-
Re: The Lord of the Rings: Total War
Nie.
Jeżeli zwykły Rome TW działał Ci to mod także będzie Ci działał, lecz jeżeli masz słabą moc obliczeniową PC to wolniej na mapie kampanii, ponieważ przerabia skrypty oraz trochę wolniej w trakcie bitwy, z powodu powiększonych jednostek oraz nowych modeli.
Pozdrawiam :)
-
Pograłem jakieś pół godzinki i już mogę śmiało powiedzieć, że modzik WYMIATA :D A najbardziej rozwaliła mnie ta LOL Army, gość, który to wymyślił, musiał mieć ładnie zrytą banię :lol: Włączyłem kampanię Mordoru, ale w przeglądarce budynków, nie widziałem żadnego, który by odpowiadał za rekrutowanie latających bestii. Czy w kampanii jest to niemożliwe??
-
Latające bestie służą jako bodyguard niektórych Nazguli, tzn: jedne mają za gwardię bestie a inni czarnych Numenoryjczyków na koniach .
Pozdrawiam
-
mam pytanko, co zrobić (jakiś submod, czy coś?) aby mieć podczas bitew takie miasta jak na linkach ze screenami: http://www.moddb.com/mods/the-lord-of-t ... 5#imagebox
http://www.moddb.com/mods/the-lord-of-t ... 2#imagebox ?
-
Poczekać na nową wersje LOTRa
-
A zwróciliście uwage na jednostke w górach na końcu mapy na północnym - wschodzie
-
Jeśli jest ktoś jeszcze zainteresowany to na dziale moda na twcenter z tego co zrozumiałem większość nowej wersji mają zrobione, robią testy bo w kampani się ctd pojawiają no i powinna wyjść nowa wersja. Z tego co widziałem wles odwalił kawał dobrej roboty i zrobił prawie wszystkie znane osady ze Śródziemia. Chętnie zobaczę jak nowe LotR będzie wyglądało przy nowym głośno reklamowanym TATW 3.1 :D
-
Re: LOTR mod oddający realia tolkienowskiego Śródziemia i f
Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Aleksa dodatek, masz? Tak pytam na wszelki wypadek, ja gram sobie aktualnie w tego moda, przy instalacji każdego moda, a ten instaluje się bezproblemowo, podajesz ścieżkę swojej gry, np.
D:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\
instalujesz, z podanych linków, wersja powinna Rome, być bez innych modyfikacji, tak na wszelki wypadek ;)
Reszta, podobnie, pozdrawiam.
W hotfixie, masz folder
alexander i drugi taki sam na twardym, robisz kopiuj, i wyskakuje opcja nadpisz....
Już prościej nie mogę, wybacz ;)
co to znaczu hotfix
-
Re: LOTR mod oddający realia tolkienowskiego Śródziemia i f
Cytat:
Zamieszczone przez anakin
Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Aleksa dodatek, masz? Tak pytam na wszelki wypadek, ja gram sobie aktualnie w tego moda, przy instalacji każdego moda, a ten instaluje się bezproblemowo, podajesz ścieżkę swojej gry, np.
D:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\
instalujesz, z podanych linków, wersja powinna Rome, być bez innych modyfikacji, tak na wszelki wypadek ;)
Reszta, podobnie, pozdrawiam.
W hotfixie, masz folder
alexander i drugi taki sam na twardym, robisz kopiuj, i wyskakuje opcja nadpisz....
Już prościej nie mogę, wybacz ;)
co to znaczu hotfix
mały patch uzupełniający wersję, aktualizujący daną modyfikację
-
W czasie gdy część sympatyków Śródziemia walczy w produkcji TA pod Medka 2, w spokoju i powoli dojrzewa następna i ostateczna wersja tego moda. Imponujące zmiany i oddanie realiów świata Tolkiena.
Proszę tutaj link do galerii :)
http://lotr-tw.net/viewtopic.php?f=1&t=5954
-
Widziałem że już mieli pewne problemy z modem mianowicie chodzi o wywalanie po uruchomieniu gry (obrazek Aragorna i bum) zainstalowałem moda i patch 2.08 coś jeszcze jest konieczne? Ja tam z modami do Roma nie jestem obeznany bardzo (porąbana instalacja itp) i nie za bardzo rozumiem co robić mimo że niektórzy pisali (zrozumiałem tylko że trzeba patcha 2.08 zainstalować).
