Dzięki ;)
Blędy postaramy się poprawić wraz z następnymi wersjami.
Moja Nowa Jednostka:
Portugalski Dragon
Portugal Dragoons
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=28862
Wersja do druku
Dzięki ;)
Blędy postaramy się poprawić wraz z następnymi wersjami.
Moja Nowa Jednostka:
Portugalski Dragon
Portugal Dragoons
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=28862
Witam. Mógłby ktoś podać link do podstawki moda? Szukam go od 2 dni i nigdzie nie mogę znaleźć. Rzekomy link znajduje się tutaj http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=130394 ale ja tam widzę jedynie link do skinów z tego moda.
Proszę bardzo:
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=2426
Ten mod ma tylko 85 mb? Sam Darthmod tyle waży. A tak poza tym, ściągnąłem tego patcha EW 0.5 i nic się nie zmieniło.Cytat:
Zamieszczone przez kamilcio
Dobra, już działa, nie wiem dlaczego wcześniej nic się nie zmieniało, ale teraz jest dobrze. Dzięki za moda ;)
Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie naszym modem. :)
Flagi na pewno zostaną zmienione. Proszę się nie martwić. :)Cytat:
Zamieszczone przez marcel133
Wszystko będzie :) Reskin był zapowiadany w wersji 1.0. Ta to na razie wersja 0.5 :)Cytat:
Zamieszczone przez arturex8
Za jakiś czas będę robił previewy całych frakcji np. Polska, Prusy itp. W każdym z nich będą skiny moje, Salvo i skinnerów z TWC>
Mały update wersji 0.5 8-)
http://www.twcenter.net/forums/downl...o=file&id=2426
Naprawia kilka bugow, dodaje kilka jednostek.....
EJ a gdzie trzeba wpakować ten plik movie_ew2_text.pack?
Też do daty ;)
aha dzięki :mrgreen:
Czemu moi grenadierzy nie mogą miotać granatami....;|?! Gram Szwecją i ani Livesgaradets ani noramlni grenadierzy nie mają takiej opcji ;/ Za to ruskie rzucają ile wlezie ;/
Żadni grenadierzy nie mogą...
Ruscy mogą?? To nie są bombardierzy?
A u mnie wszyscy mogą i rzucają ile wlezie, ponieważ sobie tak ustawiłem w DBEditor'że :D
Mój post ma na celu pokazanie błędów i pomoc przy ich naprawieniu a nie krytyke osób które go stworzył :)
Skoro sobie już wszystko wyjaśniliśmy to może przejdę do sedna.
Grając Szwecją tak jak wspomniałem kilka postów wyżej miałem problem z grenadierami którzy nie rzucali granatami teraz dochodzi kolejny problem.
Kolejny mini-błąd to wg. mnie liczebność Rosyjskich oddziałów jest tu trochę "przepakowana" chodzi mi o to że np. Późna piechota liniowa występuje w liczbie 450! Natomiast Szwedzka albo Polska po 300 ;/. Ja rozumiem, że rosyjskie wojska mają gorszą celność strzałów ale atak, obrona, morale sa na b.podobnym poziomie i ciezko z takim wygrac;/ albo piechota kozacka liczebność 500;/ z takimi tez ciężko wygrać zwłaszcza, że AI (to jest pochwała:D) jest o wile lepsze niż wcześniej i wystawia z 15-16 jednostek liczebności 450- 500 a moje wojska to max 300 ludzi w jednostce. Czy jest możliwość samemu zmienić liczebność jednostek?Jeśli tak to jakim programem?. Pytam bo nigdy nie bawiłem się w moddowanie i nie chce czegoś zjebać a ten post dot. uwag będę na bieżąco uzupełniać jeśli znajdę coś nowego(liczę, że nie będzie tego dużo:))
M.in. w opcjach możesz ustawić.
Skoro zaczynamy wytykać (oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu) błędy i niedoróbki to napiszę o dyplomacji samego komputera. Gdy chodzi o mnie to potrafię toczyć wojny i żyć w pokoju. Natomiast komputer ciągle się bije. Mam obecnie 1740 rok w kampanii i jedynym państwem poza mną, który się nie bije (za wyjątkiem Piratów, ale Berberia proponowała mi pokój i handel :D ) jest USA, które istnieją od 3 tur.
Poza tym jak idą prace nad zwiększeniem ilości prowincji. Trochę mnie wkurzyło, gdy się okazało, że Austria podbiła już Francję. W sumie 2 prowincje do podbicia na kontynencie to nie problem. Już teraz czekam, aż Hiszpanie się pożegnają z niepodległością. To dość głupie, bo Austria wcale nie dużo większa od Francji i Hiszpanii, ale ma o wiele więcej prowincji, przez co mają kasę na armię oraz dłużej się trzeba pomęczyć aby Habsburgów podbić.
Możesz zmienić ilość ludzi w jednostce DBEditorem.Cytat:
Zamieszczone przez jezier
No...mapy to my jescze zmienić nie możemy...ale na pewno nad tym duużo posiedzę ;)
Dzięki za bug reporty...popracujemy and tym ;)
Znalazłem kolejny bug, którego chyba wcześniej w EW nie widziałem. Mianowicie po wejściu w kartę jednostek dla Gruzji ukazuje się nam....tadam...Husaria :D Pamiętam, że kiedyś daliście ją Kurlandii przez pomyłkę, ale tym razem trafiła się Gruzji :D
Była w Gruzji od dawna ;) Ja zaś zauważyłem taki bug. Wczesna piechta liniowa(nie wiem jak późna) ma units kard (swojej)jednostki na którą wcześniej kliknęliśmy PPM.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Tak samo jak w Kurlandi.
Ale to się zmieni ;)
Dosyć pilna jest też sprawa, którą chyba ktoś jakiś czas temu nadmienił. Mianowicie, nie wiem, czy to jeszcze naleciałość z DM, czy sami tak zrobiliście, ale balans liczebność-jakość mocno kuleje. Przykładowo rosyjska liniówka przez to, że ma 450 ludzi w oddziale, 10 ataku wręcz i 12 obrony, a przy tym wcale nie takie złe statsy do strzelania, rozwala chyba każdą elitarną gwardię, tak samo sikhowie, na nich także ciężko znaleźć godnego przeciwnika.
Owszem, jak się potrafi dowodzić to takie rzeczy nie stanowią problemu, ale jeżeli miała by się mierzyć pełna armia złożona z samej liniówki to w takim starciu Polska-Rosja stosunek liczbowy wynosiłby 5500 do 9000, biorąc jeszcze pod uwagę, że rosyjska liniówka gorszą celność nadrabiałaby dużą ilością strzelających naraz oraz po prostu zgniotła by polskich liniowych wręcz, bo atak mają wyższy od większości gwardii :D
P.S W sumie już trochę się w balansowanie statsów w przeszłości bawiłem, ale tylko na medku i romku. Mógłbym spróbować posiedzieć przy empire, ale musiałbym jednocześnie z kimś to konsultować, bo nie chciałbym, aby naglę jakiś kraj stał się silniejszy niż był historycznie, lub na odwrót ;P
Głównie to jescze pozostałości z DM, chociaż mi się złe nie wydają.
Rosjanie powinni gnieść każdego na bagnety, a w strzelaniu być cieńcy...
Ciągle temat jest do dyskusji, jestem otwarty na wszystkie sugestie 8-)
To akurat wiem, że powinni, ale oni gniotą wszystko xD Bo co z tego, że inni strzelają, skoro Ruscy liczebnością strzelających to nadrabiają. A pokonywanie wręcz wszelakiej maści czarnej straży, grenadierów, czy innych elit to przesada. O ile liczebność i atak(chociaż zmniejszyłbym go do 9) może pozostać, to obecna ilość morale i obrony jest zbyt wysoka.
Pytanie z innej beczki, dlaczego Pancernych jest tylko 100 w oddziale? Wszystkie inne oddziały ciężkiej kawalerii liczą sobie 120 ludzi.
Bo są silną jednostką, lecz rekrutowaną na początku gry. Jakby mieli 120 to by byli zbyt silni (tak jak np. kirasjerzy, panerni są słabsi ale mniej kosztują.) W EW2 0.3, gdy mieli 120 miażdzyli każdego.
Jak tak to spoko :D Nie grałem Polską kampanii na EW jeszcze i moje niedopatrzenie wynikało z sugerowania się składem jednostek polskich w późnym okresie w custom battle ;P
Apropos tych pancernych, to nadal uważam że pancerni z samymi pałaszami są dziwnym trochę pomysłem. Co sądzicie o podziale ich na dwie jednostki: strzelczą odpowiadającą pocztowym i uzbrojoną w rohatyny- odpowiadającą towarzyszom? :)
Poza tym super się grało w poprzednią wersję moda pod 1.4, wspaniałe epickie bitwy, ale jak wczoraj zainstalowałem 1,5 i nowe ETW to muszę przyznać że ETW miażdży! I jeszcze ten dym i odgłosy- czad!
już wiem dlaczego Ruscy w 1750 zdobyli Sztokholm, rozgnietli Austrię i podbili wszystkie prowincje Turcji w europie. Gram anglikami, i nie wiedziałem że mają więcej jednostek w oddziale piechoty liniowej (z darth moda). Z tego właśnie względu (siły ruskich) powinniście trochę poprawić ich balans :), poza tym gratulacje świetnej modyfikacji
http://www.twcenter.net/forums/showt...64#post6303764
4 nowe jednostki do EW2 ;)
Dzięki za pozytywne komentarze :D
Proszę bardzo :lol: :lol:
Sory, teraz mają szable, nie zauważyłem przez deszcz i dym podczas bitwy. ;) W przyszłości moglibyście wprowadzić regionalizcję rekrutacji- w przypadku kozaków np. zeby nie można było ich werbować w Gdańsku.Cytat:
Zamieszczone przez temruk
Zawsze możesz to zrobić sam ;)
Cieszę się z zainteresowania, za to ze wypisujecie bugi i propozycje zmian. Wszystko zapamiętujemy i postaramy się uwzględnić wiele. :)
Mod zainstalowany. REWELACJA !!!!! Panowie z CA mogliby sie od Was uczyć . Pozdrawiam i czekam na 1.0 oraz nowe polskie jednostki.
Bardzo się ciesze :)
Mam nadzieję że z 1.0 zdążymy do gwiazki
Ja zdążę ;)
Mam nadzieję :lol: :lol: 8-) 8-)Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Zdążymy na bank :) Nie należy zapomniać też o EW1, a przy nim by się więcej ludzi przydało...
Salvo, mod świetnie się rozwija, ale na Boga....... bądżcie orginalni i zróbcie wyjątek w polskim świecie moderskim i zróbcie profesionalny, efektowny reskin polskich jednostek, by choć jedno TW doczekało się konkretnych i ciekawych polskich tekstur, fajnie że robicie tekstury do innych frakcji, ale nie zapominajcie że moderów i efektów ich prac jest mnóstwo na forum TW, ale Polaków nikt nie rusza i tylko w was nadzieja( celowo nie wspominałem o małych zmianach kolorystyki uniformów w modach)
Panuję nad tym. Najpierw robię niespodziankę pod EW1 a następnie będzie to na co wszyscy czekają pod EW2 :D
RON otrzymł sporo jednostek/reskinów w 0.5 ;)
Chyba w 0.6 :DCytat:
RON otrzymł sporo jednostek/reskinów w 0.5 ;)