Witam jest mozliwosc a zeby w Drodze Samuraja byly jednostki z podstawowej werscji ??? chodzi mi o to zeby bylo wiecej jednostek do rekrutacji
Wersja do druku
Witam jest mozliwosc a zeby w Drodze Samuraja byly jednostki z podstawowej werscji ??? chodzi mi o to zeby bylo wiecej jednostek do rekrutacji
To by było głupie, yari ashigaru ze swoja liczebnoscia i statystykami byliby tu prawdziwą grecką falangą.Cytat:
Zamieszczone przez marchlew
Cholerka już się napaliłem a tu dupa :/Cytat:
Zamieszczone przez Rue
Powiedzcie czy komuś to śmiga? Nie za bardzo wiem, gdzie można tu popełnić błąd, ale napiszę jak ja to robiłem, bo może coś przeoczyłem...
Po ściągnięciu wypakowałem zawartość do katalogu z grą (tam gdzie jest shogun2.exe): katalog AllClans i AllClansPlayable.exe.
Następnie odpalam AllClansPlayable.exe wybieram klan (Kitabatake, próbowałem także z innymi), daje OK i wchodzi do gry. Wybieram Samouczka ->Chasokabe i wychodzi mi bez mydła do widnowsa :/
Jedyne co mi wpadło do głowy to niezgodność języków, bo ja mam po polsku Shoguna :/ Macie jakiś pomysł, będę wdzięczny za wszelaką pomoc, bo mnie już skręca :(
Niezgodność języka nie ma tu nic do rzeczy.Raczej chodzi to o ostatniego patcha.Po nowej łatce mod jest niekompatybilny z najnowszą wersją gry.
Czyli co...jest jakieś wyjście :?:
Jeśli nie działa to pozostaje czekać na nową wersje.
Zainteresowanych zapraszam do tematu o tym modzie viewtopic.php?f=332&t=9205
jest jakis mod co daje 3 tury na pore roku ??? prosze o pomoc
Do ETW i NTW był turns editor ale czy do Shoguna jest to nie wiem.Poszukaj na TWC.
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1548
Jestem zainteresowany kupnem Shoguna 2, z tego co słyszałem w edycji kolekcjonerskiej, oprócz innych dodatków, dostajemy możliwość grania klanem, który w standardzie nie jest dostępny. Czy możliwość gry tym kalenm daje również Edycja Specjalna (jest troche uboższa niz kolekcjonerska)?
Tak
Masz możliwość grania klanem Hattori zarówno w edycji specjalnej jak i kolekcjonerskiej.
Dzięki za odpowiedź, w takim razie pewnie kupię edycję specjalną na gram.pl jest w promocji za 89 zł.
Mam tylko nadzieję, że w pełnej wersji gry grafika jest lepsza niż w demie, ostatnio zagrałem samouczek i kiepsko to wyglądało choć ustawiania dałem na maksymalne jakie były możliwe. Ekran strategiczny wyglądał jeszcze całkiem nieźle ale w bitwie to bardzo słabo, konie jazdy to już medku 2 były ładniejsze że o Empire nie wspomnę.
To coś musisz mieć nie tak, Shogun 2 ma piękną grafikę a z tego co pamiętam to demo również było śliczne (ale dawno to było więc mogę źle pamiętać) - a teraz jest jeszcze DX11 i inne cuda.
Yep , grafika z każdym tytułem staje się coraz lepszą , z shogunem nie jest inaczej. Musiałeś mieć coś źle ustawione.
A ja mam pytanie następujące, czytam te forum i wasze opisy o grze STW2 i stale piszecie o jakiś bohaterach a ja nie wiem kim są ci bohaterowie i o co w tym chodzi??
Bohaterowie to takie jednostki w grze po około 20 ludzi (jeśli się nie mylę), którzy są najlepszymi jednostkami z danej kategorii np.bohater z łukiem ma bardzo duży zasięg i inne bonusy o łuku, bohater z kataną jest najlepszą piechotą z mieczami itp.
nie do końca
na przykład
Bohater z kataną, to pojedynczy piechur, jeden człek, który najlepiej w armii macha kataną do tego ma super obronę
podobnie jak bohater z łukiem
Gdyby tak było jak mówisz to inne klany nie miałyby ze mną szans ;)
A więc?? Gdzie tych bohaterów się najmuje?? bo ja jak na razie nie widzę żadnych bohaterów do rekrutacji.
Określone budynki pozwalają na rekrutację herosów ,np. dla Yari Hero musisz mieć wybudowaną Szkołę Sojutsu.
http://totalwar.honga.net/shogun2_unit. ... _Yari_Hero
Witam
Czy w Shogunie można edytować statystyki jednostek?
Czy artyleria w grze ma jakieś znaczenie?
Od czego zależy czy jednostka zostanie zabita przez łucznika (od obrony czy od pancerza)?
Jak walczy się na morzu?
Jaka jest aktualna wersja shoguna ?(1.3?)
Witam
Mam prośbę,Czy ktoś mógłby dla mnie i innych stworzyć mod z nowymi jednostkami altylerii (najlepiej konnej) lub napisać jak to zrobić?
Czy jakakolwiek jednostka artylerii w shogunie jest do czegoś przydatna(ostrzał jednostek)?
Czy powstanie mod dodający artylerię (nową np. konna)?
Czy istnieje możliwość strzelania pociskami rozpryskowymi zapalającymi itp.
Co oznacza w dodatku zmierzch samurajów fpp w kartaczownicy?
Czy będą tam bardzo dobre działa(konne)?
Co będzie po "Zmierzchu samurajów?9(wojna secesyjna - bardzo bym chciał)
Czy powstanie mod który zmierzch samurajów zamieni w wojne secesyjną?
A ja mam następujące pytanie. Czy ktoś z was gra w shoguna 2 bez modów?? a jeśli tak to jak się gra?? bo ja non stop gram z modami bo obawiam się że oryginalna gra nie jest aż tak dobra ale zastanawiam się czy tak jest nadal.
Jaja sobie robisz?? Czy tak na poważnie o to pytasz :lol:Cytat:
Witam
Mam prośbę,Czy ktoś mógłby dla mnie i innych stworzyć mod z nowymi jednostkami altylerii (najlepiej konnej) lub napisać jak to zrobić?
Czy jakakolwiek jednostka artylerii w shogunie jest do czegoś przydatna(ostrzał jednostek)?
Czy powstanie mod dodający artylerię (nową np. konna)?
Czy istnieje możliwość strzelania pociskami rozpryskowymi zapalającymi itp.
Co oznacza w dodatku zmierzch samurajów fpp w kartaczownicy?
Czy będą tam bardzo dobre działa(konne)?
Co będzie po "Zmierzchu samurajów?9(wojna secesyjna - bardzo bym chciał)
Czy powstanie mod który zmierzch samurajów zamieni w wojne secesyjną?
Ja gram bez modów, albo raczej mam shoguna bez modów, bo w singla już dość długo nie grałem. Generalnie zawsze z modami kampania jest bardziej wymagająca i tu pewnie nie jest inaczej, nie wiem modów nie probowałem. Od pewnego czasu nastawiony jestem w totalwarach przede wszystkim na multiplayera a w singla gram tylko kilka kampanii tak żeby poznać jednostki, grafe itp.Cytat:
Zamieszczone przez djmaxkg
Kurcze szukam, szukam i nie mogę znaleźć pliczku, który zwiększa punkty umiejętności z 2 na 3 po każdym awansie generała i ninsja (single game) ?
Możecie pomóc? :)
Druga sprawa...gram Hattori z najnowszymi aktualizacjami i nie mogę "zrobić" nowego generała :/
Zawsze atakowałem jednostką bojową bez generała i po wygranej bitwie wyskakiwało okienko. Teraz atakuję ashigaru yari (posiłki-generał z wojskiem), wygrywam bitwę i nic...tak samo jest przy przejęciu zamku?! Jest jakiś inny sposób?
Witam serdecznie
Po wygranej walce zapisuje powtórkę walkę. Jak ja odtwarzam na początku wszystko jest ok, ale pod koniec powtórki walka wygląda inaczej tz. Jednostki poruszają się gdzie indziej i walka (powtórka) kończy się wcześniej tz. przed końcem walki która miała miejsce. Chodzi o to jak by czas nagrywania powtórki miał jakiś limit. Wiecie o co chodzi ?
