60%
Plotka glosi, ze moze jednak byc soft wipe, ale to niepotwierdzone info
Wersja do druku
60%
Plotka glosi, ze moze jednak byc soft wipe, ale to niepotwierdzone info
41% czekajcie na mnie T_T
Poprawili interfejs, ale koles odpowiadajacy za dubbing jest tragiczny :P
Był ten soft wipe czy nie? Bo będę miał dostęp do WoT dopiero po nowym roku :(
Nie bylo wipe, bedzie najprawdopodobniej po zakonczeniu ligi
ja teraz szejkuje tym goldem ;D doszedł ktoś do pershinga? bo się na bestie napaliłem :P
Najbardziej rozwala mnie informacja od działonowego " Nie przekłułem". Widać twórcy dbają o historyczność i chcą pokazać ludziom żyjącym w dzisiejszych zepsutych czasach, że dawniej istniały dziewice - widocznie w moim czołgu jedna jeździ w męskim przebraniu, ale tego działonowego nie nazwałbym "zuchem" skoro ma takie problemy 8-)
O co chodzi z tymi dźwiękami, bo obecnie nie mam głośników ?
A i te nowe odznaki jakoś żałośnie łatwo dostać....
Jest polski komentarz teraz :D
Rofl, jak wrócę po świętach to będę musiał obczaić co i jak.
W przypadku zmiany jeżyka na ENG dostaje angielskiego lektora?
Co do patcha to tak... Arta jest mega, ale to było wiadomo przed patchem już.
Mapy ciekawe pod względem wyglądu, miejska fajna, pustynna typowa dla camperów. Taka Campinovka 3. 2 to z 3ema mostami
Co do grania... Coś się zmieniło, ale nie wiem, coś ułatwiło grę albo tylko podkoksało czołgi niemieckie..
Bo niemożliwym jest żeby dwie pantery - zwykła(ja) i II rozniosły w drobny mak 3 mini mousy.... 3 kile dla mnie :mrgreen:
I coś lepszego, w ciągu trzech rund.... wbiłem trzy Top Guny... w tym medal Wittmana i raz 9 kili xD
a wcześniej 6 kili ferdkiem to był mega sukces..... Coś mi tu śmierdzi ale to wyjdzie dalej w praniu.
Chyba że to ta zmiana celności działa z 0,36->0,35.....
Chcecie zmienić tylko lektora? Proszę bardzo:
http://www.przeklej.pl/plik/pl-to-eng-r ... b1jl4ao2j6
Wrzucamy do - X:\World_of_Tanks_closed_Beta\res\audio
Mossin, tak jak mówiłem wyżej, gość przy rykoszecie gada "nie przekłułem" :mrgreen:
Aż tak lepiej się gra szkopkami? Nie grałem za dużo KT bo ide w ruskie ciężkie, więc może nie zauważyłem. Brzmi zachęcająco.
O którą mapkę z 3 mostami ci chodzi, bo jest Erlenberg i Komarin - na obu w sumie lepiej campić, ale Komarin to jest masakra, wg. mnie najgorsza mapa. Wystarczy celna arta i TDeki poukrywane w krzaczorach kolo bazy i nie ma bata na sukces przy ataku.
Ta nowa pustynna też niezłe gówno, większego campowania to już chyba nie może być. Trafiłem tam dopiero raz, ale grając KV i mając na przeciw KT i inne takie, nie zostało mi nic innego jak czekać na przeciwnika w bazie. Jedno wychylenie i 50% HP poszło...
jak wczoraj patrzyłem to ferdek ma chyba celność 0,32 , a aki ISU czy ten obiekt mają koło 0,35 więc różnica jest, nie wiem czy tak było zawsze: )
mam pytanie , poleca ktoś premium tanki do nabijania free xpa albo czegokolwiek?
prem tanki tylko do wbijania kasy, ale są tak badziewne że nie warto nimi grać.
Mnie tak, w sumie gram nim kilka miechów więc wypracowałem sobie taktyki na ruskie czołgi.Cytat:
Aż tak lepiej się gra szkopkami? Nie grałem za dużo KT bo ide w ruskie ciężkie, więc może nie zauważyłem. Brzmi zachęcająco.
Przykładowo ISa-4 moją krową tłukę na 4 hity ze 100% przebijalnościę, ISa-3 mam na 3 hity....
