-
Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
znaczy, że mają monopol na takie poglądy? :>
btw serio mówisz o polskiej lewicy postubeckiej, że walczy o prawa gejów? :lol: przecież komunizm był jak najbardziej konserwatywny jeśli chodzi o kwestie społeczne i oni wyssali to z mlekiem matki ;] no i takie poglądy nie gwarantują wcale dużego poparcia. za to socjalizm+jechanie po księżach (najlepiej pedofilach!) jak najbardziej ^^
-
Cytat:
btw serio mówisz o polskiej lewicy postubeckiej
Masz na myśli polityków lewicowych starszego pokolenia :?:
Te hieny były tak zakłamane że do dziś nie wiadomo co w ich pogadankach było prawdą a co fałszem. Wierzysz w ich propagandę "konserwatywności"? To dopiero LOL ale wcale się nie dziwię.
Cytat:
socjalizm+jechanie po księżach
No i mamy cały program polityczny SLD podany na tacy :mrgreen:
Glaca skończmy już ten offtop ;)
Fumanchu- niestety masz rację i strach pomyśleć co nas czeka w przyszłości jak nam ustawowo nakażą uznawać, że białe jest czarne a każde odstępstwo będzie myślozbrodnią.
-
Dlaczego cały czas jedzie się po księżach? Czy nie ma więcej polityków, nauczycieli czy chociaż zwykłych rolników czy górników pedofili? Tacy księża, zupełnie jak w innych profesjach są przykrymi przypadkami i powinni być wykluczeni ze swoich obowiązków zawodowych.
-
Cytat:
Fumanchu- niestety masz rację i strach pomyśleć co to będzie w przyszłości jak nam ustawowo nakażą myśleć i mówić, że białe jest czarne a nie białe.
nigga pliz ;/ skąd u was taki fatalizm? Fumanchu to jakiś domorosły Nostradamusz? Wernychora? to co dzieje się gdzieś indziej jaki ma wpływ na nasze życie?! to że gdzieś jest lepiej nie znaczy, że i u nas będzie (niestety). Najpierw muszą się zmienić ludzie, a w to też wierzycie..?
-
Fumanchu – pierw mi powiedz co to jest dobro a co to jest zło, zanim zaczniesz pisać o tym co jest dobre a co złe. Bo sam uznając że Twoje poglądy są dobre – zrównujesz wszystko inno z poziomem zła, dla tego że nie są Twoje. To dość kiepska klasyfikacja.
Z tym walecznym narodem to lekka przesada. Nie przypominam sobie by w dziejach jakiegokolwiek innego narodu były takie wtopy – jak ucieczka rządu przed wojskami wroga – i zostawienie narodu samemu sobie, po tym jak się na niego sprowadziło wroga (nawet Mussolini miał odwagę pozostać we Włoszech do końca i uparcie odmawiał Hitlerowi by go przewieziono do Niemiec, Stalin robił w gacie ale pozostał na Kremlu, tak samo Hitler, Churchill, et c.). Nie ma to jak narcyzm i uznawanie że należy się do tych najlepszych a inni to wszystko co gorsze… pewien naród w XX wieku, na takim myśleniu się z deka przejechał… - jak widać nie wszyscy słuchali na lekcji historii czym kończą się takie idee.
W Polsce, na pewno nikt nikogo ruszyć nie może, bo prawo działa tutaj tak dobrze że jak zabijesz to i tak możesz jeszcze zażądać odszkodowanie za straty moralne jakie poniesiesz na wskutek obrazy ze strony rodziny zamordowanego – więc mi nie pisz że ktoś tu może być nietykalny z jakiegokolwiek powodu. Argumenty są na poziomie licealisty w najlepszym razie. Bo skrajna stronniczość jest typowa dla umysłów zaburzonych hormonami, więc nie będę kontynuował wytykania – delikatnie mówiąc braku taktu i skoro uważasz się za wierzącego – to miłości do bliźniego.
W psychozę wpadają ci co się czegoś boją, boja się słabi i niepewni siebie. Jednostki silne – nie znają strachu. Skoro jesteście takimi samcami alfa za jakich się uważacie – skoro potraficie obrażać innych (co gorsza za to że potrafią kochać – i nie ma to znaczenia jak, bo także heretycy się rozróżniają – przykładowo jednemu podobają się blondynki a drugiemu brunetki, jeden woli do 20stki a drugi po 40stce mimo że obaj mają np. 25 – i co, jeden będzie wtedy normalniejszy a drugi mniej?), to chyba powinniście przewartościować swoje poglądy – albo jednak uznać że nie jesteście tymi samcami alfa.
Swoją drogą – polecam poznać jakiś homosexualistów a nie ograniczać się do wiedzy o nich z gazetek pisanych przez fanatyków. Którzy zresztą zazwyczaj funkcjonują na zasadzi psychologii odwrotnej (sami tacy są więc by nikt ich o to nie podejrzewał nawalają na innych).
-
Ja znam takiego trzydziestu kilku letniego homo... Znaczy się znałem. Byli tacy którzy go akceptowali i tacy którzy nie akceptowali. Ja należałem do tych drugich oczywiście ale głośno tego nie wyrażałem, chociaż jakby się czegoś czepiał to bym się odgryzł. Jeden z moich znajomych (w moim wieku 19 lat) mu się spodobał ale on nie odwzajemniał jego ,,uczuć'', więc ten zaczął wyzywać go od homofobów itd. Ten mój znajomy tak tego nie zostawił i wykrzyczał do niego co o takich jak on myśli i jeszcze tego samego dnia zawitała u niego policja i zabrali na komisariat i spisali go za obrażanie mniejszości seksualnych, on bronił się że ten go napastował ale wytłumaczono mu że tak polskie prawo nie działa.
-
Cytat:
Swoją drogą – polecam poznać jakiś homosexualistów
Masz racje jest gej i gej... tylko, że o prawa homosexualistów walczą chyba nie zawsze Ci co trzeba, nazwę ich "gejami aktywistami" oraz "panienki". Moje pierwsze spotkanie z gejem zakończyło się wielkim niesmakiem z mojej strony, po prostu nie trawie facetów zbyt wrażliwych na ubiór, modę, malujących się i "lansujących się gejostwem", no po prostu miałem do czynienia z taka "panienką", naprawdę wtedy przychodziły mi do głowy rzeczy typu ""zamknąć "to coś" w zakładzie, bo to porażka...""... nie chodziło o homofobie, tylko taki osobnik jest groźny dla społeczeństwa :P
Po jakimś czasie pogadałem sobie z kumplem z pracy narzeczonej, potem jeszcze raz.... polityka, sport itd. spoko kolo, dopiero później dowiedziałem się, że to gej... zbytnio nie przestraszyłem się tego, a nawet spytałem go pewnego razu co on sądzi o pardach równości itp. i o dziwo miał zdanie podobne do mojego, nie utożsamiał się też z aktywistami gejowskimi itd.... śmiał się też, z "deklarowanych gejów", pytając mnie czy ja deklaruję, że jestem hetero, czy mi jest to do czegoś potrzebne... mi nie jest, jemu też nie były potrzebne deklaracje, kto miał wiedzieć to wiedział o jego orientacji, a reszta go nie obchodziła a nawet bronił jak to powiedział "swojej prywatności".... Takim gejom, mowie TAK- pełna tolerancja, pełne zrozumienie... tylko, że w TV widzimy buraków pokroju tego amerykańca od miski kalifornu czy Biedronia, nóż się człowiekowi w kieszeni otwiera...tak samo jak po lekturze postów niektórych lewicowców z tego forum...
-
W sumie masz rację. Dziś te zachowania homoseksualne są zbytnio propagowane przez takich aktywistów i każdy kto się deklaruje publicznie że jest przeciw temu jest ścigany i oczerniany przez lewicowców.
