresowanie tą grą. Mam nadzieję,że wspomniane wyżej pozycjonowanie jeszcze bardziej ją ulepszy zamiast zepsuć dotychczasową frajdę(przeplataną wybuchami wściekłości po seriach porażek ;D)
Siewca będzie zmieniony, polecam ten temat, zmiany spisane po angielskim streamie:
http://gwentify.com/upcoming-positio...-future-patch/
Co prawda w środę był polski stream i przez ten jeden dzień doszło do kolejnych zmian, ale z grubsza pokazuje to w jaką stronę idą twórcy.
Siewca ma teraz 6 punktów, ale będzie się odpalał po 2 turach ( o ile rozumiem, odpali po ruchu osoby atakowanej, więc mamy więcej czasu na odpowiedź ) nie wiem czy nie będzie działał tylko na jedną jednostkę. Ogólnie sporo zmian, w tym te mniej istotne jak możliwość komunikacji z przeciwnikiem, poprzez 6 komentarzy wypowiadanych przez Geralta.
Nową kartą must have w każdej talii wydają się kajdany z dwimerytu, które będą teraz blokować/odblokowywać umiejętności specjalne kart.
Nerf dla tych dwóch najbardziej OP talii tego patcha, czyli krasnoludów oraz nekkerów. Pierwszym znerfiono medyków oraz nie moga już przechodzić na obie rundy. Nekkerom natomiast odebrano status roju, więc nie użyjemy na nich gniazda potworów. Całkiem sensowne nerfy, które nie robią z dnia na dzień obu talii niegrywalnymi, da się coś z tego wskrzesić jeszcze, choć pewnie pojawi się coś bardziej OP.
No i duży nerf dla Morkvarga w Skellige, teraz po zablokowaniu jego umiejętności, blokada będzie również działać na cmentarzu - jak na moje oko, wypada z użytku ta karta w topowych deckach.
Dodam od siebie parę uwag :
- nerf dla wiedźminów,niezbyt duży ale już nie wchodzą za tyle siły ile poprzednio(oberwało się też wiedźmom)
- nerf dla Yen klątwy,w tej chwili ta karta jest kompletnie do niczego o ile dobrze rozumiem jej nową umiejętność
- ogromny nerf dla Cahira,i w sumie słusznie,jeżeli przeciwnik spasował to nie można użyć jego specjalnej umiejętności, w zamian potężny buff dla emisariusza
- nerf dla Skellige poza Dzikiem Morskim, którego posiadam więc w sumie się cieszę ;p
- nerf dla bomby, dla mnie jak na srebrną kartę nie jest już taka mocna i lepiej wziąć ze dwa kajdany
- buff dla KP a konkretnie ich machin,to może być bardzo op talia na ten moment
Oprócz tego zmiany działania wielu innych kart ale nie będę się już dalej o tym wszystkim rozpisywał,wymieniłem wyżej to co najważniejsze i najbardziej rzucające się w oczy z mojego punktu widzenia. Tylko,że skoro Morkvargowi można tak zablokować umiejętność to oznacza, że także Olgierdowi. Krowie truchło dostało w sumie nerfa, bo teraz mamy o turę więcej na reakcję więc to na plus choć liczyłem na coś dalej idącego. Choć poczekajmy jeszcze na listę zmian wydaną przez Redów, bo pewnie będzie kilka różnic względem tego co wstawiłeś.
Taaa... a ja za dotykiem czarodziejskiej różdżki oduczyłem się grać nekkerami. W 3 dni z drugiej setki spadłem do drugiej setki... drugiego tysiąca. Przegrywam dosłownie z każdym, z taliami które mają kontry na nekkery, jak i z taliami które ich nie mają. Zmieniłem talie na inne i zacząłem nawet grać na potyczkach. Nie zmieniło się nic, nadal przegrywam wszystkim czym gram i ze wszystkimi ( wszystkimi taliami, oraz wszystkimi graczami, nawet takimi z 600 mmr ). Genialnie to wróży na moje dwa ostatnie pojedynki w lidze...
Co do zmian, mocno mnie irytują pewne sprawy. Redzi od dwóch patchy twierdzą, że chcą ograniczyć usuwanie jednostek. W tym patchu np. Nithral dostaje 8 siły, więc piorun się go nie ima. Zabierają możliwość uderzenia w złote jednostki przez Triss, Iorvetha, Vernona czy Radowida. Niby wszystko spoko... ale w tym samym patchu dodają kajdany, które będą blokować dowolną kartę w grze... I tak jak nie każdą złotą karte można było ściągnąć na raz Iorvethem czy czasem nawet Radowidem ( tymbardziej z bonusem KP ), tak teraz będzie można ją zablokować jednym zagraniem.
Były wojny na mardroeme, teraz będzie wymiana ognia na kajdany ( blokada-odblokowanie-blokada-odblokowanie... i tak do wyczerpania zapasów, a jest jeszcze Tasak czy Egan ). Mówiąc krótko, na jedno wyjdzie... nadal skuteczniejsze będą te karty, które od razu po zagraniu aktywują efekt. Taki Villentretenmerth to chyba będzie jedną z mniej granych kart. Obym się mylił.
Nie no,zaraz,chyba brązowa karta nie będzie w stanie zablokować złotej? To wieje dla mnie absurdem. Jeszcze srebrna albo złota - jasne,ale nie brąz...Im więcej czytam o tych zmianach tym mniej mi się to zaczyna podobać,mam nadzieję,że się mylę i gra zostanie tak samo fajna.
Dokładnie tak będzie :P - Kajdanki to brązy i może mieć je aż 3 w talii gdzie wcześniej były nie przydatne bo mieliśmy bombe, która choć była srebrna to jednak kosiła cały rząd. :)
W sumie to od dwóch patchy nie podoba mi się wiele zmian, ale za każdym razem przyzwyczajam się do nich i nadal czerpię przyjemność z gry. Bardziej mnie denerwuje niekonsekwencja którą opisałem wyżej. Ograniczamy usuwanie, ale dodajemy coś innego, co zablokuje umiejętności specjalne... no to przecież na jedno wyjdzie, tyle, że czyste punkty zostaną na stole. Myślałem, że chodzi tu o zwiększenie szansy na użycie ciekawych umiejętności wielu kart które nie są dziś grane, ale przy blokadzie i tak się tego nie uda. Opis kajdan mówi jasno "lock any unit" i oczywiście blokada wszelkich umiejętności + ściągnięcie złota. To wole Iorvetha walącego za 6.
Być może coś się jeszcze zmieni, pożyjemy, zobaczymy. Patch nie wyjdzie przed końcem zapisów do turnieju, czyli najwcześniej chyba czwartek/piątek.
Jutubery już mają dostęp do serwrera testowego z nowym patchem, większość gra na twitchu, więc pewnie można coś znaleźć ( z polskich to chyba najpopularniejszy jest OjciecDwójkiDzieci ).
Merchant wypuścił już dwa filmiki, w tym jeden pokazujący nowe umiejętności Ge'elsa i wróży mu powrót do mety.
https://www.youtube.com/channel/UC3Z...p6nD9Iw/videos
KingBlackToof znowuż opisuje wszystkie karty:
https://www.youtube.com/user/KingBlackToof/videos
Obejrzałem w przyspieszonym tempie filmiki opisujące zmiany w kartach i właściwie wszystkie wydają się sensowne* i na duży plus oprócz tych nieszczęsnych kajdanów. Najdziwniejsze jest to,że nawet Radowid może blokować tylko nie złote karty...Coś tu jest ewidentnie nie tak i myślę,że szybko to zmienią.
*Jednak wcześniej był błąd w tłumaczeniu i Yen klątwy dalej działa tak samo tylko ma mniejszą siłę bazową o 1. Inna sprawa,że teraz wystarczą kajdany żeby ją całkiem zneutralizować...
Takie tam z serwera testowego. Henselt typowy, grany również dziś, pytanie tylko, czy zyska ta talia na skuteczności w nowym patchu, czy będzie raczej sytuacyjna tak jak obecnie.
No i dodatkowo ciekawy deck na Nilfgardzie ( również jest możliwość grania tym teraz, ale jednak nowy emisariusz będzie mógł wybierać z dwóch kart, więc mocno to pomoże w kontroli poczynań ).
https://www.youtube.com/watch?v=7D5lEvBNb2M&t=206s
Kolejne zmiany na test serwerze uderzają mocno w pogodę ( która i tak była słaba ). Już wcześniej było wiadomo, że RNR został totalnie zmieniony i zadaje teraz obrażenia, a nie daje pogody we wszystkich rzędach. Teraz czyste niebo na powrót będzie ściągać pogodę z całej planszy, a nie tylko z jednego rzędu, dodatkowo Duch Lasu będzie dawał mgłę tylko po stronie osoby zagrywającej go...
Dla mnie to trochę śmieszne, sam nie jestem fanem potwornych pogodynek, bo w sumie to grałem taką talią tylko kilka dni, zaraz po wyjściu Nilfgardu, gdzie dało się tym konkurować jako tako ( choć szału też nie było ) z topowymi taliami mety. Potem poszedł nerf w minipatchu i nie dało się tym już grać. Natomiast teraz takie szopki...
Pogoda wymiata na niższych rangach i jest najprostszą talią na początek :ok:
Najlepsza początkowa talia to skelige na okrzyk bojowy :D.
A tak serio, to łapię się za głowę gdy widzę co wprowadza nowa aktualizacja. Rgr miał sens, jeżeli brzask usuwał pogodę z jednego rzędu. Teraz zadawanie obrażeń, jest dość hmm.. średnie ? Bo od tego mamy rozdarcie, trzęsienia ziemi ( swoją drogą myślę że po poatchu znowu stanie się kartą często używaną ), pioruny.
Tak, kajdany beda teraz najmocniejsza karta w kazdej talii i co smieszne beda silniejsze od bomby. Dla mnie nie podoba sie nerf Dijksttry, Radowida, zlotej trojki z dmgem(teraz najbardziej oplaca sie geralt z 12). Do tego jeszcze zwiekszona losowosc w dmgu kilku kart (np uderza 8 razy w losowy cel trzesienia ziemi bodjaze) wylacza czesc zagran taktycznych. Willen bedzie na pewno nie grywalny. Bloki beda nawet na cmentarzu, a nawet jak sie odblokuje to wciaz bedzie srebrny czyli podatny na ciosy. Dziwi mnie, ze zamiast dodac jakies dzialania kompletnie niegrywalnym kartom, ktorych jest duzo redzi nerfia inne. To z Duchem Lasu to debilizm, ale brzask na cala mape to dobry pomysl bo trzeba bedzie wiecej myslec nad zagraniami pogody niz jak u potworow, slepo rzucac te pogody, a jak juz sie mialo sare i giganta to wgl.