Najlepszym TD w grze jest teraz chyba ten nowy ruski. Przykładowo bije swoją 128 w JT wchodzi 12 hitów w tym 12 penetracji, natomiast w ruski tylko połowa przebija pancerz... do tego bije po 700-900 :|
T-54 wymiata, wszak mam go na 2-3 hity jak dobrze trafie. Bardzo szybki + pochyły pancerz, całkiem fajny czołg.
Pantera po patchu to jeżdżący wrak. 7 na 10 rund skończyło się zapaleniem mojego czołgu od pierwszego trafienia...
Obie są tak samo badziewne, w sumie u mnie najczęściej Erlenberg kończy sie remisem..Cytat:
O którą mapkę z 3 mostami ci chodzi, bo jest Erlenberg i Komarin - na obu w sumie lepiej campić, ale Komarin to jest masakra, wg. mnie najgorsza mapa
Ta nowa pustynna będzie fajna do puty, do puki ludzie się nie skapną, że u góry mapy jest przejście... W tym momencie flankowanie tym miejscem kończy się zawsze wygraną.
Mam pytanie i prośbę... być może nie będzie zbyt mądre...
Czy WoT wyszło już z fazy beta? I czy ktoś mógłby mi dać link do odpowiedniej wersji tej gry? Proszę ślicznie... T-54.... T-54...
Gra caly czas jest w fazie bety
http://game.worldoftanks.com/update
Klucz musisz jakos zdobyc
Dzięki. ;)
Klucz mam z CD-A. Załatwiłem sobie we wrześniu, a raczej ktoś mi załatwił...
To sciągaj póki dostajemy po 500 golda zamiast 150, akurat do końca roku uzbierasz na miesięczne premium ( plus tysiączek, którego nie wydawaj na buble typu premium tanki, czy gold ammo albo dodatki )- a przyda ci się, jeżeli chcesz do t54 dojść, czeka cię żmudna i ciernista droga.
Eeee... mógłbyś mi wytłumaczyć podstawy tej gry? To nie jest realistyczny symulator tanków, tak? To nie a'la T-72 Balkans of Fire, tylko mocno zręcznościowy?
Gold? Za co i na co i jak? Premium konto co mi daje? Premium tanki? Takie podstawy itd... Plosę...
Nie wiem o jakiej grze mówisz, więc nie mam porównania. Jest to oczywiście zręcznościówka, bo czołgi z 2WS nie strzelały w jeździe ( zaraz wpadnie mossin i powie, ze bzdura 8-) ).
Golda dostajesz normalnie po 150 dziennie ( z okazji świąt do 2 stycznia po 500 ), w pełnej wersji będziesz mógł go kupić za pieniądze. Za golda można wykupić premium konto ( które w pełnej wykupimy za pieniądze ), które to daje nam z każdej bitwy o 50% wiecej doświadczenia i kredytów; premium tanki, których nie można rozwijać, a są one beznadziejne ( je też będzie można wykupić w pełnej za kasę, a będą ciekawsze niż teraz m.in napalam się na niemieckiego Lowe, na oko to 8-9 tier ), golda mozna tez wydać na konwertowanie expa-doświadczenia na freeexpa - wolne doświadczenie. Jak odkryjesz wszystko w danym czolgu, to masz status elite i możesz przekonwertować zdobytego na tym czolgu expa na free expa, za który masz możliwość odkrywania innego czolgu. I ostatnia rzecz do kupienia za golda to amunicja, lepsza od zwyklej, ale nie opłaca się to zbytnio.
Jak uda nam sie ugrac cos w lidze to w pelnej tez zamierzam kupic Lowe za golda 8-)Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Bzdura!Cytat:
bo czołgi z 2WS nie strzelały w jeździe
I to dosłownie. Było to niezalecane, ale jak najbardziej wykonalne :mrgreen:
Jak działa ta liga, jest coś dla amatorów z czołgami niższych tierów? Bo nie chce mi się po wipie od razu isa7 kupowaćCytat:
Jak uda nam sie ugrac cos w lidze to w pelnej tez zamierzam kupic Lowe za golda 8-)
Juz zakonczona jest faza grupowa, z ktorej wyszlismy. My bierzemy udzial w lidze Absolute. Jest tez liga Champions dla uzytkownikow "normalnych" czolgow i liga Junior dla lekko-srednich
Tu masz info dotyczace kazdej z lig http://game.worldoftanks.com/wot-battle-league
He he niezła jazda z tym polskim 'lektorem', ale mi tam się nawet podoba :lol:
Inna sprawa, że dorzucili Panthere II, a ja wciąż próbuje uciułać expa na jedynkę, a jeszcze by się chciało Tigera II...