-
a więc selekcja- ten może zostać, a ten do zakładu? :lol:
jedni mogą deklarować swoje poglądy (tylko konserwatywne mein gott!), ale reszta to już nie bardzo, bo mi się to niepodoba? :lol:
rozumiem, że można kogoś nie trawić, ale już dzielić ludzi na tych co powinni mieć głos w debacie w publicznej (paradoksalnie to ci, którzy się nie wypowiadają ;) lub mają poglądy takie jak ja, kali ) i na tych co powinno się ich zamknąć pachnie wiadomo czym ;]
a oczernianie przez lewicowców aż tak boli? myslalem, że prawactwo lubi ten swój syndrom oblężonej twierdzy... :( innym bronicie się wypowiadać, ale już wasze poglądy uważacie za 'prawo naturalne, normę, dobro' etc :lol:
-
Po pierwsze - to jest Twoja wersja wydarzeń. Nie wiadomo jak wyglądało to w rzeczywistości. Po drugie - nawet jeśli ten typek faktycznie stosował kiepawe zaloty - to człowiek cywilizowany, nie reaguje na to w ten sposób że się na niego wydziera (ciekawe jak byś sie poczuł jakby kobieta której prawisz komplement zareagowała w ten sposób i uznała Cie za sexistowską świnie?), tylko po prostu mówi że ma inną orientację i wszelkiego typu umizgi nie mają szans na odniesienie skutku. Jak się nie umie zachowywać w społeczeństwie tak - jak podłóg jego zasad się powinno - to ma sie problemy z prawem, proste.
Znam heterosexualistów którzy przywiązują do wyglądu większą uwagę niż większość kobiet a też i gejów którzy nie zwracają na to zupełnie uwagi. Wg. mnie sprawa rozbija się o konkretne osoby a nie o sexualność. W ogólnym zarysie, są dwa typy gejów - ci bardziej męscy i bardziej kobiecy. Jak już wspomniałem - męskich się nie odróżni. Co nie znaczy - że są lepsi, każdy człowiek jest wart tyle sam, niezależnie od wszystkiego. Idąc tokiem myślenia Barsy, można wywnioskować -że idealny polski stereotypowy facet powinien mieć przynajmniej raz w tygodniu śliwę na oku, brzuch piwny, brak kilku zębów itp. każdy inny jest mało wartościowy.... Nie zapominajmy jednak, że na szczęście każdy człowiek jest inny i wbrew temu co niektórzy próbują nam wmówić - nie jesteśmy stadem owiec,baranów itp. tylko niezależnymi jednostkami ludzkimi (przynajmniej ja).
Nic nie jest propagowane, nie ma propagandy homosexualizmu. Jedyne co istnieje - to pokazywanie ludziom że można i tak. Każdy ma swój umysł i potrafi po swojemu wszystko ocenić. Nikt nie przyjmie czegoś co jest dla niego obojętne, za swoje. Aktywiści muszą być dotąd - dokąd będą ludzie nietolerancyjni w tej sprawie. Bo inaczej, będzie zawsze ryzyko powrotu do obozów koncentracyjnych. Gdy społeczeństwo zostanie z tą kwestią oswojone - aktywiści przestaną mieć znaczenie, tak jak dzieje się dzisiaj np. w Niemczech - gdzie nikt nie walczy o prawa gejów, bo nikt nie zwraca na to uwagi. Co innego było w latach 70tych, kiedy toczono ciężkie boje i masowo dokonywano coming outów by pokazać społeczeństwu jak wielu mężczyzn także z elit, jest takich i czuje się źle z tym że nie mogą np., mieszkać ze swoimi ukochanymi - bo boją się skandalu. Z osób światowych weźmy chociaż to przez co musiał przechodzić Ricky Martin, właśnie przez to że dominowało w jego społeczności przeświadczenie że to jest sprawa z którą należy nie wychodzić po za dom - problem w tym że ta sprawa wchodzi w dom, nawet jak się tego nie chce.
Swoją drogą za wielkich macho robią tu akurat ci których na polu walki jakoś nie zauważam, a ponoć prawdziwy mężczyzna musi stale ćwiczyć swe umiejętność ;)
Gdzie ci mężczyźni? ^^
Może ktoś wieczorkiem się popisze swoimi zdolnościami na NTW :P
-
Glaca przedstaw wreszcie swoje poglądy.
Z tego co można wyczytać na forum są to:
-likwidacja Kościoła Katolickiego,
-legalizacja małżeństw homo i adopcji przez nich dzieci a także penalizacja "mowy nienawiści",
-wprowadzenie lekcji wychowania seksualnego do szkół,
-delegalizacja libertariańskiego oszołomstwa typu korwin mikke i inni,
-delegalizacja PIS,
-walka z patriotyzmem który nazywasz nacjonalizmem albo faszyzmem,
-dobre stosunki z Rosją (a te jak wiadomo osiąga się przez uległość wobec niej),
-prawo do aborcji i eutanazji,
-popierasz walkę z terroryzmem i związane z nią zwiększanie kontroli obywateli, cenzurę internetu itp narzędzia służące walce z wiatrakami jakimi są "groźni terroryści" a naprawdę mające na celu ubezwłasnowolnienie społeczeństwa,
-Jesteś za pełna tolerancją wszelkich odmienności, słowem "tolerancja" tłumaczysz nawet najbardziej irracjonalne postawy, Jesteś nieczuły na przykłady "dyktatury mniejszości" jak wypadki we Francji czy tą miss Kalifornii itd.
Do tego z Twoich postów można wywnioskować że nienawidzisz Polski niepodległej (coś ala poglądy SDKPiL) i wogóle polskiego narodu, Jesteś za reformowaniem przez brak reform co robią rządy od 20 lat (w tym dwie kadencje SLD), popierasz ogólnie więcej socjalu dla każdego choć doskonale wiesz, że dług publiczny jest najwyższy w naszej historii.
Jeśli o czymś zapomniałem to dopisz.
Cytat:
Aktywiści muszą być dotąd - dokąd będą ludzie nietolerancyjni w tej sprawie. Bo inaczej, będzie zawsze ryzyko powrotu do obozów koncentracyjnych. Gdy społeczeństwo zostanie z tą kwestią oswojone - aktywiści przestaną mieć znaczenie
Z niecierpliwością czekamy na wysyp nowych aktywistów walczących przeciw nietolerancji. Na przykład tacy pedofile również mogą się powoływać na Starożytną Grecję gdzie kultywowano "miłość dorosłego męża z młodzieńcem w wieku dojrzewania". Sam Platon pisał o tym w "Uczcie". Jeszcze znajdzie się parę wpływowych i sławnych autorytetów/ludzi sukcesu będących pedofilami (np. Polański) i mamy "solidne" argumenty za legalizacją :mrgreen:
-
Nie piszesz kompletnie o pedofilii... - chyba nie wiesz czym ona wobec tego jest. Pedofilia ma miejsce wówczas gdy dokonuje się aktu sexualnego lub jemu podobnego z nieświadomym tego czynu dzieckiem. Uprawianie sexu z 16latką, która dobrze wie co robi i tego chce, nie jest pedofilią z punktu widzenia faktycznego. Moralnie - w każdym społeczeństwie wygląda to inaczej. W Europie - na ogół nie ma z tym problemu, w Stanach karze się za to, w krajach Azjatyckich jest to wręcz wskazane by panna młoda była poniżej 18 roku życia itd itd itd. To jest wszystko relatywne i trudno o tym pisać całościowo, czyli tak jak się starasz poruszać kwestię skacząc po całym świecie z przykładami. Ja pamiętam że w wieku 16 lat uważałem się już za sexualnie dojrzałego i jak ktoś mi wyskakiwał z textem że nie mogę tego robić bo to jest zabronione to mi się piana na ustach robiła ze wściekłości. Sex można uprawiać legalnie od 15 roku życia - nawet w PLu. Inna sprawa z kim, jeśli to ktoś z dużą różnicą wieku - wtedy to jest podejrzane i może trącić już pedofilią, ale to nie my jesteśmy od oceniania co nią jest a co nie. Po za tym to nie ma nic wspólnego z tematem homosexualizmu. Nie dyskutujemy o różnicach wieku między osobami uprawiającymi sex, tylko o to jest dyskusja o tolerancji homosexualizmu w społeczeństwie.
