Dobrze, jest takie jak chcesz żeby było. Obraziłem się i zamknąłem w sobie. Jakby ktoś mnie szukał jestem w sławojce obok karceru. ;)
To kiedy premiera premiera kolejnej części Wieśmina?
Wersja do druku
Dobrze, jest takie jak chcesz żeby było. Obraziłem się i zamknąłem w sobie. Jakby ktoś mnie szukał jestem w sławojce obok karceru. ;)
To kiedy premiera premiera kolejnej części Wieśmina?
To był ten Leo Bonheart czy jakoś tak. Tylko, że jak dla mnie ciutke nielogicznie to przedstawił akurat. Bo z jednej strony Leo pokonywał wiedźminów z szybszym czasem reakcji dzięki mutacji, pasionych na grzybkach i w ogóle pewnie na eliksirach. Zaś z drugiej strony pokonała go Ciri bez tych wszystkich bajerów. A do tego jeszcze wcześniej ją pokonał z palcem w nosie.Cytat:
:D A w książce Sapkowskiego był szermierz, który zbierał wiedźmińskie medaliony mordując ich właśnie- więc nie było tak, że nie mieli sobie równych.
Z tego co pamiętam, to Bonhart w walce z Ciri był pijany, a wcześniej walczył zCahirem, który go zmęczył.
Wiedźmini raczej nie tłukli się z Leo po zażyciu eliksirów, poza tym nie było powiedziane że pokonał ich na ubitej ziemi w uczciwej walce. O ile uczciwa może być walka gdzie człowiek może zabić wiedźmina, a wiedźmin człowieka nie z uwagi na kodeks. Gdy Geralt spotyka się ze swoim przeznaczeniem w ostatnim rozdziale Miecza Przeznaczenia, wyraźnie wspomniał swojemu wybawicielowi, że wielu ludzi zostawiało wiedźminów na pastwę losu i śmierć przy podobnych okazjach. Geralt nie stronił od alkoholu, inni z tego fachu także, ergo mógł ich zaciukać w stanie upojenia (nie bał się że czymś się zarazi jak wielu innych).
Już nie pamiętam ostatniej walki Leo ale tam w grę wchodziły te beleczki ale co z nimi było nie tak to już uleciało. Domyślam się że miało to związek z treningiem jaki przechodzili wiedźmini i Ciri, balansowanie, Lambert czynił Ciri zarzuty że to przez jajniki ma inny środek ciężkości itp. Tak czy inaczej jako mniejsza fizycznie osóbka z odpowiednim treningiem wyrównywała takie rzeczy jak siła czy wzrost. Na arenie czy w tej wiosce co Leo rozsmarował hulajpartię Falki, Ciri nie miała większych szans o czym czytaliśmy.
Tego nie zapamiętałem.
http://www.witchersite.pl/component/...nferencji.html
Być może jutro dowiemy się kilku nowych rzeczy ( a w sumie już dziś:F ).
Są Ciri, Yennefer i Emhyr! Będą też pozostali wiedźmini.
Przeepicki trailer! I nic więcej nie trzeba dodawać.
Opad szczęki :D. Już nie mogę się doczekać na premierę. Swoją drogą wydaje mi się, że widziałem w tym filmiku kilka większych potworów sugerujących że lokalnych bossów będzie więcej niż w 2. Jak dla mnie bomba
No i znowu będzie trzeba zainwestować w jakieś nowe bebechy żeby na ultra śmigało :D Bo jak grać w wiedźmina to tylko z piękną grafiką, skoro już dają.
Początkowo wydawało mi się że za dużo w nim wyjawili, koniec końców wychodzi jednak na to że pokazali tylko to co już było wiadomo bądź było bardzo prawdopodobne. Z postaci które się pojawiły to chyba tylko obecność tego antagonisty z 2 nie była pewna.
Co do wizerunku Ciri i Yennefer mam mieszane uczucia, no ale to raczej oczywiste skoro pierwszy raz pokazali od dawna oczekiwane i tak bardzo ważne dla Geralta postacie.
Zdziwił mnie ten głos Emyhra :P, wiem że podkłada go Dance tyle że nigdy go nie słyszałem i spodziewałem się czegoś innego.
:eek:
Zastanawiam się czy będzie Wyzima ( bo chyba nie była do tej pory potwierdzana ). W różnych trailerach można dostrzec lokalizację podobne do bagien, czy łąki w Odmętach. No i w grze było też podwodne miasto, co by pasowało do nurkowania i eksploracji, o czym redzi gdzieś wspominali ( oczywiście może też to być podwodne miasto koło Bremervoord, gdzie Geralt spotkał się z Oczkiem ). Plus dochodzi do tego sala tronowa Foltesta, w której toczy się rozmowa z Emhyrem.
A ten kawałek z trailera przypomina mi wieżę maga z bagien w jedynce.
http://i.imgur.com/pDiO4M1.jpg
Nowy gameplay od IGN pokazujący Novigrad. Łał!
http://www.ign.com/videos/2014/06/10...n-live-e3-2014
Skąd oni wytrzasnęli Dijkstrę, skoro on musiał uciekać do Zerrikanii(?) w sadze?
Może w związku z wojną z Nilfgaardem pozwolili mu wrócić na stanowisko.
To wygląda jak jakiś klasztor, może jakiś zameczek zakonu Białej/Płonącej Róży. Wątpię żeby to było na bagnach z I, w końcu poznaliśmy je dość dobrze. No i zabudowa wieży maga to był chyba zupełnie inny styl.Cytat:
A ten kawałek z trailera przypomina mi wieżę maga z bagien w jedynce.
Wzięli Geralta i Yen to i jego znaleźli. Mam nadzieję że twórcy jakoś w miarę sensownie uzasadnią jego obecność i póki co tylko to mnie interesuje ;). W sumie ucieczka do Zerrikanii to bardzo niebezpieczna podróż i nie pasuje mi żeby taki Djikstra przemierzał jakieś góry, stepy itd. aby znaleźć się w jakiejś dżungli; sądzę więc że mógł zawrócić dość ochoczo gdy tylko nadarzyła się okazja. Być może cała ta trójka co to żarła szczury według gry chwilę po tym posiłku została przez kogoś przechwycona. Swoją drogą inaczej sobie wyobrażałem tą postać, twórcy chyba uznali że zaadaptują opis z książki w wersji skrajnej.Cytat:
Skąd oni wytrzasnęli Dijkstrę, skoro on musiał uciekać do Zerrikanii(?) w sadze?
Sądzę że dobrze że poznaliśmy Emyhra w sali tronowej Foltesta, sama idea kolejnej wojny z Nilfgardem niezbyt mi się podoba. Dobrze więc że przynajmniej Czarni uderzyli mocno dość szybko (jak mniemam) przełamując barierę której nie przełamali w wojnach poprzednich.
https://www.youtube.com/watch?v=qY53MPTYMiA
I kolejny krótki gameplay.
Swoją drogą Dijkstra wspomina o mieście Velen ( Gors Velen ), więc można przypuszczać, że będzie to kolejne miasto w grze ( a obok niego Thanedd i wieża mewy ).
Weeee :champagne:
Wygląda nieźle, ale po angielsku, jak dla mnie, klimat sporo traci. Ciekaw jestem wymagań ostatecznych ;) BTW czy mi się wydaje czy na nowym klocku troszkę ten wiedźmin ,,rwie"?:cool:
Muzyka miażdży...
Pampa, miejmy nadzieję, że tylko podczas nagrywania.
Tak, muzyka jak zwykle zjada... :D
Masakra... Niech no spróbują przesunąć premiere... :D. Istny majstersztyk ;).
Z tego co wyczytałem to na nextgenach grafika w wieśku będzie na poziomie ustawień średnich, tak więc panowie polecam zaopatrzyć się co najmniej GTX 780ti SLI... no chyba że zrobią jakąś magię z optymalizacją ;)
Moja 770tka powinna dać radę ;).
https://www.youtube.com/watch?v=xx8k...has_verified=1
Panowie bracia!Zapraszam do Tańca!
Jakie wymagania będzie miał nowy wiedźmin bo nie mogę znaleźć
Bo jeszcze nie ma.
Aha dzięki
jest intro
Słabe. Yen dziwnie wygląda i zachowuje się jak jakiś przestraszony jelonek. No i cuda na kiju w postaci jakichś magicznych kamieni, kruków itd. Narzekałem na to również przy intrze do II. Wiem że Sapek ostatnio pocisnął z magią w swej nowej książce ale nadal nie widzę żeby było to jakoś porządnie umotywowane w sadze.
Samo intro masz racje, mocno przeciętne. Co do samej magii to już nie masz racji, w sadze czarodzieje reprezentowali zupełnie nowy poziom jeśli chodzi o potęgę, choćby sam Vilgefortz ze swoim kijem samobijem :D Czy bitwa o wzgórze Sodden gdzie 22 czarodziejów zatrzymało Nilfgaard.
Czy też chociażby pogrom w Rivii, który uspokoiły dwie czarodziejki.
A mi się to intro podoba. Tak sobie patrzę na nie przez pryzmat swoich poczynań z modelowaniem 3D i jestem pod ogromnym wrażeniem kunsztu tych osób które to stworzyły.