trochę beka XD
Wersja do druku
trochę beka XD
Trzech szpiegów się nie spodziewałem. ;) Na bogato. Parys, jeden ze szpiegów, niestety przekroczył Hades.
Może się na Helcię zagapił.....
Sorka za post pod postem. Wrzuciłem historie z życia Alkoholosa do pierwszego posta w ambasadzie Egiptu:D. Ale to jest fartuch.....
gdzieś w środku nocy zamieszczę rozpiskę. będziecie mieli nad ranem niespodziankę
No to badass z tego Alkoholosa :D .
No to rozpiska "niespodzianka" XDDD
Pierwszy sformalizowany sojusz. Dziej się. :)
No Panowie, te tempo to po prostu szaleństwo! :)
Mamy dobry skład tym razem :) :) :) I szacun Zachar za trzymanie tego tempa.
Lylu, dzięki za grę. Coś czuję, że kolejna odsłona wcale nie jest tak odległą perspektywą. Mam nadzieję, że możemy na Ciebie liczyć w kontekście ewentualnych zastępstw za najemników.
- Witam, proszę oddać mi Krym i opuścić królestwo grecko - scytyjskie.
- Opuszczaj Kimmerię Macedończyku !
- Może grzeczniej ?
- Nalegam władco Macedonii o oddanie Krymu.
- Twoje sąsiedztwo rozsierdziło mnie niemiłosiernie, więc się nie wycofam.
- Εσύ δεινή Μακεδόνα ! Dawaj bijemy się o te ziemie, kto wygra zagarnia Macedonię, stepy kimmeryjskie i kontrolę nad μαύρη θάλασσα .
- Gdzie twoja armia ? Przyślę swego syna Filipa !
- Co Filipa, ze mną do walki stań !
Kłótnia między Nugzarim I Polemestisem, a Antígonosem. Źródło nieznane.
Mega tempo panowie ! Tak trzymać :ok: ! Dzięki Lulylu za grę ! Wszystko by się udało, gdyby nie Macedończycy i ich wścibskie zagony :drunk: . Zapowiada się jedna z najciekawszych tur. Arewakowie wzbogacili się bardzo małym kosztem, Arwernowie wytracili dużo wojska na Massali, a Rzym wchodzi jakby był u siebie. Czy powstanie trójkąt bermudzki zachodni :D ? A może władca Rzymian będzie brał przykład z Arroya ;) ? Spokój jest teraz na wschodzie, gdy Seleucydzi przestali istnieć. Być może dojdzie do decydującej bitwy między mną, a Pirxem, a może Macedończyk będzie się cofać korzystając z srogiej kimmeryjskiej zimy :) . Ciekawi mnie też, czy nasz trójkąt bermudzki będzie się zwalczał nawzajem, tak by nikt z nas nie był za potężny, czy może będziemy się dojeżdżać bez względu na rosnące potęgi na plecach ?? . Do roboty panowie !
Dzięki Lylu za dobrą walkę i Twoje zaangażowanie. Do następnego :)
Ja to tam czekam na nową mapę [ w sumie nie wiem czemu, ale czekam <3 ] i na ruchy Kimerii / Macedonii.
To chyba jedyny daleki konflikt którym jestem zaintrygowany. ;>
a ja wiem dlaczego czekasz w końcu obok Egiptu największe państwo na mapie ;)
proszę gotowe
Egipt I Pont wzrosły w siłę. Teraz spodziewać się można kilku tur spokoju, odbudowy armii. Ciekaw jestem co potem. Atak na neutrali czy wojna Rafjar - Nies?
Mnie jednak najbardziej interesuje co będzie w kotle Massalskim. Avasil ma do zagrania jeszcze ostatni akord ginacego narodu na tle orkiestry trzech graczy. Domyślam się, że uderzy na mnie. Tak czy inaczej koszaty trza rozwinąć, a kto wie, może zobaczymy w akcji nawet najemników?
Zapewniam, że nieoficjalna polityka pomiędzy naszą trójką w tej chwili kręci się jak młyn. Co zmieli, czas pokaże.
Jak tam arkusze Panowie. Myślicie że damy radę zakończyć etap ich wysyłki do Zachara dzisiaj / jutro czy wracamy do tematu po poniedziałku?
Stan arkuszy 6/9
Panowie, zróbmy przerwę świąteczną. Jesteśmy wszyscy zajęci, u rodziny, niektórzy w kościele. Czy Zahar zgodzi się na termin do wtorku?
Przecież sam Zachar to sugerował. Nie podał terminu wysyłki. Jak chcecie, ja mogę mój wysłać nawet zaraz.