Wracając do pośredniego tematu - czyli zarzutu o wprowadzenie wychowania sexualnego do szkół. Dopóki nie zostanie to wprowadzone - dopóty, budżet państwa będzie obciążony gigantyczną jak na Europę, liczbą leczących się na choroby weneryczne. Polska ma się czym pochwalić, bo wyprzedza nas tylko Europa wschodnia na Starym Kontynencie (nawet Rumunia i Bułgaria nie mają takich wskaźników).
Nie mówiąc o innych fatalnych skutkach tych chorób.
Dyktatura mniejszości - to była by władza mężczyzn heterosexualnych, bo jak policzyć już na siłę homosexualistów z kobietami - to heteryków jest mniej. Więc de facto - w Polsce rządzi mniejszość, a przy najmniej tak się jej wydaje :-)
(w praktyce rządzi ten, co jak się wkurzy to powie - że się śpi na kanapie heh).
-
Dlaczego uważacie że uczucia homoseksualistów można zranić a uczucia hetero nie? Nie ma ostrej propagandy? Oczywiście że parady równości, gdzie głównie niemcy przebrani za nie wiadomo co chodzą ulicami takiej Warszawy i obściskują się na oczach dzieci. Propagandą pewnie też nie jest wystawianie bilbordów na ulicach przedstawiających obściskujących się facetów z jakimiś niedopracowanymi hasłami. Propagandą na pewno też nie jestściganie tych którzy wyrażąją co tak na prawdę o tym myślą nie będę dawał przykładów bo znów będzie że teorii broni się poprzez podawanie pojedyńczych przypadków. Wiecie coś na temat Holandii?? Kiedyś, nie pamiętam w którym roku, przeprowadzono tam referendum na temat wolności homoseksualizmu czy jakoś tak i wzięło w nim udział tylko kilka procent dekadenckiego społeczeństwa.
-
No widzę że mamy kolejne argumenty za pedofilią- różne pojmowanie jej w różnych systemach prawnych. Jak wiadomo mgliste określenie jakiegoś pojęcia daje duże pole do popisu, zwłaszcza dla ludzi walczących o równie mgliście określoną tolerancję.
Cytat:
Wracając do pośredniego tematu - czyli zarzutu o wprowadzenie wychowania sexualnego do szkół. Dopóki nie zostanie to wprowadzone - dopóty, budżet państwa będzie obciążony gigantyczną jak na Europę, liczbą leczących się na choroby weneryczne. Polska ma się czym pochwalić, bo wyprzedza nas tylko Europa wschodnia na Starym Kontynencie (nawet Rumunia i Bułgaria nie mają takich wskaźników).
A coś Ty taki nagle nietolerancyjny? Przecież ludzie mogą robić co chcą prawda? Dlaczego ich zmuszać do uważania co i z kim robią oraz do obowiązkowych zajęć z seksu? Dlaczego chcesz kolejną dziedzinę życia kontrolować :?:
BTW: Przecież służba zdrowia jest bogata i ma tyle pieniędzy że chce dotować in vitro więc co się nagle burzysz na leczenie kiły itd :?:
Swoją drogą rozwiązłość przyszła z zachodu więc co stękasz, przecież to postępowe tak samo jak tolerancja najbardziej narażonego na w/w choroby homoseksualizmu.
Cytat:
Kiedyś, nie pamiętam w którym roku, przeprowadzono tam referendum na temat wolności homoseksualizmu czy jakoś tak i wzięło w nim udział tylko kilka procent dekadenckiego społeczeństwa.
To było bodajże w 2002 roku. Jak się uśpi społeczeństwo to można wszystko przepchnąć. znalazłem ciekawy tekst o samej holandii i homoseksualiźmie:
http://www.debata.nazwa.pl/index.php?op ... &Itemid=97
Na tą okoliczność polecam kultową piosenkę którą ostatnio nauczyłem się grać na kółku gitarowym, zwłaszcza drugą zwrotkę:
http://w488.wrzuta.pl/audio/6ndMPtlmdp7 ... zyj_to_sam
-
Cytat:
Glaca przedstaw wreszcie swoje poglądy.
Z tego co można wyczytać na forum są to:
-likwidacja Kościoła Katolickiego,
-legalizacja małżeństw homo i adopcji przez nich dzieci a także penalizacja "mowy nienawiści",
-wprowadzenie lekcji wychowania seksualnego do szkół,
-delegalizacja libertariańskiego oszołomstwa typu korwin mikke i inni,
-delegalizacja PIS,
-walka z patriotyzmem który nazywasz nacjonalizmem albo faszyzmem,
-dobre stosunki z Rosją (a te jak wiadomo osiąga się przez uległość wobec niej),
-prawo do aborcji i eutanazji,
-popierasz walkę z terroryzmem i związane z nią zwiększanie kontroli obywateli, cenzurę internetu itp narzędzia służące walce z wiatrakami jakimi są "groźni terroryści" a naprawdę mające na celu ubezwłasnowolnienie społeczeństwa,
-Jesteś za pełna tolerancją wszelkich odmienności, słowem "tolerancja" tłumaczysz nawet najbardziej irracjonalne postawy, Jesteś nieczuły na przykłady "dyktatury mniejszości" jak wypadki we Francji czy tą miss Kalifornii itd.
Do tego z Twoich postów można wywnioskować że nienawidzisz Polski niepodległej (coś ala poglądy SDKPiL) i wogóle polskiego narodu, Jesteś za reformowaniem przez brak reform co robią rządy od 20 lat (w tym dwie kadencje SLD), popierasz ogólnie więcej socjalu dla każdego choć doskonale wiesz, że dług publiczny jest najwyższy w naszej historii.
Jeśli o czymś zapomniałem to dopisz.
po co? za stary jestem na to :lol:
ale fajnie, że mam wiernych fanów, którzy śledzą moje niepoważne pisanie z manią ziemkiewicza czytującego michnika :lol:
powiem tylko, że połowę zmyśliłeś kierując się swoimi własnymi poglądami (chociaż bardziej to fobie), a druga połowa to prymitywne wnioski nie wiem skąd wyssane (wiem, ale nie powiem ^^)
wiekszosc tutejszych userów ma niepisany obowiązek prezentować nieustannie swoje poglądy i udowadniać, że są najlepsze. Ja tego nie czuję... poglądy lepiej zachować dla siebie. Ale jeśli ktoś prezentuje swoje- znaczy, że zgadza się również na krytykę. Nic nie poradzę, że moja jest prymitywna ;]
Cytat:
Oczywiście że parady równości, gdzie głównie niemcy przebrani za nie wiadomo co chodzą ulicami takiej Warszawy i obściskują się na oczach dzieci
hehe. Niemcy najechali Polskę i się obściskują! :lol:
co do edukacji seksualnej- po cholerę nam w ogóle edukacja w takim razie skoro taki zakapior uważa ją za narzędzie ucisku :lol:
rozwiązłość przyszła z zachodu..? bo oczywiście wcześniej ludzie tego nie robili. no tak.
co do pedofilii to jak już ktoś będzie ją lobbował to właśnie konserwatywna arystokracja (swoją drogą ostatnio mieli taką inicjatywę). Po co nam jakieś nowoczesne uzasadnienia? Przecież wystarczy sięgnąć do historii. Zakapiorze, jako tradycjonalista i chyba monarchista nie możesz przecież na niszczenie tak wspaniałej tradycji (usankcjonowanej w dawnych wiekach przez święty KK) jak pedofilia! :lol:
-
Gdzie zakapior wyraził to że jest przeciw edukacji? Jeśli o niemcach chcesz się przekonać to sprawdź statystyki jakiejkolwiek parady w Polsce, przed którymi organizatorzy chwalą się że na ulicach pojawi się koło kilkunastu tysięcy POLSKICH gejów i lesbijek a tak na prawdę zwykle jest ich tam trochę ponad 2 tys a większośc jak to napisałem zagraniczni a także część iich to hetero, którzy to popierają.
Kiedyś oglądałem program o profesorku z Holandii. Kiedyś był homoseksualistą ale zmienił swoją orientację i pomaga to zrobić innym. Dla mnie to bohater bo udowodnił że można zmienić się na lepsze. Pamiętasz może zakapior jak się on nazywa?
