Wystarczy że założysz darmowe konto. Przyda Ci się, bo na ModDB jest wiele modów i pewnie jeszcze nie raz z niego skorzystasz ;)
Wersja do druku
Wystarczy że założysz darmowe konto. Przyda Ci się, bo na ModDB jest wiele modów i pewnie jeszcze nie raz z niego skorzystasz ;)
Witam
szukam moda usuwającego tych irytujących rozbójników.
Jeżeli dobrze pamiętam, w SPQR 2.0 (lub innej wersji) nie było rozbójników/buntowników.
Nie mi chodzi o to żeby mi sie nie respili pośrodku pustyni :P chciałbym takiego malutkiego moda który zmienia tylko to.
Witajcie.
Czy jest jakaś modyfikacja, która przede wszystkim zwiększa ilość prowincji, ma trochę nowych jednostek i (co najważniejsze) ma podział Rzymu na rody? I nie chodzi mi o Mundus Magnus, nie przypadł mi do gustu.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Cześć, pierwszy raz piszę na forum. Chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej o modyfikacji INVASIO BARBARORUM do RTW. Przede wszystkim: co ona zmienia poza dodaniem nowych kampanii? Czy jest to mod porównywalny poziomem do Europa Barbarorum? Czy jest to najlepszy wybór dla zainteresowanych okresem schyłkowym?
Mam także pytania bardziej techniczne: jak dużo miejsca na HDD zajmuje? Czy powinno się instalować po jednej kampanii, czy wszystko od razu też działa?
Jestem w tej tematyce zielony, dlatego proszę o pomoc i trochę cierpliwości i pomoc :)
INVASIO BARBARORUM to kilka oddzielnych modyfikacji(jedna rodzina modyfikacji), każda z osobna zajmuje do 2g na dysku.Skupia się u schyłku antycznego świata.
Mody te są odpowiednikiem Europy Barbarorum, szczególnie polecam ci SOMNIVM APOSTATAE IVLIANI. Jest to na chwilę obecną, chyba najbardziej rozbudowany mod na silniku BI, wystarczy poczytać opis w dziele modyfikacje ukończone.Mamy tam kilka kampanii do wyboru, ogółem jeśli interesujesz się tym okresem historii, jest to najlepszy wybór.
@robercik8211
Sprawdź Dath Moda http://www.twcenter.net/forums/showthre ... d-lt-lt-lt (niestety nadpisuje oryginalne pliki gry), jednak do wyboru mamy zjednoczony Rzym, oraz rody. W zakładce "Kampanie prowincjonalne" odszukać możemy mapkę z Europy 270 p.n.e i tam mamy więcej prowincji.Modyfikacja ogółem poprawia AI komputerowego przeciwnika.
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź, a czy Darth Mod będzie działał gdy mam zainstalowane The Great Ancient World (które chyba nie nadpisuje plików gry)?
AVE
Tak będzie działał, ale w "The Great Ancient World" już nie pograsz.
Pozdrawiam
Mam problem z modem Bronze Eage (przenosi do XIII-XII p.n.e. na Bliski Wschód).
Mod działa w zakresie bitew. Nie działa kampania. Po wyświetleniu strony kampanii pojawia się tylko opcja grania Egiptem (gdzie to się usuwa i umożliwia od razu granie wszystkimi nacjami? - przerabiałem to dawno temu, ale już zapomniałem) ale gdy próbuje się kampanię uruchomić - wywala na strony początkowej. Nie pojawia się przy tym żadna informacja (przy wyłączaniu owszem, pojawia się informacja o bugu, ale tym nie należy się przejmować bo nic to za sobą nie niesie). Czyli - kampanią się grać nie da. Wie kto o co chodzi? Byłbym bardzo wdzięczny za informację, gdyż gra sprawia pozytywne wrażenie.
Mod jest rosyjski, ale korzystam z wersji angielskiej. I choć patch wprowadza rosyjskie nazwy, to chyba nie ma to nic do rzeczy gdyż nie działa i tu i tu.
Czy istenie mod pod Rome ktory zwieksza inteligencje komputera np. jest mam z kims sojusz wspieram go militarnie, daje mu czasami region walcze z jego wrogami to on nas nie zdradza oraz wrog nie daje nam protektoratu a zaraz w tej samej turze go lamie i tak w kolko samemu niewiedzac co ma ze soba zrobic ?
Jeśli chodzi o mody poprawiające dyplomację to chyba jedynym takim modem jest Force Diplomacy (z tych skupiających się wyłącznie na AI).
Poza tym modem, jakieś tam ulepszenia AI są w Rome Total Realism i Europie Barbarorum. Dodam jeszcze, że dyplomacja działa lepiej na poziomie średnim. Na wyższych poziomach trudności AI jest nastawione na walkę.
skad pobrac ten mod i jak dziala?
Działa w ten sposób, że komputer automatycznie akceptuje każdą propozycję.
W związku z tym należy używać go z głową, bo przecież nie chodzi o to by sobie ułatwiać grę.
Innych modów nie ma, bo zmiany AI są zakodowane w silniku RTW.