Za dużo doświadczenia straciłem na TD. Może jednak Soft Wipe kiedyś będzie to się to naprawi :twisted:
I jak wrażenia po paczu?
Wydaje mi się, ze znacznie zwiększyli szansę na pożar lub trafienie krytyczne po trafieniu, bo o ile wcześniej chyba tylko raz kogoś zapaliłem to teraz już 2 czy 3 czołgi mi się udało. Dostałem też raz hita od Hetzera (chyba najgorszy TD w grze ;) ), który mnie zniszczył od razu (VK3601H), także też cośtam musiało wybuchnąć.
Częściej też zdarzają się bitwy w których nie ma artylerii, nie zdarzyło mi się też ani razu żeby wrzuciło gdzieś 4-5 arty na team - z reguły jest 1-2, także balans się zrobił trochę lepszy. Jedno co jest bez sensu, że na takie bitwy bez arty wrzuca jako scouty np. Luchsa czy jego odpowiedniki - bez arty w zasadzie jedynym celem takiego czołgu jest szybko zginąć.
Nie mogę się zbytnio wypowiadać na temat balansu, bo tuz przed patchem przesiadłem się na KV i za poważną grę zabrałem się dopiero w czwartek. Przyznam, że dosyć często wrzucało mnie na niskie tiery, gdzie byłem najlepszym czołgiem, co najwyżej miałem za przeciwników wszelkiej maści T1, Pz4, Shermany czy Stugi, cała reszta szła na jednego hita ( po zainstalowaniu działa 107mm ). Tak przyjemnie grało mi się wymaksowanym KV, że aż go sobie zostawiłem i na prawdę jest to prawdziwy pogromca w nisko-tierowych bitwach, 5-7 fragów to żaden kłopot.
Od świąt grałem KV3 i też całkiem często wrzucało mnie do bitew gdzie byłem najlepszy, bądź przeciwnik miał JPantery, Tigery, IS-y czy T29. Dziś przerzuciłem się na IS-a i w większości bitew byłem najlepszym czołgiem.
Wygląda na to, że balans został poprawiony, ale nie mam porownania - na KT grałem mało i raczej wrzucało mnie tak jak wcześniej.
Co do arty - ja mam na to inne zapatrywania, na nisko-tierowych bitwach, aż roi się od SPG ( oprócz KV grywałem jeszcze Wespą ), 4-5 w każdej bitwie. A jak już na jakiejś camperskiej mapie gramy, to na koniec zostaje tylko arta i TD ( zwłaszcza na Komarynie ), wtedy jest masakra...
Balans jest OK. Teamy na ogół sa ustawione dobrze tierami, sa zarówno ciężkie jak i średnie czołgi, lekki też sie czasem zdarzy.
Arty faktycznie jest mniej i chyba jakoś słabiej bije.
Co do lektora PL, to uważam że jest niezły. Pomijając parę wtop z tłumaczeniem, również jest ok
No - tym razem nie mamy się czego wstydzić. Nasze teamy weszły we wszystkich ligach do półfinałów. Dwa będą walczyć o trzecie miejsca, a w Absolute jutro walczymy o finał.
Trochę lepiej Hetman, nie? ;)
A o tym, ze walczycie z nami to juz nie wspomniales :D
no lepiej :) a ile wam brakuje ludzi by uzyskać stan osobowy Padu xD :?:Cytat:
Zamieszczone przez Niesmiertelnik
Właśnie trwa event w postaci x5 exp :P
Nie jestem pewien jak długo ale na chacie pisali że jeszcze 3 dni ;>
Do 19-tego trwa - tak przynajmniej pisze w launcherze. W końcu się doczołgam do Tygrysa II ;)
EDIT:
Które dodatki warto kupić? Mam Tygrysa II - dokupiłem siatkę maskującą i przyspieszacz ładowania, ale nie mogę się zdecydować na 3-ci dodatek - lepiej brać ochronę przed HE, przyspieszacz celowania czy może gaśnice?
Ja mam przyśpieszacz celowania i ładowania. W zależności od czołgu trzecia jest siatka albo stabilizator.
