Przypominam, aktualki do godziny 16:00! Jutro o 08:00 startujemy z XII turą :D
Wersja do druku
Przypominam, aktualki do godziny 16:00! Jutro o 08:00 startujemy z XII turą :D
Nic tylko Neuland w wiadomościach, przełączcie kanał :D
O, jednak widmo powtórki "Wojny o brodę" zażegnane :mrgreen:
Nowy hit telewizji na kolejnym kanale ;p
https://youtu.be/XtCa1Y0fp_A
Normalnie limit podziękowań do 3 na dobę staje się stanowczo zbyt mały :mrgreen:
A widzisz takie dobre tu grono lub na koniec dnia decyduj kto zasługuje najbardziej ;p
Dokładnie tak, za mało tych podziękowań mogę dawać, irytuje mnie to XD
Ale cliffhanger w wiadomościach :O
Jeśli któryś z graczy chce zmienić nazwę kontrolowanej prowincji, to proszę do mnie lub tutaj pisać. Robię aktualizację mapy, trochę się ona w przyszłej turze zmieni. :)
Świetnie wykonane zadanie Marszałku. Niech nasi wrogowie wiedzą, że znamy się na sztuce wojennej :) Ależ będzie rajd po zimowej krainie <3
Pokonanie kilku wygłodzonych grasantów, którzy osiedlili się tam bo zostali wyrzuceni z plemienia uważa za "sztukę wojenną" brawo dla tego Pana :clap:
Jak już wielokrotnie udowodniłeś jesteś bardzo dobry w propagandzie, więc rozumie założenie tego pomysłu :). W miastach ludzie pewnie krzyczą, że pokonali samego wybrańca niech motłoch głosuje na jakiegoś księcia :lol2:
UUUUU Turek trzeba coś z tym zrobić szpiczastouchym marudą
UUUUU lepiej marudą niż szpiczastouchym manipulatorem no ale czego się spodziewać po tej gorszej części rasy :blee: Ale spokojnie wszyscy zostaną ocaleni :)
No cieszę że w końcu zrozumiałeś swój problem ;p to że maruda to jeszcze ta gorszą część rasy heh
lizakowi się pomysły skończyły :lol2: tylko o tym soteku i ofiary ah biedne ludziki
Właśnie Sotek dzwonił i mówi ze z krasnali też by mu nie przeszkadzały
wow nie wiedziałem że sotek i ty ma macie terefony xDDDDDD
jak wy to dopiero era kamienia łupanego Załącznik 3057 to ten terefon ?
Bonusy za aktywność rozpisane. Na prawdę, dobra robota Panowie ;)
Dodałem nową mapę podstawową. Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia, propozycje, to proszę walić śmiało. Jeśli nie, to jutro na nią naniosę granice i dodam mapę polityczną. :)
Zajebiście wygląda XD
Z tym się zgodzę i co ile tur będzie opcja zmiany nazwy?
Brakuje osady w Nowym Ostlandzie :/
Jedno sprostowanie i jedno ogłoszenie:
Bonusy za aktywność wliczają się już w tej turze.
Mapka polityczna pojawi się jutro.
Dzisiaj nie będę w stanie zrobić żadnego wpisu, więc niestety dopiero jutro lub późną nocą coś się z mojej strony pojawi.
Ale będzie oblężenie :O Zróbcie z tego jakiś filmik czy coś :D
Waz z Tomasem długo rozmawialiśmy na temat przyszłości kampanii. Szczególnie istotny był dla nas aspekt jej długości. Jeszcze raz przeanalizowaliśmy zasady, po czym doszliśmy do wniosku że usuniemy z zasad dwa aspekty, a mianowicie aspekt ,,Buntu'' oraz ,,Przywrócenia Frakcji''.
Podjęliśmy taką decyzję z wielu przyczyn. Najważniejszą z nich jest blokowanie akcji kampanii i czynienie jej dłużą w sposób sztuczny i nieprzystępny. Uznaliśmy że bardzo spowalnia to rozwój kampanii, która jakby nie patrzeć polega na eliminowaniu wrogich nacji. Bez pokonywania graczy, akcja będzie stała w miejscu, a wiele tur planowania i wykonywania tych planów pójdzie na marne. Oznaczałoby to całkowite zatrzymanie się progresu, co naszym zdaniem byłoby mocno szkodliwe dla dobrej zabawy nas wszystkich. Podsumowując, dobrze jest jak coś się dzieje, a bunty i odnowy frakcji są zbyt spowalniające dla rozwoju kampanii.
Nie oznacza to, że całkowicie eliminujemy aspekt powstawania nowych państw na Albionie. Jeśli warunki są do tego korzystne, nowa frakcja może powstać pod wpływem czynów gracza w kampanii, jednak frakcje te nie będą pod opieką graczy, lecz sterować nimi będą MG.
Zasady te usuniemy dziś po godzinie 23:59. Do tego czasu dajcie znać proszę co sądzicie na ten temat.
Rip Kapi/Wilamos :(
Promocje lokalne:
Tych co odpadli lub czytają i by chcieli w podobną kampanię zagrać zapraszam na Kampanię Poruszenie Chaosu.
Koniec reklamy
Panowie, kiedy rozgrywacie bitwę? Tura 13 rusza w poniedziałek :P
Dzisiaj wieczorem
Rozpoczynamy turę XIV! Przypominamy że ruchy wojsk do wtorku do godziny 24:00!
Coś czuję że w tej turze będzie się działo... ;)
Kto spojrzał na mapę zauważył pewnie, że powstały 2 nowe frakcje. Wszystko w tej turze wyjaśnimy w odpowiednich postach :).
Niestety, padł mi komputer. Kiedy go odpalam to pracuje strasznie głośno, a na monitorze nic się nie wyświetla. Pewnie pójdzie do naprawy, a przez ten czas niestety nie będę w stanie tak często odpisywać na wiadomości na steamie. Tempo na forum jednak bez problemu będzie zachowane (całe szczęście mam jeszcze laptopa :D).
Natomiast mnie od jutra do wtorku nie będzie.
W temacie ,,Zasady'' pojawiła się nowa zasada odnośnie stolic. Polecam sprawdzić :)
Moje prośby zostały wysłuchane ;p
Moim zdaniem zwiększenie możliwości rozbudowy w stolicy w trakcie trwania kampanii na tak zaawansowanym stadium jest trochę nieuczciwe. Sama mechanika od początku sugerowała, że jest ograniczenie w rozwoju i należy pamiętać aby poszerzać Państwo również o dodatkowe prowincje jak chce się zwiększyć jego potencjał. Było to fajne rozwiązanie, bo uniemożliwiało "kampienie". Jak ktoś chciał zwiększyć możliwość stolicy to przecież nie ma problemu zbudować sobie jakieś ciekawe budynki zwiekszajace przychód?