Spoko, to wtorek.
I tak już wysłałem :)
no panowie, wybaczcie że tak późno ... Ale arkusz już wysłany.
Zachar, weź sprawdź na ile jeszcze czekamy. ;>
1 arkusz :)
Ale bez ciśnienia.
Już wysłałem. Przepraszam za maruderstwo.
Nie ma za co przepraszać :)
Wysłałem raporty szpiegowskie
W zależności kiedy odeślecie decyzje - wtedy możliwe rozpisanie bitew
edit:
Jestem dzisiaj na nocce więc jak będzie spokój to zrobię rozpiskę
tymczasowo będzie ona w subforum 275 bo nie mam nowych założonych
Te tury są coraz dziwniejsze xD
szybka to była tura :)
12 h
zabieram się powoli za arkusze
Wysyłka będzie dziś późnym wieczorem najpewniej
Z każdą turą czas się skraca o połowę :D. Następna będzie 6 godzinna ;) !
postarajmy się utrzymać tępo panowie.
Arewakowie wysłali już arkusz*.
U mnie w chacie zaczął się 2-tygodniowy remont. Zainstalowałem grę na lapku pracowym, ale jednak przy zintegrowanej karcie graficznej Intela gra nawet nie odpala z Launchera.
Więc Nikczemnik będziemy musieli się umawiać na bitewki sztywno, bo będę szukał jakiś kafejek w Warszawie.
Rozesłałem już raporty szpiegowskie. Z dużym prawdopodobieństwem rozpiska będzie dzisiejszego wieczora
No cóż...
Załącznik 2784
Fajnie się grało. Cała rozgrywka stanęła z mojej strony w pod znakiem rydwanów. W pierwszej spotkaniowej z Rafjarem chciałem ubić jak najwięcej i uciec - generał padł na pierwszym rydwanie... Z Niesem ostatnio mogłem nawet wygrać - generał padł jako drugi... ( przy czym miałem prawie pełną armie, a Nies dwa oddziały lekkiej kawalerii plus ogryzki piechoty, które zostały by całkowicie unicestwione. :D
Cóż dziękiza gre i sorry Nieznajmoy za zwłokę, ale jakoś mi sie po prostu nie chciało wchodzić na forum :)
Musze tak jak pisałem po BSie odpocząć od romka (w grze trzymały mnie nasze kampanie, ale do żadnej nie cwiczylem czy coś bo byłem tym romkiem znudzony) W każdej bitwie nie mam jakoś ochoty latać po ekranie itd tylko sobie spokojnie jeżdże po mapie bez tej głębokiej chęci zwycięstwa. Muszę odpocząc z miesiąc albo dwa i wrócić na jakiś turniejalbo inną zabawę.
P.S
Jakby co jestem dostępny do zastępstw lub sparingów czy testów:)
Dzięki za grę Lylu. Powalczyliśmy fajnie, szczególnie na pograniczu Tyros i Palmyry, no i ta morska mi weszła masakrycznie.....
W ostatniej bitwie nie było aż tak kolorowo, bo w sumie nie miałem dużych strat - raptem z 1.450 dinarii. Z moich 10-ciu oddziałów poszarpane mocno były 3.
Ja to ciekaw jestem co wyjdzie z tego wszystkiego.
Wschód zawsze płonął, i mam nadzieje że i teraz będzie, bo jeszcze nas zanudzicie pokojem ;D .
I ciekawe jak rozwinie się wojna z Macedonią i Kimerią.
Może Pont pomoże jednemu, a wtedy Egipt może ładnie wejść w tył.
Ale zobaczymy, jeszcze wszystko przed nami. ;>
Coś Paweł zamilkł. Chyba nie spodziewał się takiego obrotu wydarzeń.
Rzym jest teraz w trudnej sytuacji. Sam przeciwko dwóm armiom, z szeroką linią brzegową. Zobaczymy jak się to rozwinie.
Według mnie, jeśli Paweł poćwiczy mikro, to być może da radę pokonać Golde i Micha w bitwie 2v1, bo jednak Rzym, to maszynka do mięsa. Swoją drogą dobra robota Golde z mieszaniem w głowie Pawłowi :ok: , ktoś musi odebrać 50 denarii, które płaciłem za handel z nim :drunk: .
Powalczcie chociaż z państwami neutralnymi, bo niedługo nie będę miał co robić poza walką z Epirem :D
O ile Pont i Egipt nie rzucą się sobie do gardeł, to pewnie te państwa będą szukały rozwoju kosztem neutrali. Bo jakby inaczej. Będziesz miał tam zabawę. ;)