-
Czy mozecie zakonczyc juz dyskusje na ten temat? Powoli robi sie tutaj kloaka... dyskutuje Was tutaj zaledwie kilku, widze ze wytaczacie porzadne dziala jeden przeciw drugiemu, ale jak to na forach internetowych bywa, nie jestescie w stanie przekonac sie na wzajem o slusznosci swoich argumentow i bedziecie pewnie prowadzic ta jalowa rozmowe jeszcze z rok... :evil: Pamietajcie czego dotyczy ten serwis, a takze wezcie pod uwage,ze wielu naszych uzytkownikow jest nieletnia!!! Jako rodzic nie chcialbym zeby moje dziecko czytalo takie dyskusje.
I tak na koniec zeby byla jasnosc. Nie mam nic przeciw homoseksualistom, nawet znam kilku i sa to bardzo porzadni ludzie, na ktorych mozna polegac!!! Sa wsrod nich odchylenia od normy, ale wsrod hetero tez mozna znalezc palantow!
-
spokojnie Obi-Wanie. Na poprzednim forum ten temat osiągnął 100+ stron i było tak jak tu teraz :lol:
są dwie opcje- albo zamknięty zostanie albo userzy przestaną tu pisać honorowo. Niestety tylko pierwsza jest realna ;]
-
Cytat:
Pamiętasz może zakapior jak się on nazywa?
nie wiem o kogo chodzi ale znam historię profesora Roberta Spitzera z Nowego Jorku, który w 1973 roku głosował za wykreśleniem homoseksualizmu z rejestru zaburzeń i po 30 latach zmienił zdanie. Dzisiaj zajmuje się on terapią osób o skłonnościach homoseksualnych i na pytanie dlaczego wtedy głosował za tym, czemu dzisiaj się sprzeciwia, odpowiedział ,że w tamtym czasie nie miał pojęcia czym jest homoseksualizm, nie znał jego źródeł czy kontekstu jego powstawania. Natomiast, jak mówi, był taki klimat społeczny i presja lobby gejowskiego, że zdecydował się w referendum odpowiedzieć, że homoseksualizm nie jest zaburzeniem. Dopiero gdy poznał to zjawisko dogłębnie zmienił zdanie.
Moje pytanie brzmi od kiedy to wogóle głosowanie decyduje o tym czy coś jest chorobą czy nie. ;)
Cytat:
Pamietajcie czego dotyczy ten serwis, a takze wezcie pod uwage,ze wielu naszych uzytkownikow jest nieletnia!!! Jako rodzic nie chcialbym zeby moje dziecko czytalo takie dyskusje.
A jako rodzic chciałbyś żeby Twoje dzieci oglądały paradę gejów :?:
-
No na pewnej paradzie równości w Wawie, było dużo Niemców i Holendrów, właśnie dla tego że polacy to tchórze i trzeba było pokazać ze nie ma się czego bać nim sami zaczęli teraz to robić. Zresztą teraz te parady (np. w Poznaniu) wyglądają inaczej hehe, wszystko się zmienia na lepsze. NA szczęście świat idzie do przodu. Tylko odpadki pozostają w tyle, skazując się na samozagładę.
Z tego co wiem, wbrew propagandzie PRLu, polacy neiwiele się zmienili wbrew pozorom i ten sam procent społeczeńśtwa co był rozwiązły 20 lat temu to jest też i dzisiaj. Nie uznaję więc tego kontrargumentu, że coś przyszło z zachodu. To zawsze było – tylko że bardziej ukryte, co nie zmiana faktu że było. Ale jak ktoś lubi prlowską propagandę to niech se w nią wierzy nadal. Miłego życia w odizolowaniu psychicznym od prawdziwego świata.
Choroby weneryczne, jak sama nazwa wskazuje są chorobami i należy zapobiegać ich rozprzestrzenianiu się. Nie zaś pozwalać na to by epidemia postępowała, tylko dla tego że kilku kacyków zasiadających na stolcach, boi się że przy okazji – młodzież może się czegoś za dużo o świecie dowiedzieć i przestanie wtedy ich słuchać.
Ps. jako przyszły rodzic, absolutnie nie chce by moje dziecko oglądało paradę nazistów maszerującą po Warszawie i patrzyło na łysych neandertalczyków ziejących nienawiścią do całego świata za to że urodzili się z komplexem niższości bo nie mają czegoś co mają inni.
Zacznij pisać po polsku, bo ci zacznę edytować teksty, i hamuj z oceną ogólną Polaków, obrażasz ludzi którzy gnili w więzieniach by ktoś taki jak ty, mógł teraz wypisywać takie teksty.
Eutyches
Skoro inni mogą pisać nazwy narodów z małej litery i obrażać różne narody to ja tak samo mam do tego prawo :)
Albo traktuje się wszystkich tak samo albo nikogo... a nie tylko wybranych.
Nikogo nie obrażam - bo nikt za mnie nie gnił nigdzie ^^
-
nie kłam odnośnie twoich poglądów, nie trzeba być twoim fanem by zauważyć, że nie poważnie traktujesz innych. Nie podobają mi się twoje wycieczki osobiste i gloryfikacja pewnych poglądów i zachowań. Dlatego nie wypisuj że ktoś zmyśla, bo nie przypominam sobie od momentu jak się zarejestrowałem na forum, byś kogoś poważnie potraktował w dyskusji, przy okazji nie obrażając go. Fakt jesteś już długo na forum, ale nie zwalnia ciebie z tego, czym nie mogą poszczycić się młodsi userzy którzy muszą przestrzegać netykiety, tylko nie odpisuj mi jak kiedyś na PW przed krachem forum, nie zajrzę nawet. I tyle w temacie.
Cytat:
Arindal von den Heiden
Zacznij pisać po polsku, bo ci zacznę edytować teksty, i hamuj z oceną ogólną Polaków, obrażasz ludzi którzy gnili w więzieniach by ktoś taki jak ty, mógł teraz wypisywać takie teksty.
-
A jakich wartości chcesz nauczyś swoich dzieci? Faszyzm jest zły, komunizm jest zły, nawet demokracja nie jest najlepszym rozwiązaniem, bo wtedy anarchiści czują się za swobodnie i wprowadzają jakieś bzdurne zasady.