Event dał mi Mausa, Pantere II, JT, T-20 i prawie T-34(US). Trochę za długo trwa....
EDIT.
Jutro wychodzi Open Beta, natomiast na przełomie Luty/Marzec pełna wersja -> Hard Wipe
Stabilizator nazwywa sie stabilizator w grze? Nie mam nic takiego w sprzecie do kupienia i nic o celowaniu w czasie jazdy w opisach gadzetow :? Do kazdego czolgu mozna go kupic czy moze dopiero od ktoregos trieru?Cytat:
Zamieszczone przez mossin
Na IS-3 i Vk45 mam ten stabilizator, do IS'a i KV nie jest już dostępny.
Panowie, co myslicie o zorganizowaniu kompanii Totalwar na turniej 1st Pad (ogloszenie na laucherze)? Marat, mossin, Adixis, Janek, Abu i inni ktorzy sie tutaj zglosza albo znajomi z kontaktow w grze? 6 i 7 trier to niezbyt wysoko - dla zabawy moznaby zagrac :)
Jestem do tego sceptycznie nastawiony, bo bez zgrania będą baty. No ale Kapsul tak ładnie prosił, że spróbuje. Od razu uprzedzam, że jestem średniak i za dużo drużynie nie dam.
Cóż, jeżeli z klanu mnie nie wezwą (Black Devils z forum way of war :P) czego póki co nie zrobili, to mogę z Wami zagrać ;)
Troche grać umiem, stanąłem na ISU, T32, T43, i poprostu brakuje mi chęci do gry ze świadomością harda :P (z 80k expa do UFO :P)
Grałbym albo T29(mam wszystko odkryte, kwestia przeszkolenia załogi) albo SU-152 (też wszystko odkryte itp.), ewentualnie tym T43, dostosuje się raczej, nie gram tylko artą.
ps. potrzeba chyba minimum 14 osób, z teamspeakiem i umiejętnością ogarnięcia się w takiej grupie, do tego opracowanie taktyk na mapy na ktorych przyjdzie nam grać = ~2 treningi po godzince no i sam mecz, więc też czasu też trzeba zgłaszających się.
@ może ktoś wrzuciłby ogłoszenie na głównej albo na wszystkie działy forum (te "specjalne" ogłoszenia) żeby każdy wiedział że jest organizowana drużyna?
@2 jeżeli ktoś obejmie się dowództwa ( ja bym nominował mossina - największe doświadczenie mi się zdaje, ew. Hetmana czy kogoś ze sporą dawkąd oświadczenia ) to tu jest lista zgłoszonych, obok u góry można rejestrować swoją drużyne
http://turniej.1stpad.pl/druzyny/
No to mamy prawie 1/3 :mrgreen:
1. Abu
2. Garindor
3. Kapsul
4. Marat
Obawialem sie ze nie zdolamy zebrac 15 osob i nie zdazymy sie zapisac ale jak widac na stronie druga kwestia odpada 8-)
Zgadzam sie ze ts (albo mumble) to podstawa plus jakis trening i rozpisanie rol wczesniej. Mysle ze moglbym zalatwic jakis sparing z 1SBP gdybysmy sie zebrali.
Rowniez myslalem o mossinie jako dowodcy (nie wiem jakie ma doswiadczenie i staty Hetman).
Moglbym wystawic Jagdpanter, VK3001P lub H, ostatecznie Tygrys (nie lubie tego powolnego zlomu), ewentualnie kupic VK3601 albo JP4.
Ja mam IS-a wymaksowanego z załoga na 100% + 100% naprawa i 50% kamuflaż; Grille wymaksowane z załoga na 100% i robi się naprawa. Dodatkowo wymaksowany KV i SU-85 bez najlepszego działa - ale to raczej za mało, bo najlepiej wziąć 6x 7tier + arta i reszta same 6 tiery. Mogę coś dokupić KV3 ( pewnie zbyt powolna krypa na takie bitwy ) albo vk36 którego mile wspominam.
Namówiłem jeszcze jednego kolesia, z którym grałem kilka razy w plutonie, w grze ma nick BemBen, ma się tutaj zgłosić. Mossin ma też kolegę, Spasia, który również wymiata. Trzeba się skontaktować z chłopakiem, bo na pewno byłby wzmocnieniem. A KAM nie reflektuje na grę z nami?
Zobacz moje kunto i oceń ;)Cytat:
Zamieszczone przez Kapsul