na razie nie chce mi się reinstalować wszystkich modów które działają, ale w przyszłości pokombinuję:)
Wersja do druku
na razie nie chce mi się reinstalować wszystkich modów które działają, ale w przyszłości pokombinuję:)
chciałbym sobie ściągnąć tego moda ale:
1. Co zrobić żeby mnie nie wywalało do pulpitu i żeby mod był w 100% stabilny?
2. Będę mógł grać w normalne kindomsy?
3. Co to są te hotfiksy
Odp. 1 Mod jest dosyć stabilny. Najważniejsza jest poprawna instalacja.
Odp. 2 Tak.
Odp. 3 Poprawki.
Przy okazji podaje linka do najnowszego patch`a, który jeszcze nie został oficjalnie wydany :twisted:
DOWNLOAD
Instalacja:
- Wypakowujemy (najlepiej programem 7zip) do folderu Medieval`a i uruchamiamy FILE_TASKS2.bat
Zmiany:
Cytat:
-Peasants are updated thanks to AWellesley's new models (early peasants have 2H crude weapons, later peasants have simple polearms), late peasants become available after about 1220
-Seether's Alberi di Famiglia Regal v1.01 (http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ht=alberto) is fully integrated (including new faction starting funds and updated King's Purses)
-HRE has taken over Sicily in Late Campaign
-Mongol and Timurid economy allows for them to expand much more powerfully
-a number of stat fixes and updates
-France has French Archers
-new Mongol/Timurid icons by merlinuscdxx
-Fair Prince's text updates
-totally revised AI siege code to (hopefully) avoid CTD's some people are having
-era-dependent garrison script (code adapted from Tsarsies)
-updated Mongol and Timurid army composition and invasion scripts
-Rozanov's script to destroy unused crusade units
-latest Germanicu5 BattleAI
-Adana rebel garrison removed in Late Era
-some missing events added bank into 1450 campaign
-borders returned to minimap, but you can substitute descr_sm_factions_NO_BORDERS by romy instead if you prefer
-other problems described in this thread fixed if possible
-Cumans in Wallachia in early campaign buffed
1.Jak chcę usunąć ten mod to muszę reinstal całego medivala zrobić czy po poprostu usunąć folder? :roll:
2. Ile jest frakcji? Bo w http://www.mtw2.nosaintshistory.com/ tylko 22 (Są Krzyżacyi inne frakcje z kindomsów np walia?)
3. A w podstawkę też będę mógł grać?
4. To się odpala z podstawki czy jakiegoś innego pliczku?
5. Mogę to zainstalować pod 1.4?? Co się stanie jak zainstaluje?
Odp. 1 Usunąć folder.
Odp. 2 Jest dwadzieścia osiem grywalnych frakcji. Nie ma Walii. Dodatkowe info
Odp. 3 Tak.
Odp. 3 Z własnej ikony ;)
Odp. 5 Można instalować gdzie się chce. Inna sprawa czy zadziała. Nie wiadomo, ale raczej nic dobrego...
Czy jest jakieś spolszczenie do SS 6.2 RR/RC? Czy można zainstalować spolszczenie 6.1 pod wersje 6.2 RR/RC?
Niestety nie ma spolszczenie. Ten minimod wprowadza do gry zbyt wiele nowych elementów (jednostki, eventy itd.) dlatego spolszczenie do SS nie będzie działać poprawnie jeśli w ogóle zadziała (nie radził bym ryzykować sprawdzania).
Najnowsza wersja RR/RC DOWNLOAD
Niestety wciąż jest to wersja beta, ale i tak jest to najlepsza (najmniej 'zbugowana') z dotychczasowych odsłon.
Więcej tutaj
witam
mam problem właśnie z tym modem
wcześniej założyłem nowy wątek, ale widzę, że tu ludzie częściej zaglądają i tutaj zadają pytania na temat tej świetnej modyfikacji :)
Do rzeczy:
czy potrzebny jest patch 1,4 i 1,5 do Kingdoms, aby SS 6.2 RR/RC poprawnie zadziałały?
Słowa o Kingdoms nie widzę na początku wątku, a tym bardziej o patch'ach.
Problem w pewnym sensie rozwiązany, gdyż ustawiam kompatybilność z win xp sp3 i działa, tyle że tury strasznie długo się przesuwają przez to. Aktualizacja sterowników nie pomogła, ani ustawianie priorytetu, koligacji, częste czyszczenie dysku, derfragmentacja itd.