-
Tych wartości które rozwijają człowieka i powodują że idzie o krok dalej w ewolucji a nie stoi w miejscu i się konserwuje - czyli cofa. Bo natura nie zna zamarcia w miejscu, coś idzie albo do przodu albo do tyłu. NA pewno nie chce się cofać i nie chce tego dla tych co są mi najbliżsi :)
Te wartości to przede wszystkim szacunek do drugiego człowieka, tolerancja dla wszystkiego co jest tolerancyjne w myśl zasady - żyj i pozwól żyć innym. Jeśli ktoś na to nie pozwala, no to działa aspołecznie i powinien zostać zresocjalizowany. :-)
Wartość to wiedza i zdolności - płynne poruszanie się po świecie kultury, znajomość historii, filozofii. Ale tej niezideologizowanej, mającej na celu poprawianie sobie ego - tylko prawdziwej. Bo sens nauki historii jest wtedy - kiedy uczy ona o świecie, a nie o tym jakim to się jest poszkodowanym bo ... . Ona ma uczyć tego co kiedy i dla czego powstało, dla czego upadło lub się zmieniło i jak - efektem czego jest taki a nie inny obraz świata. Takie a nie inne poglądy ogółu społeczeństw et c. Historia jest dużą wartością mogącą przerobić poglądy. Znałem lata temu pewnego neonazistę, strasznie bojowo nastawionego do wszystkiego dookoła - zachwycał się historią...problem w tym że znał ją słabo, ale wydawało mu się że ją znał. Przeczytał jedną dwie książki na jakiś temat i uznał że już wszystko o tym wie. Nie patrzył, czy przypadkiem są to dzieła ideologiczne, czy naukowe itd. To co mu się tam podobało zapamiętywał i urabiał sobie filozofię życia. Problem w tym...że po paru latach życia w ten sposób, stwierdził że jest samotny. Najlepsze jest to że stwierdził też iż jednak woli facetów, o wcześniej do głowy by mu nie przyszło. Po prostu nagle coś mu trykło w głowie i zdał sobie z tego sprawę. Teraz... jest zupełnie innym człowiekiem. Czytał te same książki ale z innej perspektywy, dyskutował z ludźmi słuchając co miał do powiedzenia - w końcu odważył się na dyskusję ze mną i byłem zaskoczony jaką posiadł wiedzę, gadaliśmy akurat o Bizancjum - i byłem w szoku nad poziomem jego spojrzenia. Człowieka niewykształconego w tej dziedzinie do tego. Co więcej, znalazł świetnego faceta, lekarza ^^ i się przy okazji ustawił życiowo heh. Wracając do nurtu głównego, historia jako wartość. W innych kwestiach wartości które opierają się na uczciwości. Zero bajek itp. pomysłów które mydlą ludziom oczy. Najbardziej uczciwi ludzie jakich poznałem to byli ateiści. Religijni kłamali niesamowicie, prosto w oczy. Tak więc najlepsze jest wychowanie bez religii jakiejkolwiek, bo ona uczy że ktoś ma racje bardziej, nie podając dla czego - po za tym że bo to nasze bo nam narzucono. Uczciwe podejście do spraw związanych z miłością. Nie blokowanie emocji dorastającego człowieka. Nie zamierzam mówić swojemu dziecku jaka partia jest dobra i jaki system - bo nie ma takiego. Dobrzy są tylko konkretni ludzie i takich należy się trzymać, a nie ideologii. W pewnym sensie jest to anarchizujące. Ale dużo lepsze niż uczenie podporządkowania się pod kolektyw, tak robią ci co nie potrafią myśleć. W rozwoju umysłu młodego człowieka wg mnie - to są właśnie wartości, którymi należy wychowywać.
Robić tak by było i sobie i innym dobrze i nikomu nie zawadzać.
-
ale ten temat nie jest o mnie i moim sposobie wypowiadania się.
btw nie wiem dlaczego mnie oceniasz i dlaczego wypowiadasz się z pozycji autorytety, którym wybacz nie jesteś dla mnie :)
jeżeli kogoś obrażam, łamię regulamin to niech mnie oceniają moderatorzy.
i jak mam traktować ludzi, którzy piszą mi, że anarchiści dzięki demokracji wprowadzają 'durne zasady' :lol:
no sorry, ale to aż boli żeby nie wyśmiać.
-
Co dobrego przyniósł anarchizm? Komune paryską? Rzezie podczas rewolucji w całej historii? (pzedstwiciele rządów zresztą też lepsi nie byli) Religia też tu nie jest tematem dyskusji ale zastanówmy się kto chciał na przestrzeni dziejów niszczyć religię... Cesarz Neron, podpalacz, morderca, pod koniec życia nawet homoseksualista jak nie jeden z cesarzy. Zwalił winę na chrześcijan za tragedię, którą wywołał. Kto jeszcze? Hitler on podczas spotkań ze współpracownikami powtarzał że nie nawidzi religii i w tym celu mordował między innymi żydów ale wobec chrześcijaństwa nie miał ciepłych uczuć, chociaż nie mógł już tak bardzo otwarcie ich potępiać. Najgorszy jednak był Stalin. On był zwycięzcą i mógł mówić o reżimie papistów itd.
-
Cytat:
Co dobrego przyniósł anarchizm? Komune paryską? Rzezie podczas rewolucji w całej historii? (pzedstwiciele rządów zresztą też lepsi nie byli) Religia też tu nie jest tematem dyskusji ale zastanówmy się kto chciał na przestrzeni dziejów niszczyć religię... Cesarz Neron, podpalacz, morderca, pod koniec życia nawet homoseksualista jak nie jeden z cesarzy. Zwalił winę na chrześcijan za tragedię, którą wywołał. Kto jeszcze? Hitler on podczas spotkań ze współpracownikami powtarzał że nie nawidzi religii i w tym celu mordował między innymi żydów ale wobec chrześcijaństwa nie miał ciepłych uczuć, chociaż nie mógł już tak bardzo otwarcie ich potępiać. Najgorszy jednak był Stalin. On był zwycięzcą i mógł mówić o reżimie papistów itd.
A co to ma do tematu homoseksualistów kolego ? Umiesz jakoś racjonalnie powiązać dwie sprawy ? Nie wiem, każdy homoś to anarchista ?
Cytat:
Moje pytanie brzmi od kiedy to wogóle głosowanie decyduje o tym czy coś jest chorobą czy nie. ;)
Nie głosowanie, tylko opinia naukowców i lekarzy. Chyba nie powiesz mi, że uznajesz homoseksualizm za chorobę, wbrew powszechnym opiniom środowisk psychologicznych ?
Cytat:
A jako rodzic chciałbyś żeby Twoje dzieci oglądały paradę gejów :?:
A jakie to ma znaczenie ? Jakie znaczenie ma czyjeś prywatne 'chce', 'nie chce', w kwestii umożliwienia ludziom wyrażania swojego zdania ? Uważasz, że parada gejów jest zła, a pielgrzymka na jasną górę już nie ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
hehe. Niemcy najechali Polskę i się obściskują! :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Arindal von den Heiden
No na pewnej paradzie równości w Wawie, było dużo Niemców i Holendrów, właśnie dla tego że polacy to tchórze i trzeba było pokazać ze nie ma się czego bać nim sami zaczęli teraz to robić.
Cytat:
Nie uznaję więc tego kontrargumentu, że coś przyszło z zachodu.
Chłopaki uzgodnijcie wersje bo na razie jeden drugiemu robicie dywersję ideologiczną. :mrgreen:
Cytat:
Z tego co wiem, wbrew propagandzie PRLu, polacy neiwiele się zmienili wbrew pozorom i ten sam procent społeczeńśtwa co był rozwiązły 20 lat temu to jest też i dzisiaj.
Masz jakieś dowody na poparcie tej tezy?
Cytat:
Uważasz, że parada gejów jest zła, a pielgrzymka na jasną górę już nie ?
Czy uczestnicy pielgrzymki na Jasną Górę idą półnago i walczą o jakieś przywileje? A może robią to dlatego że chcą się innym pokazać i zaszokować? Kiedyś byłem na takiej pielgrzymce i jakoś nie widziałem :mrgreen:
Cytat:
No na pewnej paradzie równości w Wawie, było dużo Niemców i Holendrów, właśnie dla tego że polacy to tchórze i trzeba było pokazać ze nie ma się czego bać nim sami zaczęli teraz to robić.
Jak wprowadzano komunę po wojnie to też na początku musieli nam eksportować starszych doświadczeniem towarzyszy radzieckich :mrgreen:
Cytat:
No na pewnej paradzie równości w Wawie, było dużo Niemców i Holendrów, właśnie dla tego że polacy to tchórze i trzeba było pokazać ze nie ma się czego bać nim sami zaczęli teraz to robić. Zresztą teraz te parady (np. w Poznaniu) wyglądają inaczej hehe, wszystko się zmienia na lepsze. NA szczęście świat idzie do przodu. Tylko odpadki pozostają w tyle, skazując się na samozagładę.
Bismarck próbował nas germanizować, Car rusyfikować, Dolfi chciał nas eksterminować, Józek skomunizować. Teraz towarzysze spod gwiazdek na niebieskim tle i miejscowe gamonie chcą nas zlaicyzować i znieczulić na wszelkie idiotyzmy, które firmują. Wszystkie te próby wiązały i wiążą się z walką z Kościołem, Polską tradycją i patriotyzmem.
Czy eurotowarzyszom się uda?- Miało nas nie być na mapie Europy, gwarantowały to 3 mocarstwa- same się rozpadły, potem Rzesza i ZSRR to gwarantowały w 1939 roku i też się rozpadły...