Wesołych świat
Powtórki są zepsute w tej grze od któregoś z większych patchy. Jest to znany problem.
dzięki za odpowiedz
ja nie mogę w ogóle, albo nie wiem - choć w Rome korzystałem z takiej możliwości. Może ktoś wytłumaczyć jak, może na jakimś paczu/łatce to jest dostępne.Cytat:
[...]Podczas bitwy na pauzie nie możesz też wydawać rozkazów [...]
Wydaje mi się że wydawanie rozkazów na pauzie jest niemożliwe tylko na poziomie legendarnym
mam platynową kolekcję - kupioną parę dni temu. Nie gram na legendarnym i nie mogę, lub nie wiem jak, wydawać rozkazów na pauzie. Wszystkie ikony robią się szare - nieaktywne - pojawia się aplet: kontynuuj grę, opcje, wycofaj się z bitwy (chyba tak) i nie mogę wydawać rozkazów jak np. w Rome.
Może jakaś łatka na tę wersję gry - bo żadnej nie mam, a nawet nie wiem jak grę załatać ? ...
No to jak się takie coś pojawia to to nie jest pauza tylko esc i wychodzenie z bitwy. Żeby zapauzować to się P naciska ;)
A co do latek - są automatyczne przez steama.
dokładnie daję 'P' i mi wyskakuje taki aplet. W klawiszologii też nie mieszałem i 'p' widnieje jako klawisz pauzy. Tak jak w RTW.
Wkurza mnie to, bo już przegrałem - chyba - grę; dużo wojska i w rzeczywistym czasie nie zawsze na czas zdąrzałem. W mniejszych bitwach to nie jest uciążliwe.
ps. co do aktualizacji to faktycznie po zainstalowaniu gry długooo zasysało jakieś pliki, ale dalej mam wersję 1.0 (zresztą czytając forum zauważyłem, że pomimo łatek ten zapis się nie zmienia i zawsze jest 1.0)
Co do łatek to o ile masz ustawione w steamie na automatyczne aktualizowanie, a pewnie tak masz bo to domyślna opcja, to nie masz się czym zajmować wszystko jedno jaka wersja się wyświetla. Ale to z pauzą jest dziwne, taki komunikat normalnie wyskakuje jak się wciska escape i z gry wychodzi. A próbowałeś też pauzować ręcznie przyciskami w prawym górnym rogu koło minimapy? Jakby nie działało to jest też opcja spowolnienia tempa gry, zawsze to więcej czasu na wydanie rozkazów. Próbowałeś też jak ci to w multiplayerze działa?
Witam, mam garść pytań. Dopiero co zacząłem grać w Shoguna.
1. Mam Shoguna wersje 1.1.0 Build 4768.314775 - czy to jest najnowsza wersja.
2. Czytałem trochę w tym dziale że był problem ze spamującymi się armiami AI, czy występuje on nadal?
3. Jeśli spamowanie nadal występuje, to czy np taki mod: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=440985 to usunie, czy może są jakieś lepsze mody.
4. Wiem że po pewnym czasie następuje podział Japonii(?) i wtedy wszyscy się na nas (gracza) rzucają, czy w przypadku gdy AI osiągnie taki etap też się tak dzieje?
5. Jeśli nie, to znowu, czy istnieje mod który to zmienia?
1. Prawdopodobnie tak, jak masz ustawionego steama na automatyczne aktualizowanie, a pewnie tak masz, to wszystko ci się ściąga na bieżąco.
2. Tak, taki jest sposób AI na zwiększenie poziomu trudności.
4. Przy AI tak się nie dzieje.
5. http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=436082
A w ogóle kiedyś komuś AI było wystarczająco duże by mieć podział kraju? :lol:
U mnie zwykle są dwa duże klany, jednym jestem ja, drugim jakiś klan AI z drugiego końca mapy, ostatnio grając chosokabe, bardzo rozrosły się hojo i takeda. Ale oczywiście u nich żadnego podziału Japonii nie ma..
jakiego moda polecacie do tej gry ? Mam na razie tylko modrealmdivide.
ps. co do tej pauzy pomogła reinstalacja, teraz normalnie 'P' i jest ok.
Zobacz tu:
viewtopic.php?f=329&t=9456