Kursor zawiesza się i odwiesza co chwila- jak było tak jest bez ustawiania kompatybilności (zdarza się to niezwykle rzadko).
Poradźcie :)
ps: co należy zrobić, aby poprawić sobie jak najprędzej reputację i co robić, by jej nie obniżyć
Zasada jest taka, że lepiej mieć patch`a niż nie mieć. Nie ma info o Kingdoms, bo w końcu to mod na moda. Żeby zadziałał RR/RC potrzeba przede wszystkim działającego SS to w temacie o tym modzie powinny być takie informacje.
Z tego co wiem nie potrzeba włączać żadnego trybu zgodności żeby mod działał poprawnie.
Co do długości tur to niestety cecha charakterystyczna moda, ale kursor nie powinien się zawieszać.
No z reputacją to jest różnie. Zależy od wielu czynników. Np. grając chrześcijanami powinno się walczyć tylko z niewiernymi/ekskomunikowanymi. W ogóle nie powinno się samemu wywoływać wojen. Dbać o dobre stosunki z sojusznikami np. poprzez dary. Sporo tego najlepiej napisz kim grasz i jak ci idzie (może screen`a zapodaj) 8-)
a mój problem polega na tym, że mam skopany interfejs... nie mam żadnych ikonek na mapie kampanii (tych na dole ekranu - ani minimapy, ani pozostałych) podobnie z miastami - mam jakieś białe prostokąty bez nazw i niczego więcej...
Instalację przeprowadziłem następująco:
1. SS 6.0 (obie części)
2. patch 6.1 (bez zaznaczenia żadnego z submodów, które tam się pojawiają)
3. SS_RR/RC skopiowałem do folderu gry
4. uruchomiłem ten plik bat
5. skopiowałem Hotfix'a
6. uruchomiłem ten drugi plik bat
co może być przyczyną? samą mapę, jednostki itd. widzę dobrze, tylko jak pisałem nie mam dolnego menu na mapie kampanii i pól opisowych miast...
Oto moja rzeczpospolita :)
Na samym początku gry zawarłem sojusze z Niemcami, Węgrami oraz Danią. Potem podbiłem Litwę po kawałku (Mińsk stał się rebelią na końcu i Nowogród podbił osadę). Miałem zamiar iść z ekspansją na wschód, zaczynając od Litwy, potem Ukrainę, Republikę Nowogrodzką i na deser tych Kazachów koło Urala :). Jednak teraz jak patrzę to taka polityka (taka by pewnie była ok w podstawce) nie daje mi zbyt wymiernych rezultatów :P.
Nie pomogłem Niemcom, gdy Ci odpierali Francję, Danię oraz Wenecję i to też zapewne powód mojej reputacji (dubious- nieobliczalny :] ), gdyż byłem zajęty na wschodzie.
PS: skąd pobrać patche? W google nic nie mogę znaleść 1.4 oraz 1.5 (może ktoś ma instalkę z was? Podeślcie na speedyshare lub coś innego jak co)
PPS: gdzie są pliki Husarii? Chcę dodać im skrzydła (w czym otworzyć modele) w Blenderze i zmienić statystyki (lekka jazda, lepsza szarża, szybki ruch) oraz odzywkę na "light cavlary".
http://img193.imageshack.us/img193/3788/0000qu.jpg
http://img717.imageshack.us/img717/1006/0002y.jpg
http://img689.imageshack.us/img689/7020/0001lv.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/7500/0003or.jpg
http://img121.imageshack.us/img121/8831/0004sr.jpg
@PioterC spróbuj tego
@Constantine robi się ciekawie w tematach o modach kiedy można popatrzeć na czyjąś kampanie. Fajnie się jednoczy wschodnie ziemie pod berłem Polski :twisted:
A co zamierzasz z Krzyżakami. Szykujesz na nich jakąś małą ofensywę (grunwaldzki nastrój mi się udziela) ;)
Co do patch`y to są np. tutaj
A co o modyfikowania jednostek to musi się wypowiedzieć ktoś bardziej obeznany. Może zapytaj w tym temacie.
Jeszcze pytanko na koniec na jakiej wersji RR/RC grasz ?