Piszesz że Polacy to tchórze ale to właśnie Polacy są najodważniejszym narodem. Stwierdził to sam Napoleon Bonaparte i (podobno) nawet Hitler. Stalin powiedział zaś, że komunizm pasuje do nas jak siodło do krowy. "Polak potrafi" i nie przerobi go żadna indoktrynacja. Cechy które środowiska za którymi stoisz w Polakach nienawidzą i które chcą za wszelką cenę wyplenić są naszą narodową dumą. Spędzanie na parady bydła z zagranicy, wypowiedzi pseudoautorytetów, nagonka w mediach i próby sztucznych podziałów w społeczeństwie nie pomogą. Prędzej czy później przegracie.
-
Cytat:
Prędzej czy później przegracie.
Tym bardziej że nie mogą się rozmnażać drogą naturalną, chyba że będą adoptować i indotkrynować dzieci od małego (w sumie ciekawi mnie to jak tacy tatusiowie lub mamusie tłumaczą skąd się taki dzieciak wziął.
Nie wszyscy anarchiści są homo a wszyscyhomo w swoich poglądach (chodźby nawet uważali inaczej) mają jakąś cząskę myśli anarchistycznej, głównie z powodu że występupują przeciw porządkowi. Może to porządek naturalny ale lepiej go zachowywać.
-
Cytat:
Nie wszyscy anarchiści są homo a wszyscyhomo w swoich poglądach (chodźby nawet uważali inaczej) mają jakąś cząskę myśli anarchistycznej, głównie z powodu że występupują przeciw porządkowi
Przeciwko jakiemu porządkowi facet ? O czym Ty do mnie talking ? Jak ktoś uprawia seks na pieska to też sprzeciwia się porządkowi ? No sory za wydźwięk, ale taki jest właśnie poziom Twoich argumentów. Homoseksualizm jest orientacją. Ciebie nie powinno interesować kto z kim śpi, a inni nie powinni z tym wchodzić do Twojego domu.
Cytat:
Czy uczestnicy pielgrzymki na Jasną Górę idą półnago i walczą o jakieś przywileje? A może robią to dlatego że chcą się innym pokazać i zaszokować? Kiedyś byłem na takiej pielgrzymce i jakoś nie widziałem :mrgreen:
A czy ja chcę to oglądać ? Dlaczego mnie do tego zmuszasz hmm ? Zrozum zakpior że to wszystko jest kwestią poglądów, a akurat prawda jest taka, że żyjemy w kraju ultra-katolickim, w porównaniu do szeroko rozumianego zachodu, i stąd cała gadanina o szkodliwości gejów, zboczeniu, wartościach, itd, bo jak ktoś nie rozumie fundamentalnych zasad życia społecznego, to problemy pojawiają się nie tylko po jednej stronie, ale po drugiej również, chociażby jako reakcja.
-
Cytat:
Nie przypominam sobie by w dziejach jakiegokolwiek innego narodu były takie wtopy – jak ucieczka rządu przed wojskami wroga – i zostawienie narodu samemu sobie
Szkoda że de Gaulle tudzież inni przywódcy państw tak samo się ewakuowali. Ale oczywiście nagana dotyczy tylko naszych władz. I kto tu żyje komunistyczną propagandą :o
Co do uciekającej władzy- wiesz kto to był Stefan Starzyński? Nie? To poczytaj.
Cytat:
A czy ja chcę to oglądać ?
Puszczają każdą pielgrzymkę w TV tak jak puszczają relację z każdej homoimprezy :?:
-
Facet – ja rozumie że każdy czytał Quo Vadis, ale to jest fikcja literacka a nie wiedza historyczna. Neron Rzymu nie podpalił. Chrześcijanie mu zwisali, dowiedział się o ich istnieniu bardzo późno.
Mordercą też nie był, jedyne co miał na sumieniu to pijackie uderzenie żony, co się zdarza też wielu chrześcijanom na co dzień – każdego dnia. No i pozbycie się matki, która sama planowała się pozbyć go. Takie czasy – nie jego wina. Neron zresztą był religijny – wierzył w Bogów – więc nie wiem co to za argument.
Stalin z tego co pamiętam był mnichem
JA się pytam co dobrego przyniosło chrześcijaństwo – po za śmiercią milinów ludzi w jego imieniu. Owe „prześladowania” w okresie między Neronem i Konstantynem pochłonęły 15 tys ludzi. Sami chrześcijanie w walkach między sobą w samej Alexandrii – wymordowali 150 tys. Ludzi tylko w IV wieku.
Popatrz se na odtajnione statystyki policyjne, za co karano kobiety i mężczyzn w PRLu to będziesz miał statystyke. Porównaj to z obecnymi, różnica będzie niewielka.
Ps. Przykro mi ale Stalinowi się udało – jesteś największym dowodem Zakapiorze
A kościół ma tyle do patriotyzmu co owca do robienia okien. Dbają o interes swojej instytucji tylko i wyłącznie. Jak jest im na rękę by komuś mówić że jest inaczej to tak robią – dla tego jeszcze istnieją hehe. Pewnie dla tego Napoleon był tak miły ^^
de Gaulle nie był przywódcą w chwili upadku Francji ^^
może mylisz odwagę z głupotą? bo dawanie się wykorzystywać i tracenie życia w czyimś interesie nie słyszałem by ktoś nazywał odwagą hehe
Pewnie dla tego Napoleon był tak miły :-)
Zresztą...skoro wszyscy są tu tacy waleczni, to dla czego od XVII wieku nie wygrano nawet jednej wojny? Po za jednym jedynym wyjątkiem jakim była Bitwa Warszawska i w efekcie wynik wojny pol-bol., gdzie walczono z żołnierzem który nie miał nawet kul w karabinie ani butów.
Gadać, pisać - se możesz...ale fakty nie za bardzo za tym przemawiają :-)
Zresztą wśród tych którzy zmarnowali nadaremno swoje życie były tysiące gejów, których zresztą też czci się jako bohaterów narodowych - bo kilku tam było :-) (np. taki znany oficer spod Westerplatte)
-
Cytat:
Puszczają każdą pielgrzymkę w TV tak jak puszczają relację z każdej homoimprezy :?:
Po pierwsze. Homoimprezy są puszczane w czołowych stacjach telewizyjnych głównie dlatego, że ludzie tacy jak Ty robią wielkie halo z powodu kilku homosiów zebranych w grupce na starym mieście.
Po drugie. Puszczają każdą pielgrzymkę, chociażby w stacjach katolickich.
Po trzecie. Jak nie chcesz, to nie musisz oglądać ani homoimprez, ani pielgrzymek. Włącz MTV, tam na pewno nie będzie relacji. Po to istnieją wolne i komercyjne media, żeby każdy oglądał to co chce.
-
dokładnie, Witia ma świętą rację. Jedni maszerują przez całe miasto z głośnikami i wywrzeszczając modły na cała dzielnice i inni muszą tego słuchać - a inni wrzeszcząc - wolność dla gejów :D
ale jedni i drudzy mają prawo - a niestety, jak jest głośno pod oknem, to wystarczy je zamknąć i włączyć sobie coś co się podoba :-)
To tzw. wolność zgromadzeń :) Podstawa demokracji.
-
Cytat:
de Gaulle nie był przywódcą w chwili upadku Francji ^^
No tak- faktyczni przywódcy tacy jak marszałek Petain postanowili kolaborować z Niemcami. Wg Ciebie lepsze to niż ewakuacja.
A co z innymi przywódcami państw którzy ewakuowali się do Londynu np. królowa Wilhelmina z Holandii czy król Haakon VII z Norwegii? Zdradzili Ojczyznę :?:
Cytat:
może mylisz odwagę z głupotą? bo dawanie się wykorzystywać i tracenie życia w czyimś interesie nie słyszałem by ktoś nazywał odwagą hehe
Umieranie we własnym interesie też nazwiesz głupotą. A skoro nie ma żadnej osoby dla której mógłbyś poświęcić życie to nie wiem jakim prawem wypowiadasz się tu o miłości skoro jej nie rozumiesz egoisto.
Cytat:
Pewnie dla tego Napoleon był tak miły
A może naprawdę zasłużyliśmy na jego uznanie :?:
Cytat:
Zresztą...skoro wszyscy są tu tacy waleczni, to dla czego od XVII wieku nie wygrano nawet jednej wojny?