-
Mam problem ... Po odpaleniu gry wyskakuje mi błąd " Failed to read censored world dicionary file: alexander/lordtw/data//chat_filter.san " i tak cały czas ... Zainstalowałem wszystko pacząc dokładnie na polecenia .. Prosiłbym o szybką pomoc :cry:
-
Instalowałeś do głównego folderu z grą czy do jakiegoś folderu (np. Mods) ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Lwie Serce
Widziałem że już mieli pewne problemy z modem mianowicie chodzi o wywalanie po uruchomieniu gry (obrazek Aragorna i bum) zainstalowałem moda i patch 2.08 coś jeszcze jest konieczne? Ja tam z modami do Roma nie jestem obeznany bardzo (porąbana instalacja itp) i nie za bardzo rozumiem co robić mimo że niektórzy pisali (zrozumiałem tylko że trzeba patcha 2.08 zainstalować).
Mam dokładnie ten sam problem. Mam wszystkie patche, dodatek Alexa, zainstalowałem do głównego folderu. Wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją, element docelowy skrótu Alexandra to: "D:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\RomeTW-ALX.exe" -mod:alexander/lotrtw. Co jest nie tak? Da się to czymś poprawić? Może jakiś submodzik, który od razu dodawałby różne bajery? : D
-
Wydaje mi się że znalazłem przyczynę tego problemu, zapomniałem zrobić kopii zapasowej Rome TW i instalowałem różne mody, teraz nawet podstawka mi się nie odpala, muszę zrobić reinstalkę, jednak najpierw trzeba przegrać Fourth Age na płytę, podobno już nie ma skąd go pobrać :)
Ringilu, masz zainstalowane jakieś mody? Jeśli tak to po zrobieniu ewentualnej reinstalki i zainstalowaniu moda na czystego Roma (niemodowanego) odpalisz go, możesz dać znać? Ja niestety płytę pożyczyłem i nie mam jak sprawdzić :)
-
To byl w ogóle pierwszy mój mod w historii mojej długiej kariery w TW, więc coś takiego raczej nie wchodzi w grę. Co do wydania, to aktualnie korzystam z Antologii. Swoją drogą Fourth Age to chyba zupełnie inny mod, bo już się pogubiłem? Myślałem, że jest jest lotr i o wiele starszy 4 age : (.
P.S. Dzięki za szybką odpowiedź : ).
-
Tak, Fourth Age jest zupełnie innym modem, ale też w świecie Tolkiena ;)
Jak już odzyskam płytę to napiszę czy reinstalka pomogła :) Ewentualnie jakiś hotfix można zainstalować, nie wiem czy go masz ale podobno pomaga, dokładnie hotfix 2.06, nie mam pojęcia czy to coś da, ja to mam małe doświadczenie z modami jakby co :)
-
Oczywiście wiem, że to również Tolkien. Chcesz, to mogę zrobić reinstall. Napisz mi jeden argument oprócz "warto spróbować", bo nie mogę czekać, pęknie mi bania. Ostatnio (rok temu, ale koleś ponoć nie może jej znaleźć) pożyczyłem płytę od Bitwy o Śródziemie i dlatego tęsknię za Noldorami :].
P.S. Ten argument może brzmieć tak:
Podczas gry na vanilli RTW mogło stać się to i to: sejwy z gry Miastami Greckimi mogły uszkodzić tekstury triarich i dlatego LOTR nie może włączyć mumakili :D.
-
Znam to uczucie, dlatego Fourth mi z nieba spadł jak z LOTRem walczyłem :lol:
Wiesz, nie wiem czy reinstall coś da, ja tylko mogę spróbować bo nic innego nie pomaga a jako iż taki sam problem co z LOTR pojawił mi się w podstawce i zwykłym Aleksandrze to myślę że pomoże, a to jest dlatego że jakiś mod musiał mi pliki nadpisać bo ich napchałem (z 5 bodajże). A skoro u Ciebie jest ten problem a jak mówisz nie masz żadnych modów to nie wiem, rób jak Ty uważasz za słuszne ;)
-
To ja się przejdę do tego kolegi, co mi zgubił Bitwę : l. Tak serio, to spróbuję tej reinstalki, ale już nie dziś.