Udało sie komuś z was w pierwszych turach zdobyć i utrzymać królewiec grając Polską? w rr/rc 6.2 na medium/very hard, w 5 turze zająłem królewiec w 7 straciłem i w 10 stracilem Toruń :( nie daje rady 5 jednostkami milicji mierzyc sie z 2 jednostkami mieczników. BTW zawsze na poczatku zawieram sojusz z Wegrami, przypieczetowany mariażem, i jedynie co to sie popanoszą armią po Halickiej ziemi, ale jeszcze mi sie nie zdazyło żeby ten sojusz zerwali, co do reputacji najlepiej tez jest wypuszczac jencow wojennych, ale traci na tym dowódca który robi to zbyt często.
@Kyuzo
:D masz pifko!! działa...
Co do wersji mam tą samą jak podaną na początku wątku.
@jepetto1
Miecznicy wygrywają zazwyczaj z włócznikami- w tym przypadku z milicją, która zapewne nie ma pancerzy ulepszonych i brak doświadczenia.
Rozwijaj się najpierw, podbij Pragę co najwyżej (grasz zapewne Late campain). Dbaj o dobre stosunki z sąsiadami (dary, pomoc militarna w czasie zagrożenia sojusznika) i z Państwem Papieskim. Zaatakuj później Litwę (dobrze zrobić Krucjatę na Wilno). Staraj się nie walczyć na wielu frontach (max. 2 jeśli to słabe państwa). Wszystko powoli. Nie rzucaj się w wir wojny od razu- to nie podstawka :lol: .
Podpowiedzi co do rozwoju miast i zamków :) :
1) aby spowolnić lub zniwelować rozwój nędzy, buduj farmy oraz budynki administracyjne,
2) aby miejscowość bardzo szybko się rozwijała i zadowolenie było na wysokim poziomie np. przy max podatkach, wstawiaj generałów z wysoką rycerskością. A teraz zaprezentuję prostą sztuczkę na zwiększenie rycerskości (nie wiem czy znacie ;) ). Tworzysz armię na krucjatę, wybierasz generała (tylko!!!) i "wyrzucasz" go z krucjaty (brak krzyżyka). I tak do momentu, kiedy będzie miał przydomek "the Saint" :twisted: .
3) po wygranej krucjacie mamy takie coś jak chwała- wtedy trzepiemy podatki z ludu ile wlezie :twisted: .
Dziękuję 8-)
PS: @Kyuzo dostaniesz pifko :lol: jak będzie jeszcze 1.4, bo chyba nie ma go na gram.pl
Prawda podbić Praga równierz próbuje i to szybko zanim zrobią to Niemcy, ale no właśnie wyjde nawet całym garnizonem Krakowa i nie dam rady, co do krzyżaków do boje sie ich zostawić w spokoju bo w Late mają tylko jedno miasto i od razu idą na Ryge bo gdzieś na początku dochodzi czasem do buntu, a jak już ją odbiją (u mnie wystarcza im 1 tura oblężenia ) to w krótkim czasie mają 2 pełne armie isobie hasają. Dlatego chce za wszelką cene zająć zamek w Królewcu. Spróbuje szpiegami szybciej sprowokować ten bunt. A jak sie nie uda to zostaną mi farmy itd i słaba armie. Ale w sumie to dobra taktyka, bo jak zauważyłem Krzyżacy nie nękani, atakują raczej Litwe. Gdybym na starcie miał w Toruniu taki zamek jak w haliczu to bym mógł wyszkolić na początku strzelców bo ściągnięcie ich z południa to 3-4 tury i byłoby troche łatwiej ,,z buta" zniszczyć krzyżowców.
Edit: o ile się nie myle patch 1.4 jest już w samym dodatku kingdoms chyba. Wystarczy na to nagrać 1.5 patch nongold lub gold eu/us/gb/pl w zależności od posiadanje wersji. Bo jak sprawdzałem nie da sie nagrać patch 1.5 pl na np wersje non-gold GB Kingdoms
Witam
Widziałem że już wcześniej kilka osób pisało o tym,ale nie dostało konkretnej odpowiedzi...a chodzi mi o błąd podczas bitew,czyli wywalanie do pulpitu.Mi naprzykład tak sie dzieje gdy próbuje podbić Węgry lub walcze z Arabami.Błąd ten pojawia sie tylko podczas oblężeń.Podczas bitew w polu wszystko działa.