Bo tacy jak Ty woleli być niewolnikami zaborców i sobiepanami zamiast się zjednoczyć dla wspólnej sprawy. A wygraną wojną było też powstanie wielkopolskie i śląskie oraz boje z ukraińcami o Lwów i przyległości.
Cytat:
Po za jednym jedynym wyjątkiem jakim była Bitwa Warszawska i w efekcie wynik wojny pol-bol., gdzie walczono z żołnierzem który nie miał nawet kul w karabinie ani butów.
Nie umniejszaj chwały zwycięzcom bo kto wie czy gdyby nie tamta wygrana dzisiaj nie musialbyś chować worka ze zbożem przed władzą, żeby z głodu nie zemrzeć. Szczególnym męstwem popisali się (jak zwykle) twoi ulubieńcy z Prus atakując jak hiena zmagającą się z moskalami Polskę w 1794 roku i grabiąc Kraków z insygnii królewskich.
Cytat:
Homoimprezy są puszczane w czołowych stacjach telewizyjnych głównie dlatego, że ludzie tacy jak Ty robią wielkie halo z powodu kilku homosiów zebranych w grupce na starym mieście.
Proste pytanie- piersze były parady czy halo wobec parad :?:
Cytat:
Puszczają każdą pielgrzymkę, chociażby w stacjach katolickich.
Zapewniam że nie każdą, po drugie- jak sam stwierdziłeś w stacjach katolickich a nie państwowych typu TVP1.
Cytat:
Po to istnieją wolne i komercyjne media, żeby każdy oglądał to co chce.
A jednak nie puszczają sprawozdań z pielgrzymek w wiadomościach/faktach jak to robią z każdą homozabawą. Gdybym był wierzący to poczułbym się dyskryminowany :twisted:
-
Cytat:
Proste pytanie- piersze były parady czy halo wobec parad :?:
Śmiem twierdzić, iż w obliczu 'kultury katolickiej' najpierw musiano się wiele naprotestować aby jakakolwiek parada doszła do skutku bez krwi lejącej się strumieniami.
Cytat:
Zapewniam że nie każdą, po drugie- jak sam stwierdziłeś w stacjach katolickich a nie państwowych typu TVP1.
Facet, tak samo nie każdą paradę. Powiedz mi ile znasz parad homoseksualistów ? Uważasz, że każdą która miała miejsce pokazywali w TVN-ie ?
Cytat:
A jednak nie puszczają sprawozdań z pielgrzymek w wiadomościach/faktach jak to robią z każdą homozabawą. Gdybym był wierzący to poczułbym się dyskryminowany :twisted:
Jak wyżej.
Problemem jest niezrozumienie pewnych fundamentalnych zasad współżycia społecznego. Zresztą pisałem o tym wcześniej i bezsensownie będzie powtarzać drugi raz. Jak ktoś stawia własne lęki i poglądy przed fakty i zdrowe podejście do życia to mamy taki właśnie burdel. Z jednej stroni 'normalni' którzy najchętniej zatopiliby każdego homoseksualistę, a z drugiej homosie, którzy będąc pod opresją tych pierwszych chcą na siłę i wszelkimi sposobami pokazać światu że istnieją.
-
Zdecydowanie zachowali się tchórzowsko. Dzielna była rodzina królewska duńska. Król duński ryzykując życiem całej rodziny - postanowił pozostać w stolicy i pozostał całą wojnę by być blisko swego kochanego ludu. Nie zaś spierdzielił za wodę jak król Norwegii.
Danii na dobre to zresztą wyszło, bo Niemcy się z królem liczyli poprzez to, bo go szanowali za odwagę.
Petain po prostu był realistą - na pewno nie zdrajcą. Starał się ocalić z upadłej Francji najwięcej jak to było możliwe. Zawsze lepiej pójść na pewne układy niż ryzykować całkowitą okupacją i niepotrzebną śmiercią tysięcy swoich rodaków. Gdyby nie on - Francja ucierpiała by w czasie wojny jak Polska, a tak - obeszła się niewielkimi zniszczeniami i stratami ludzkimi. Holenderska rodzina królewska zupełnie niepotrzebnie uciekła i jedynie pokazała przynajmniej, słabe nerwy ze swojej strony. Zawsze bardziej przysłużyli by się - gdyby byli na miejscu i starali się dyskutować z okupantem by ten zachowywał się lepiej. Z takim autorytetem nawet naziści - musieli się liczyć, bo liczyli na ochotników z tego kraju.
Co uważasz za własny interes? hehehe
To akurat kwestia tego co komu wmówili w szkole i kto co łyknął. Ja wiem że mój interes to jest interes mnie i mojej rodziny. W pierwszej kolejności - lokalnej społeczności w której funkcjonuje w drugiej kolejności i na tym koniec. Z ludźmi którzy żyją 500 km dalej ba, nawet 20 km dalej - nie utożsamiam się. Ich interes jest zresztą zwykle sprzeczny z moim (kwestia np. pozyskiwania funduszy na inwestycje w mojej dzielnicy - "inni" raczej są konkurencją niż przyjaciółmi).
Wskaż mi chociaż jeden wspólny interes dla wszystkich :-) - przy którym nie było by konfliktu np. o podział zysków hehe itd. Lub interes który łączył by mnie z kimś np. z Rzeszowa albo Zielonej Góry ... Jakoś nie widze nawet jednego - po za kwestiami związanymi w chęci naprawy systemu administracyjnego, opieki zdrowotnej i wszystkich kwestii które wychodzą w całym kraju centralistycznie (spadek bo PRLu). jestem nastawiony całkowicie decentralistycznie i regionalistycznie. Tak więc nie wypala ten argument przeciw mnie. Ba! Nawet w moim mieście jest dużo ludzi z pewnego regionu, którzy mi się nie podobają i jestem wręcz nastawiony do nich z góry źle, za to skąd pochodzą..bo choć poznałem ich w dziesiątkach - to nawet jedna osoba stamtąd nie okazała się szczera i uczciwa. Oczywiście to może kwestia pecha - ale trudno mi się do nich przekonać. Sami są za to odpowiedzialni - właśnie swoim zachowaniem - i jest mi przykro że jeszcze są takie czarne plamy na mapie tego kraju (Ps. to wcale nie jest nietolerancja jakbyś pewnie chciał to wykorzystać w kontrargumentacji przeciw mnie hehe - jeśli poznam kogoś kto pozwoli mi zmienić zdanie, to to zrobię z wielka radością i wręcz kamień mi z serca spadnie :-)).
Z tego co wiem, Napoleon miał ten problem że nikt nie lubił Francuzów a brakło mu żołnierzy ze swojego kraju. Więc jak znalazły się trzy narody co były gotowe za niego walczyć - to był zachwycony (poza Polakami chętni byli jeszcze Sasi i Duńczycy - z innych krajów tylko jednostki). Po za tym nie mów "my zasłużyliśmy" bo nie było tam ani ciebie ani nikogo z tu obecnych i żyjących. To co zrobiła garstka żołnierzy 200 lat temu to zupełnie inna czasoprzestrzeń od tego i od tych co są tu i teraz. Tym bardziej że z tego co wiem - duży procent tych którzy byli owymi bohaterami albo w końcu zginęło - albo stało się w końcu Francuzami. Przypisywanie sobie cech poprzez "my" - od ludzi z którymi się nie ma nic wspólnego, jest dość śmieszne. No chyba że któryś z nich był twoim przodkiem. No ale cóż :-) Ja wiem że moi przodkowie walczyli z Napoleonem i w kocu go pokonali hehe. Wcale bym się nie zdziwił jakby się okazali że jacyś twoi byli w armii austriackiej, z tego co kojarzę skąd pochodzisz. Kto wie - może zabili niejednego z owych legionistów, albo zginęli od ich kul tudzież bagnetu, a ty się podpisujesz pod nich. Sprawdź dzieje swej rodziny, kto wie jak było ... Powstanie wielkopolskie nie było wojną...tylko jak nazwa wskazuje powstaniem. Problem tez w tym że było toczone nie wiadomo przeciw komu - bo Niemcy w tym momencie de facto nie funkcjonowały i dla tego żołnierze Wehrmachtu pozwalali się rozbrajać nawet dzieciom i kobietom. Śląskie już bardziej przypominały faktyczne walki - ale to tez nie była wojna. Walki z Ukraińcami można by bardziej podpiąć - bo już jako tako istniała państwowość polska i tak samo jako tako ukraińska. Ale to był po prostu element wielkiego syfu porewolucyjnego w Rosji. Regularną wojną to to nie było. Podpinasz walki partyzanckie pod słowo które oznacza starcie regularne. Równie dobrze można by powiedzieć że rabacja tez była wojną...