-
Pierwsza sprawa, warto pomęczyć się by zagrać w tego moda, ma inaczej rozłożony balans niż jego młodszy kolega pod Medkiem 2 i w wersji swojej ma to, czego nie ma podstawowy TA...
Czy masz grę z dodatkiem Aleks? Czy zainstalowałeś gdzie indziej niż dysk gdzie masz Windowsa? Jakiego masz Windowsa i sprzęt? Jeżeli masz grę zainstalowaną z dodatkiem aleks gdzie indziej niż system Windows, to zwróć uwagę, że podana ścieżka instalacji jest domyślna, masz na pewno inną...Nim sobie nie wyjaśnisz j.w. to ciężko coś wyrokować...
-
O, dziękuję za dobre chęci. Przepraszam, że odpowiadam z opóźnieniem, ale przez czas świąt nie wchodziłem na forum. Tak więc...
- zainstalowałem Rome: Total War w dysku D, mój kochany Windows XP jest zainstalowany na dysku C, czyli innym. Rzeczywiście ścieżka domyślna była inna, ale myślę, że znalezienie głównego folderu z grą nie jest takie trudne : I (podawałem już swój element docelowy skrótu Alexandra).
- Oczywiście mam wszystkie dodatki - BI i Alexandra. Jak wspominałem, posiadam wydanie "Antologia".
- Sprzęt jest bardzo stary, ale dzięki ciągłej dbałości zachował sprawność pozwalającą na ciskanie w Total Wary : ). Może wrzucę swój screen z CCleaner, bo wstyd mi własnoręcznie pisać nazwy przestarzałych komponentów (na co dzień korzystam z laptopa, dzięki zintegrowanej karcie graficznej mojego Acera stary dobry PC-et wciąż może się wykazać :P ).
http://zapodaj.net/images/d9dc0a2466f82.bmp
-
To może być, to, sprzęt jest hmmm.... :oops:
Cytat:
Zamieszczone przez faolion
Ja mam taki problem, zainstalowałem roma-antologię, potem LOTRTW_v2.0b_OB następnie LOTRTW_PATCH_v2.08c_OB pojawiła mi się ikonka z pierścieniem gdy włączam moda pojawia się obrazek z Aragornem i nic tak już zostaje.
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
dawno w niego nie grałem, więc nie pamiętam jaka była pierwsza ikonka. Niektóre mody ładują się po po prostu dość długo, musisz poczekać kilka minut. Podobna sytuacja jest w EB, też trzeba było poczekać kilka minut nim się załaduje wszystko.
Jakby co, to pomyślimy dalej :cry:
-
Rada z poczekaniem kilka minut jest cenna. Szczególnie z procesorem podobnym do mojego. Za chwilę wypróbuję i pójdę coś zjeść : ).
Udało się! Trochę się naczekałem, ale mam parę zastrzeżeń/pytań:
- filmiki odtwarzane w menu głównym są w BARDZO małej rozdzielczości (muszę się domyślać, co widzę na ekranie). Próbowałem grzebać w opcjach, ale nie pomogło.
- Podobno istnieje jakiś bug związany z kampanią. Nie wczytuję się po kilku zapisach. Jak temu zapobiec?
Nie grałem jeszcze ani bitwy, ani kampanii, ale zasmucił mnie ten obraz z menu głównym i pognałem tutaj : ).
-
Cytat:
Zamieszczone przez Ringil
Rada z poczekaniem kilka minut jest cenna. Szczególnie z procesorem podobnym do mojego. Za chwilę wypróbuję i pójdę coś zjeść : ).
Udało się! Trochę się naczekałem, ale mam parę zastrzeżeń/pytań:
- filmiki odtwarzane w menu głównym są w BARDZO małej rozdzielczości (muszę się domyślać, co widzę na ekranie). Próbowałem grzebać w opcjach, ale nie pomogło.
- Podobno istnieje jakiś bug związany z kampanią. Nie wczytuję się po kilku zapisach. Jak temu zapobiec?
Nie grałem jeszcze ani bitwy, ani kampanii, ale zasmucił mnie ten obraz z menu głównym i pognałem tutaj : ).
Cosik nie tak jest, zrób według tego, to czasy gdy miałem czcigodnego mocarnego athlonka bartonka ;) , co nikomu się nie kłaniał i xp-ek, powinno pomóc, jak by zaszkodziło całkiem :mrgreen: , to można to spokojnie odinstalować...
to na początek
link do programu
http://www.dobreprogramy.pl/ACE-Mega-Co ... 11856.html
viewtopic.php?p=124764#p124764
-----------------------------
teraz druga sprawa, spróbuj najpierw skasować sławetny map. rwm, on się potem znowu zregeneruje
Potem
Cytat:
Zamieszczone przez inquisitor
Cytat:
czarna mapa kampani... :x wie ktoś jak na to zaradzić??? Wyskakuje mi komunikat please relod the script. Pojawia się on w czasie wczytywania gry i na mape kampanie. Klikam kolejną turę i mapa jest normalna, a nastepna czarna... :x
O ile się nie mylę to musisz mieć włączonego doradcę i w pierwszej rundzie będziesz miał jego poradę(zaraz po rozpoczęciu nowej gry)o włączeniu skryptu,dajesz wtedy show me how i gotowe.
Ja uciekam, powodzenia może ktoś inny z grających ci pomoże jakby to nie pomogło. 8-)
pozdrawiam
-
Jeszcze jest kwestia niskiego wzrostu populacji/kasy. W MOSie do Third Age`a był skrypt, który zmieniał "któryśtam" współczynnik w plikach. Da się to zrobić ręcznie? Podobno jest to kwestia dopisania cyfry w notatniku.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Ringil
Jeszcze jest kwestia niskiego wzrostu populacji/kasy. W MOSie do Third Age`a był skrypt, który zmieniał "któryśtam" współczynnik w plikach. Da się to zrobić ręcznie? Podobno jest to kwestia dopisania cyfry w notatniku.
Zerknij tutaj, sam lepiej bym tego nie wytłumaczył jak to zrobić, pozdrawiam :D
viewtopic.php?f=248&t=5535
-
Cytat:
czarna mapa kampani... :x wie ktoś jak na to zaradzić??? Wyskakuje mi komunikat please relod the script. Pojawia się on w czasie wczytywania gry i na mape kampanie. Klikam kolejną turę i mapa jest normalna, a nastepna czarna... :x
Mi się wydaje, że to dlatego że wczytałeś kampanię po innej grze, tzn. nie można na raz odpalonym LOTR: TW wczytać dwóch gier.
Po jednej rozgrywce trzeba wyłączyć grę i odpalić od nowa żeby się znowu skrypty załadowały.
Miałem ten sam problem i to pomogło ;)
-
Właśnie zainstalowałem sobie tego moda i jedna rzecz mnie zaciekawiła, o co chodzi z tym Frodem na mapie kampani? Można zdobyć jego pierścień? daje to jakieś mega bonusy ? :D
-
Widzę że nie doczekałeś się odpowiedzi ;) , proszę tu masz linka ze wszystkimi skryptami w tym i z sytuacją jaka ci się przytrafiła.
http://lotr-tw.net/viewtopic.php?f=1&t=3996
-
Widzę ludzie jeszcze istnieją :)
-
DOWNLOAD: NEW VERSION LOTR-TW 3.0 RELEASED!!!!!!!Zrzuty z gry, warto zobaczyć
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 0-RELEASED
Doczekałem się!!! W końcu :D :D :D Ileż to człowiek nagrał się we wcześniejszą wersję moda :D Zapraszam do pobierania i dzielenie się wrażeniami, pod pewnymi względami lepszy jest od wersji King Konga pod Mediewal 2 Total War.
Przykładowe
http://imageshack.us/a/img694/7580/0007ba.jpg
http://imageshack.us/a/img26/5724/0028ze.jpg
-
Aktualizacja pierwszego posta...
-
Re: The Lord of the Rings: Total War- NEW VERSION LOTR-TW 3.
Pamiętam tego moda. Pierwszy mod, w który grałem. Grałem sobie troszkę Haradem o ile mnie pamięć nie myli. Fajny modzik.
-
Zainstalowałem, pograłem już trochę Gondorem, podoba mi się dołożenie kilku miast, do tego Gondor wydaje się być w lepszej sytuacji gospodarczej niż w poprzedniej wersji, ale mam problem. Za każdym razem gdy próbuje rozegrać bitwę ręcznie podczas ładowania wywala mi grę. Jak dotąd na trzy bitwy udało rozegrać mi się jedną, pomiędzy Aragornem, Legolasem i Gimlim przeciwko armii Isengardu. Wie ktoś co z tym zrobić? Bo nie widzi mi się rozgrywanie na automacie strać z przeważającymi siłami Mordoru.
-
Mi nie działa żaden z tych linków do wersji 3.0 można to naprawić ?
Edit:
Dobra już wszystko ok :D.
-
Cytat:
Zamieszczone przez TemerPL
Zainstalowałem, pograłem już trochę Gondorem, podoba mi się dołożenie kilku miast, do tego Gondor wydaje się być w lepszej sytuacji gospodarczej niż w poprzedniej wersji, ale mam problem. Za każdym razem gdy próbuje rozegrać bitwę ręcznie podczas ładowania wywala mi grę. Jak dotąd na trzy bitwy udało rozegrać mi się jedną, pomiędzy Aragornem, Legolasem i Gimlim przeciwko armii Isengardu. Wie ktoś co z tym zrobić? Bo nie widzi mi się rozgrywanie na automacie strać z przeważającymi siłami Mordoru.
Tutaj masz antidotum na to co ci dolega, zastosuj się do tych rad i będzie wszystko grało bezproblemowo
http://lotr-tw.net/viewtopic.php?f=1&t=5979
pozdrawiam :D
-
Jak pobrać tego patcha 3.0...
działają tylko dwa linki :
http://www.moddb.com/mods/the-lord-o...30-final-patch
http://www.4shared.com/file/meV9f11D...20_to_v30.html trzeba w nich zakłądać konto da sieinaczej jakoś ?
-
Aktualnie działające linki, innych nie ma, i nie będzie raczej, chyba ze w końcu zrobi się bazę downloadu forumową tak jak być powinna, to wrzucę, póki co są te:
1) Lotr-TW Open Beta 2.0 Installer:
MIRROR 1: http://files.moddb.com/8828/download-lo ... open-beta/
MIRROR 2: http://www.strategyinformer.com/pc/rome ... 34759.html
MIRROR 3: http://files.filefront.com/LOTRTW+v20b+ ... einfo.html
2) Patch 2.0 to 3.0 Installer:
MIRROR 1: http://www.moddb.com/mods/the-lord-of-t ... inal-patch
MIRROR 2: http://www.gamefront.com/files/23101805 ... o_v3.0.exe
-
mi nie działy linki powyżej, wiec pobrałem stąd i działa http://chomikuj.pl/Sindram/mody+do+Rome ... +Total+war tak na szybko w patchu bardzo wzmocniono gondor (gram isengardem) i pobiciu Rohanu wyprawują się na mnie silnymi armiami, z tego co zauważyłem to niestety nie dodali nowych jednostek poza lekką i ciężką jazda dla wysokich elfów, i chyba entami(nie pamiętam czy byli poprzednio):P
-
Ok już się udało! będę instalował :) po prostu źle się obsługiwałem i klikałem nie na to co trzeba
pierwszy link działa :)
Ok pojawił się kolejny problem...
Otwieramy właściwości ikony Alexandra i w elemencje docelowym dodajemy -mod:alexander/lotrtw
powinno to wyglądać np. tak "C:Program Files\Activision\Rome - Total War\RomeTW-ALX.exe" -mod:alexander/lotrtw
Jak mam to zrobić? Klikam na ikonkę, daje właściwości i jest: "D:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War"
mam dać obok myślnik i wpisać : "D:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War - mod:alexander/lotrtw" ???
próbowałem tak i wyskakuje okienko Że folder określony w polu Start, jest nieprawidłowy . Upewnij się, czy folder istnieje i czy ścieżka jest poprawna :(