@modem niestety CTD to na tyle losowa przypadłość, ze trudno coś konkretnego zaradzić... Sam niemal nigdy nie natrafiłem na CTD grająć w RR/RC. Wyjątkiem był błąd skryptu w Early Campagine występujący np. przy 'evencie' z IV krucjatą, która oblegała Konstantynopol.
Co do CDT przy bitwach to czasem możne to być wynikiem zbyt wysokich ustawień.
Jedyna konkretna rada to reinstal moda i wgranie jego najnowszej wersji http://www.megaupload.com/?d=K4OVNSMH (stare zapisy zadziałają, ale prowadzi to do mnóstwa błędów)
Na wszelki wypadek wrzucam instrukcję instalacji:
- - Musimy mieć zainstalowanego Medivala 2 plus dodatek Kingdoms (wystarczy jedna dowolna kampania) i patch 1.5
- Najpierw Stainless Steel i patch 6.1 bez żadnych dodatkowych modyfikacji, wiec dla osób które miały już zainstalowane wcześniej SS 6.1 zalecana jest reinstalacja po uprzednim usunięciu folderu Stainless Steel z folderu Medieval II Total War\mods żeby uniknąć ewentualnych problemów.
- Najnowsza wersja moda składa się tylko z dwóch części. Zawartość każdej z nich należy wypakować do folderu Medievala 2 domyślnie
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War
- Następnie uruchamiamy Medieval II Total War\FILE_TASKS.bat - powinno to potrwać tylko chwile, a ewentualne komunikaty o braku dostępu itp. należy zignorować
- Następnie instalujemy najnowszy patch i klikamy Medieval II Total War\FILE_TASKS2.bat - to bardzo ważne, a łatwo o tym zapomnieć
Ważne żeby mieć wyłączone porady komputera (Advice Level - Turn Advice Off), a w ustawieniach Vist`y trzeba jeszcze wyłączyć UAC
@ Kyuzo Znasz może sposób by podczas Tury wyjśc do pulpitu alt+tab i nie zatrzymać przepływu Tur? Niby dopisałem linijki w video borderless i windowed, ale grając w oknie i je rozciągając po każdej bitwie nie gra sie przyjemnie.
Losowa przypadłość piszesz...a może na to mieć wpływ że usunąłem folder z modem odpowiadającym za rekrutowanie elitarnych jednostek ? (Generał musi mieć jakąś tam umiejętność żeby można była elitarne jednostki produkować)
a ja mam takie pytanko dotyczące samej gry:
na wstępie napiszę, że gram Polską we wczesną kampanię... (oczywiście z modpackie'm RC/RR 1.3)
1. Czy to jest błąd moda, czy też tak po prostu on ma, że mało dzieci mnie się rodzi? :) Mam niby synka, który ma żoneczkę, oboje zdrowi (brak cech które zmniejszałyby ilość dzieci) i są ze sobą bodajże 10 latek i nic... zero dziateczek...
2. Jeszcze nie zdarzyło mi się, aby król kogoś adoptował...
3. Nie zdarzyło mi się, aby jakiś kapitan po wielkiej wygranej został zaproponowany na generała...
4. Ponadto czy ten mod tak ma, że.... jest dużo kasy? Ja po kilkunastu turach miałem zarobek rzędu 3000-4000 (utrzymując całkiem sporą armię ze względu na upierdliwych Litwinów i Cesarstwo Niemieckie) a po kolejnych kilkunastu już 5000-6000 na turę...
5. Co robić, żeby pozbyć się nie wiem czemu przyklejonej Polsce reputacji "Dubious"... buduję kościoły, nawracam i dalej mam tę reputację...
Generalnie jednak gra się bardzo fajnie (gram na H/H)... rebelianci mi nawet miasto zdobyli, bo wylazłem za dużą liczbą wojaków z niego :) - dokładnie Wrocław... Trochę AI chyba szwankuje, bo nie wiem czemu jak ja atakuję, to oni lezą na mnie, a ja spokojnie stoję, posiekam ich łucznikami i dobiję piechotą, albo jazdą (Nobles lub Strzelcy)...
@jepetto1 niestety nie...
@modem no bez przesady jak się coś kombinowało z plikami moda to nie ma się co dziwić,że potem są CTD.
Chyba, że piszesz o BGR, ale usuwanie tego nie powinno mieć wpływu na grę jeśli wcześniej tego nie uruchomiłeś ?
@PioterC
Ad. 1 Tak już jest.
Ad. 2 Teoretycznie może się to zdarzyć.
Ad. 3 Mi się zdarzyło. Chyba raz.
Ad. 4 W Early Camp. jest dużo kasy, ale po pewnym czasie (dosyć długim) powinno się to zmienić. Problem polega na tym, że trzeba długo czekać na rozbudowę osad, bo kiedy już zaczną przeważać wielkie miasta to ceny pojedynczych budynków zredukują dotychczasowe oszczędności (a do tego dojdą koszty utrzymania lepszych jednostek).
Ad. 5 Tu chyba bardziej chodzi o stosunki z innymi frakcjami niż rozwój religijny.
Co do bitew to faktycznie czasem AI mimo usilnych starań nadal nie za bardzo wie co ma robić, ale i tak jest lepiej niż było.
Z każdą kolejną odsłoną RR/RC jest w tej kwestii nieco lepiej.
no lepiej napewno jest... widzę po oblężeniach zamku, że jak atakuję, to muszę się liczyć z dość znacznymi stratami, a nie jak kiedyś wystarczyło że lepsza jednostka na mury wlazła, to dwa oddziały milicji wykosiła... tutaj w tyłek dostaje... no i łucznicy strzelają z murów a nie stoją w środku osady, a jak idzie moja piechota to się wycofują a nie walczą... także plusy napewno są... mimo to jeszcze parę kwestii mogłoby być lepiej rozwiązane...
Ale powiem jedno... Polscy Strzelcy są THE BEST! :D
Ja wiele razy sie przeliczyłem z siłami, np oblegając Prage garnizonem Krakowa, lub atakując krzyżowców całą armią Płocka i Torunia na starcie Late kampani. Co do adopcji to występuje ona wtedy gdy masz mało generałów lub szybko zdobywasz kolejne prowincje.
hmmm... miałem 3 puste prowincje i nikt nie przyszedł... to pewnie trzeba ich więcej... tak jak teraz gadamy to przyszedł mi pewien pomysł, żeby była możliwość rekrutacji jakiegoś zarządcy/gubernatora/burmistrza, który mógłby zawiadywać w prowincji gdzie nie mamy możliwości posadzenia swojego członka rodziny... nie wliczałby się do rodziny, staty miałby powiedzmy 50% maks (zarządzanie), kilku wojaków przy boku w razie konieczności walki - gdzieś w jakimś modzie to Rome widziałem coś takiego...Cytat:
Zamieszczone przez jepetto1
Tak. w OiM można było produkować hetmanów po reformie.
troche z mojej kampani
http://images41.fotosik.pl/312/cbc6c3e1b49d45a8m.jpg
http://images46.fotosik.pl/315/5abb39e30ff1b4b0m.jpg
http://images46.fotosik.pl/315/f976bfd257fccb23m.jpg
http://images40.fotosik.pl/312/fb87e6013191243cm.jpg
http://images45.fotosik.pl/317/e723ab0102b2d237m.jpg
http://images41.fotosik.pl/312/2e63003f4eafbba0m.jpg
http://images45.fotosik.pl/317/bb9dfea2d40ee6c5m.jpg
http://images37.fotosik.pl/311/2fef990e3a8af5e4m.jpg
@PioterC stocz jakąś bitwe bez generała i wygraj, powinno dojść do adopcji.
Właśnie o BGR mi chodziło (zapomniałem po prostu jak to sie nazywa :D ),usunąłem go przed rozpoczęciem jakiejkolwiek kampanii.
Jeszcze na TWC znalazłem wypowiedz kogoś kto ma podobny problem i pisał że pomógł mu ten sposób http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=326815 z tego wątku,tylko że u mnie nie jest za dobrze z ang. więc mógł by ktoś zobaczyć o co z tym chodzi ?
W skrócie:
- wchodzimy w folder SS otwieramy Stainless_Steel_Kingdoms.cfg
w akapicie [io] dodajemy
disable_file_cache = true
czyli powinno być:
[io]
file_first = true
disable_file_cache = true
teraz usuwamy ...SS/data/world/maps/base directory/map.rwm
To powinno wystarczyć choć nie wiem czy to coś pomoże... w razie czego łatwo te zmiany usunąć.
A co do BGR nie powinno się go w ogóle ruszać, bo domyślnie i tak jest nieaktywny. Może jednak to miało wpływ na CTD.
Dzięki Kyuzo za pomoc w tłumaczeniu ;),zobaczymy czy to pomoże.
Mam też drugie pytanie,czy da sie jakoś zamienić modele i tekstury Huzari z tej paczki na Skrzydlatą Huzarie (jeśli istnieją wgl jakieś modele i tekstury) no i czy taka podmiana spowoduje może jakiś wzrost prawdopodobieństwa CTD.
Tutaj niestety nie wiele mogę pomóc. Odsyłam do tego lub tego tematu. Kyuzo
Skąd masz tyle członków rodziny po 37 turach?? Grasz w czystego SS 6.1 czy RC/RR 1.3?Cytat:
Zamieszczone przez PioterC
Haha sukces :D nie wiem co zmienia ten wpis ale działa,już nie mam CTD przy oblężeniach :D.Więc jakby ktoś miał problemy z CTD niech śmiało próbuje tego sposobu :)
Tak na marginesie zapytam, czy ktoś próbował dodawać własną muzykę do tego moda? Ja poniosłem porażkę i nie mam już pojęcia jak tego dokonać. Podpierałem się tutorialem Trajana, ale bez rezultatu. Gdy mam własną muzykę, to znikają pozostałe dzwięki (sfx-y i głosy). Nie idzie tak grać :(
Napisz czy coś się zmieniło w wydajności gry np. czas wczytywania bitew czy długość tury przeciwników ?Cytat:
Zamieszczone przez modem
Może coś przy okazji przyśpieszyło (albo wręcz przeciwnie).
Wszystko działa bardzo dobrze,czas przejścia tur nie zmienił się (cały czas dosyć długo :) ),wczytywanie bitew też dobrze działa...wszystko jest ok ;)
wacław olbracht adoptowany no a 37 tur to 37 lat, familia ma duzo córek, więc sie żeni. gram w 6.2 RC/RRCytat:
Zamieszczone przez PioterC
hmmm... teraz zdurniałem... jak jest standardowo w RC/RR? 1 tura = 1 rok, czy 1 tura = 0,5 roku? jakoś nie zwróciłem na to uwagi, ale wydaje mi się, że 1 tura = 0,5 roku, bo ja tez miałem akurat 37 turę i dużo mniej dzieciatków...Cytat:
Zamieszczone przez jepetto1
1 tura = 1 rok w 6.2 rr/rc w kampani Late czyli tej co trwa ponad 400 lat do 1620 ja sobie zmieniłem do 1740 chyba, a w 6.1 nie wiem bo nie gralem
Witam wszystkich!
Mam tylko taki mały problemik, konkretnie po ostatnim beta patchu strasznie wydłużyło mi się oczekiwanie na moją turę. Teraz czas na ruchy AI jest strasznie długi, można iść spać po prostu :( . Przed zainstalowaniem patcha wszystko grało, przejście przez turę AI to ok 20-30 sekund. Wiem, że skrypty w SS są strasznie pamięciożerne, ale czemu taki skok po zainstalowaniu patcha?
Jakieś porady? Może trzeba coś jeszcze dograć?
Komputer to mniej więcej Intel Core2Duo E8500 ~3,2GHz, GeForce GTX260, 4GB RAM, Win7 Ultimate 32-bit.
Pozdrawiam!
a ja mam pytanie z innej beczki... jest dostępny RC4 do SS... gdzie można sprawdzić, który RC ma się zainstalowany i czy ten modpack stąd będzie działać na najnowszym RC?
Abstrahując od problemów z modem to naprawdę masz trzydziestodwubitowy system na takim sprzęcie :shock: Toż to marnotrawstwo ramuCytat:
Zamieszczone przez knight_
A co do moda to ja z kolei odczułem nawet drobne przyspieszenie na najnowszym patchu http://www.megaupload.com/?d=K4OVNSMH
Pozostaje reinstalacja chyba tylko...
@PioterC chodzi ci o patcha do SS (release candidate) czy o wersje Real Combat ?
Tak czy inaczej raczej nie zadziała z RR/RC, a wersja Real Combat używanego w RR/RC jest na pierwszym loading screen`u (1.3).