Z tego co wiem w Polsce niewolnictwo zniesiono w XV wieku i nikt go potem nie wprowadził. Nie kojarzę by ktoś miał ten status. A to że Polacy sami sobie sprowadzili Rosjan... to już nie mój problem, skoro woleli Caryce niż króla. No w sumie kobieta... pewnie dla tego ją woleli... mieć nad sobą. Swoją drogą... z tego co widzę to tacy jak ja - w tamtych czasach byli by przyjaciółmi króla i pracowali by nad konstytucja - a to właśnie tacy jak ty chcieli by zachować stare układy i byli by gotowi na wszystko byleby nie europeizowanie Polski. Bo to tacy sprowadzili do Wawy Rosjan. Więc mi tu nie odwracaj kota ogonem.
Od Prus to wara, bo przypomnę grabież czeskiego Zaolzia gdy sobie Hitler Czechosłowację zajmował. Jak się ma okazję to się ją wykorzystuje - i tak się zachowuje każdy. Ale Prusacy przynajmniej zawsze się otwarcie do tego przyznawali. Odwaga duma i męstwo a nie jakaś zniewieściałość.
Nie staram się ujmować odwagi bohaterom spod Wawki. To była pięknie zaplanowana i zrealizowana bitwa. Co nie zmienia faktu że armia bolszewicka była tak kijowa że trudno było ją nie pokonać. Ja nie wpadam w samozachwyty - zauważam i dobre i złe strony, bez jakiś sentymentów. Po prostu. Bardzo się cieszę że Piłsudski pobił bolszewików - ale jednocześnie mam mu za złe że dopuścił do tej bitwy. Bo ona nigdy nie powinna być stoczona. Wcześniej jak szedł na Moskwę powinien iść dalej do przodu i pomóc wygrać wojnę białym. On wolał by wygrali czerwoni i sprowadził na Polskę armię bolszewicką a potem w konsekwencji Stalina po latach. Niestety ale za to że w końcu ZSRR powstało, to niechcący winę ponosi Piłsudski i polska generalicja która powstrzymała ofensywę i pozwoliła bolszewikom pokonać białych. A to mam bardzo za złe.
-
O czym jest ta dyskusja, o tym, że "200 lat temu była garstka" :lol: 100 tysięcznej armii polskiej, a może o tym, że Piłsudski dobrze zrobił, że nie oddał Rosji i Polski po Bug "Białym" oraz innych bzdetach? Ja myślałem, że o tolerancji... ale widzę tu niektórzy zmieniają historię...
ps. po za tym ciężko się czyta Twoje posty... nie chodzi o poprawność językową ale o sposób pisania.
-
Na trzeba było odpowiedzieć na kwestie itd... normalka.
Nie moja wina że nie buduje samych zdań prostych :-)
Gwoli łagodzenia obyczajów:
http://www.youtube.com/watch?v=UWb1xaFn ... re=related
miłego słuchanka :)
Ps. Zwycięstwo białych nie oznaczało by przekazania Rosji wszystkiego bo Bug. Polska miała silne poparcie Francji i Rosja nie mogła by sobie pozwolić na wojnę z Aliantami ^^. Zaś zagarnięcie ziem na wschodzie spowodowało jedynie wrogość Litwinów Białorusinów i Ukraińców - czego skutki były potem bardzo przykre dla Polaków :-). A z Litwą to do dzisiaj się dogadać nie da mimo że w Unii są oba kraje. Bogactw tam nie było praktycznie w ogóle, ziemie te przynosiły tylko problemy, swoją drogą. Zresztą to jedynie dygresja bo temat jest o zupełnie czym innym :) Schluss ^^
-
Cytat:
Dzielna była rodzina królewska duńska. Król duński ryzykując życiem całej rodziny - postanowił pozostać w stolicy i pozostał całą wojnę by być blisko swego kochanego ludu. . Nie zaś spierdzielił za wodę jak król Norwegii.
Niemcy go złapali w piżamie w łóżku, co za odwaga :lol:
Masz za złe krolowi Norwegii że nie chciał iść na współpracę z nazistami?
Cytat:
Petain po prostu był realistą - na pewno nie zdrajcą.
Był kolaborantem więc zdrajcą. LOL widzę że volkslista to byli prawdziwi patrioci i realiści :lol:
Cytat:
Z ludźmi którzy żyją 500 km dalej ba, nawet 20 km dalej - nie utożsamiam się.
Módl się żeby nie było nigdy wojny bo może zjednoczony naród do czegoś by się przydał (choć z twoich postów widać że pierwszy poszedłbyś na współpracę).
Cytat:
Wskaż mi chociaż jeden wspólny interes dla wszystkich
Sieć dróg, czyste środowisko, czysta woda i zdrowa żywność to raczej interes ogółu.
Cytat:
Przypisywanie sobie cech poprzez "my" - od ludzi z którymi się nie ma nic wspólnego, jest dość śmieszne.
Byłoby śmieszne gdybyś to ty robił bo patriotą nie jesteś.
Cytat:
Sprawdź dzieje swej rodziny, kto wie jak było ...
Nie wiem co robili moi przodkowie 200 lat temu, wiem że pradziadek był ułanem u Piłsudskiego i jeszcze mi szabla po nim została.
Cytat:
Powstanie wielkopolskie nie było wojną...tylko jak nazwa wskazuje powstaniem.
Kościuszkowskie, listopadowe i styczniowe też nie było wojną. Ot taki większy zajazd :mrgreen:
Cytat:
A to że Polacy sami sobie sprowadzili Rosjan... to już nie mój problem, skoro woleli Caryce niż króla.
Niezłą mieli propagandę za carycy skoro jeszcze w XXI wieku ktoś w nią wierzy. Zaraz się dowiem że II wojnę światową rozpoczął atak polski na radiostację w Gliwicach :mrgreen:
Cytat:
. z tego co widzę to tacy jak ja - w tamtych czasach byli by przyjaciółmi króla i pracowali by nad konstytucja - a to właśnie tacy jak ty chcieli by zachować stare układy
Ty byś pracował z królem nad konstytucją? Przecież nie obchodzi cie los ludzi ponad 20 km od miejsca zamieszkania :mrgreen: Ty byś bronił starego ładu jako hedonista i egoista. W końcu "złota wolność" co nie?
Cytat:
Od Prus to wara, bo przypomnę grabież czeskiego Zaolzia gdy sobie Hitler Czechosłowację zajmował.
A ja przypomnę że to alianci zostawili Czechy na pastwę hitlerowi, nasi po bezskutecznych próbach zmontowania sojuszu zabrali to co czesi zdradziecko zajęli w czasie naszych walk z czerwoną hołotą. W najgorszym wypadku można powiedzieć vice versa.
Cytat:
Wcześniej jak szedł na Moskwę powinien iść dalej do przodu i pomóc wygrać wojnę białym. On wolał by wygrali czerwoni
Tylko że biali chcieli powrotu starego ładu a było jeszcze takie coś jak proklamacja radziecka o unieważnieniu rozbiorów. Proste więc że lepiej było postawić na redsów. Kto tam wtedy wiedział że takie z nich kłamliwe bydlęta.
Jak coś to odpisz na priva bo to już całkiem offtop jest.
-
zmieńcie proszę tytuł tematu na:
Dyskusje homoseksualistów na temat historii Polski :lol: