Zedytuj sobie sam, plik export_descr_buildings, zrób kopię pliku po zmianach usuń map.rwm i powinno działać i na save.
Wersja do druku
Zedytuj sobie sam, plik export_descr_buildings, zrób kopię pliku po zmianach usuń map.rwm i powinno działać i na save.
Łehłehłehłehłe :D W końcu mogę zagrać w ten mod po 2 latach szukania linku! :D :D :D Wybaczcie początek to przez entuzjazm :D
Czy ktoś posiada jakieś aktualne linki do pobrania tego moda ?Bo te niestety są już wygasłe ?
Pierwsza strona post nr 1 masz napisane linki do moda i adres na TWC. Tam szukaj linków twż w poscei nr 1 są zwykle, jak tam nie ma to nie wiem.
Linki są wygasłe dlatego tu pytam. Może ktoś życzliwy wrzucić do pobrania tego moda ?
http://www.twcenter.net/forums/showt...d-4-2-download
Bezpośrednie linki:
v.3.0:
http://www.mediafire.com/download/c6...ampaign_M0.exe
v.4.2:
http://www.mediafire.com/download/qm...paign_v4.2.exe
v.4.3 - działający link można znaleźć na pierwszej stronie.
Instalujesz po kolei...
Ok dzięki za linki bardzo. Mam jednak problem, po zainstalowaniu wszystkiego po kolei do folderu docelowego: E:\Gry\Medieval II Total War + Kingdoms\mods\kingdoms_grand_campaign_mod wywala mnie przy filmiku do pulpitu. Wrzuciłem do tego folderu fixa i nadal to samo. Mam Win7 64bit. Ma ktoś jakąś receptę na to ?
Kolego te linki są na Totalwar Center w poście nr 1 podawałem Ci wczoraj link tam. Twierdziłeś, że wygasły, jak widać nie bardzo. Poczytaj sposób instalacji moda. 99% problemów wynika z niezrozumienia instrukcji instalacji i instalowania nie tam gdzie należy. Przejrzyj też temat u nas, od postu nr 1. W Win64 wyłącz UAC poczytaj w necie co to i jak wyłączyć.
Edit: poprosiłem Kolegę k.m. wstawi opis instalacji tego moda.
Krótki opis instalacji:
1. Wyłączyć kontrolę konta użytkownika (UAC) dla folderu z grą
2. zainstalować wersję 3.0 ze ścieżką do głównego folderu z grą np. D\SEGA\Medieval II Total War
3. zainstalować wersję 4.2 ze ścieżką taką samą (folder główny gry)
4. na koniec wersję 4.3 - ale ten patch już do ścieżki z folderem moda np. D\SEGA\Medieval II Total War\mods\kingdoms_grand_campaign_mod
Wielkie dzięki za pomoc. Na początku wywalało, spróbowałem odpalić grę po resecie i hula elegancko :). Zobaczymy na co stać Zakon Krzyżacki, pozdro !
Ma ktoś może jeszcze działający garrison script, mógłby wrzucić ? Z góry dzięki
http://www.twcenter.net/forums/showt...Script-for-4-3
Nie wylacza on calkowicie garnizonu, ale jest on bardzo zmniejszony. Nic innego nie znalazlem.
Nie wiem czy to było ale zapytam, po instalacji mam biały pasek dowodzenia i nic się nie da zrobić można to naprawić?
Jaki system masz? Gdzie gra? Zainstalowałeś wszystko jak należy wg instrukcji?
Win 7, gra ze steam wszystko działa jak powinno
Jeszcze jedno pytanie, czy mi się wydaje ale np irlandia czy walia mają nakoksowane jednostki, mając 1000 ludzi zmietli moich 2500 elitarnych oddziałów prawie do 0
Może ktoś załączyć nowy link z wersją 4.2.? Pobieranie tego z mediafire kończy się niepowodzeniem...
Co zrobić jeśli instalator nie wykrywa zainstalowanego dodatku Kingdoms w komputerze?
Posiadam steamową wersję na Windows 7 64-bitowym.
Siemka, mieliście może podobny problem? Po udanym podbiciu Rennes z rąk anglików (zostało im tylko Caen), niezależnie od wyboru co zrobię z tą osadą, wyskakuje mi błąd. Jest on na pewno związany z tym, że to ostatni członek rodziny angielskiej i ta frakcja zostanie zniszczona. Nie jest to jednak błąd typu "napotka". Wyskakuje błąd związany z C++, a w jego treści jest ścieżka kingoms.exe. Gram w wersje 4.3 + builders mod.
Mogę liczyć na jakąś pomoc z naprawą ?
http://images.akamai.steamuserconten...9A6956F04236E/
Wersja 3.0 steam
map.rwm skasuj
Gdzie to znajdę?
Po usunięciu mp.rwm modyfikacji dalej mam ten problem. Muszę też usunąć mp.rwm kampanii Kingdoms?
Gdy teraz patrzę, po wyłączeniu moda znów mi się zrobił ten plik, co go usunę to się pojawia
W kgcm 4.3 podczas bitwy jednostki są przyspieszone mimo że szybkość bitwy jest ustawiona na 1. Wiecie może co się stało?
Witajcie nie wiem czy jeszcze ktoś tu jest ale zaryzykuje jako że ostatnio robiłem porządki i znalazłem m2tw to przyszły wspomnienia z tą grą i zacząłem w nią grać gdy przeszedłem medka to dalej mnie to nie zadowoliło dalej czuje nie dosyt gdy chciałem pobrać mod właśnie kingdoms grand campaign 4.3 to mam problem z zaintalowaniem mody 3.0 ktory jest chyba podporą całego tego mody wszystkie patche od 4,1 do 4,3 da sie zaistalować oprocz tego 3.0 pisze że nie znaleziono medievala czy wie ktoś może co można zrobić z tym ?
Wersja płytowa czy też steam? Jeżeli masz steama to tutaj masz opisane, co i jak - http://forum.totalwar.org.pl/showthr...a-wersji-steam
Plytowa właśnie
W poście nr 1 masz opis instalacji, Twoje problemy wynikają niemal na 100% z błędnego zainstalowania moda.
Załącznik 1883 Tylko o to mi chodzi
A dodatek Kingdoms do Medka 2 zainstalowałeś?
jezeli chodzi o te 4 dodatkowe mody jak ameryki brytania teutonic i krucjaty to tak chyba to jest kingdoms
Dobrze zainstalowałeś moda zgodnie z instrukcją w pierwszym poście?
Cytat:
Krótki opis instalacji:
1. Wyłączyć kontrolę konta użytkownika (UAC) dla folderu z grą
2. zainstalować wersję 3.0 ze ścieżką do głównego folderu z grą np. D\SEGA\Medieval II Total War
3. zainstalować wersję 4.2 ze ścieżką taką samą (folder główny gry)
4. na koniec wersję 4.3 - ale ten patch już do ścieżki z folderem moda np. D\SEGA\Medieval II Total War\mods\kingdoms_grand_campaign_mod
koncze na punkcie pierwszym gdy nie moge zainstalowac wlasnie 3.0
Najwidoczniej masz wybraną złą ścieżkę. Wybierz ją ręcznie.
dobra z jednym problemem dałem rade teraz podczas uruchamiania moda mam "nie można uruchomić programu ,ponieważ na komputerze nie znaleziono mss32.dll
Jeżeli nie gram w jakiegoś bardziej dojechanego moda od pierwowzoru, to nigdy nie włączam podstawki, rzadko również jakąś kampanię z królestw, tylko gram w tego moda, bo uważam, że tak właśnie powinien wyglądać medek drugi. CA powinno właśnie tak stworzyć podstawkę moim zdaniem, a nie bawić się w pomniejsze kampanie jako dodatki. Przynajmniej takie moje zdanie, polecam modyfikację.