A tutaj link do tematu o Forced Diplomacy: http://forums.totalwar.org/vb/showth...lomacy-Minimod
I link do downloadu: http://uploading.com/files/1daaba4c/...omacy_1.2.rar/
nie o to mi chodzi ;/
Witam :) Potrzebuję innego linka do fixa pełnego submoda Aleksander Europa Barbarorum. Chodzi o plik "EAEM fixes", a na rapidshare link który podają twórcy na TWcenter już nie działa. "File not found" :(
czy jest jakas lepsza wersja darthmoda pod romka? gdyz w tej nadal jest to samo gdy nagle mam granice ze sojusznikiem to on mnie zdradza bezsensownie
Skoro piszesz "lepsza", podaj z jakiej korzystasz obecnie.
Nikt tu w myślach nie czyta.
http://www.moddb.com/mods/darthmod-rome
o tej wersji mowa i z tego co widze to chyba jest najnowsza jednak komputer szalu nie robi wrecz wydaje mi sie iz dziala gorzej niz z podstawki ;/
Tak, a więc 9.0 to jest najnowsza wersja Darthmoda.
Niestety, to ma być Total War, więc nie możesz oczekiwać rozbudowanej dyplomacji.
Najlepiej zapomnij o sojuszach, tak naprawdę prawa handlowe dają większe bezpieczeństwo niż sojusze. ;)
prawa handlowe to ja mam ze wszystkimi i jakis gwarancji dyplomacyjno-wojskowych nie daja, a total war total warem lecz po to jest dyplomacja by zawierac sojusze a nie ze mam sojusz i nagle gdy mam z nim granice to mnie atakuje to juz jest glupota sam sens dyplomacji traci znaczenie
Siema chciałem podzielić się swoim modem do rome total war czy ktoś może wskazać gdzie najlepiej taki zamieścić i jak to zrobić ?
Ave
Wejdź w Mody ukończone, tam Mody wszelakie i klikasz na górze Napisz nowy temat.
Umieść moda na jakimś darmowym serwerze najlepiej spakowanego rar-em.
Nie zapomni opisać co wnosi twój mod, no i jak go poprawnie zainstalować.
Pozdrawiam
Witam, poszukuję modyfikacji o pierwszych latach cywilizacji mezopotamskich i Egiptu. Mówiąc dokładniej - czasy 2000 p.n.e.
Ewentualnie moda o podbojach Asyrii i Babilonu.
Co powiesz na http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-Age-Total-War ? :)
O, dzięki wielkie, już zabieram się za pobieranie moda. ^^
Czy istnieje mod dodający frakcje zamiast rebelianckich osad?
Bezpośrednio nie ale spróbuj Europy Barbarorum.
Sorki, pomyliłem działy. Ale skorzystam, RTW posiadam.
Witam szukam linka do pobrania moda "The Additional Unit Pack" nigdzie nie zauważyłem działającego linka.
Edit: Problem rozwiązany
Cześć, może mi ktoś polecić moda w którym komp nie spamuje armią a bitwy są długie i manewrowe
Europa Barbarorum i Invasio Barbarorum SAI, bitwy długie a komp ma duże armie ale nie do przesady. Gracz też ma duże zazwyczaj.
dzięki, a w RTR VII grałeś może?
Nie, ale zerknij na temat tego moda. Jest tam nieco opinii graczy i z tego co pamiętam również o występowaniu lub też nie, spamu armii.
Mam takie pytanie, jak usunąć wieżę strażniczą z mapy kampanii??
Jak ją zbudowałeś chyba się nie da, jak jest od początku to może z descr_strat da się ją usunąć, nie wiem czy w Rome to działa, ale w Medku II ja wciśniesz tyldę, czyli ` pojawi się konsola kodów, wpisanie show_cursorstat podaje gdzie jest kursor, sprawdzasz te współrzędne w descr_strat i usuwasz ew. wieżę. Może jakiś geomod czy inny program pozwoli osiągnąć coś podobnego.
Jak chodzi o te na początku to na końcu descr_strat przynajmniej w medku jest lista fortów i wież, więc nie potrzeba znać współrzędnych, starczy chyba wywalenie watchtower z tego pliku.
Witam serdecznie jest mod, który by poprawiał dyplomacje w Rome total war mniej więcej w takim stopniu jak poprawiono dyplomacje w Medievalu 2 total war , lub mod do rome , który by zaawansowaną dyplomacje posiadał ?
Więc tak nie mogę teraz tej modyfikacji znaleźć, ona była do Rome total war (ale nie mam pewności czy do podstawki czy dodatku). Postaram się ją jak najbardziej scharakteryzować.
Gra miała fajny instalator w którym na wstępie wybieraliśmy pewne opcje gry podczas instalacji (szczegółów nie pamiętam niestety). Mapa była duża, od całej Hiszpanii po Morze kaspijskie-w każdym razie była większa niż w podstawowej wersji. Można było rozegrać kampanie tą zwykłą jak i historyczną? Nazwy nie pamiętam ale wiem że było z kilkanaście kampanii które różniły się wiekiem zaczęcia i tym że były konkretne państwa jakimi mogliśmy grać np:Grecja zaczynała nie tam gdzie zawsze a przy Krymie czy na wschodnim wybrzeżu Hiszpanii.
Na tej samej modyfikacji jeden z użytkowników opisywał swoje przygody Partią (Ci różowi/fioletowi), pamiętam że bardzo fajnie opisywał swoje poczynania wrzucają sporo screenów z mapy kampanii (jak miał pół mapy podbite), jego bitwy gdzie grał na najmniejszej skali jednostek a najważniejszą jednostką były katapulty bo nimi zabijał Generała czy jakoś tak - może ktoś kojarzy.
Mundus Magnus?